• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Gülen'i memleketinde eleştirdi

Gülen'i memleketinde eleştirdi
Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'in memleketi Erzurum'da Gülen'e tepki gösterdi. "Başka hesapları olduğunu bilemedik. İyi niyetimizin kurbanı olduk" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in Erzurumlu din bilgini Alvarlı Muhammed Lütfi ile ilgili bir anekdotunu anlattı:

"Pensilvanya'daki zat gençliğinde Erzurum'da medreseye gidip geliyor. Kendi yazdığı kitapta Alvarlı Efe hazretlerinin torunu olan Sadi Hoca'dan ders aldığını, Sadi Hoca'nın tecrübesiz ve bilgisiz olduğunu, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle medreseden ayrıldığını söylüyor. Hem Sadi Hoca'dan ders aldığını söylüyor hem bilgisiz olduğunu söylüyor. Bir hanım gazeteci Alvarlı Efe hazretlerinin torunu Nakib Efendi'ye ulaşmış, işin aslını sormuş. Bir gün medreseye jandarmalar gelir, Sadi Efendi'nin kollarına kelepçe takılır. Sadi Efendi Gürcü Kapı'daki karakola götürülür. Erzurum ayağa kalkar ve karakolun önüne yığılır. Sadi Efendi'den şikayetçi olan genç Pensilvanya'daki zat. Jandarmaya gitmiş, Sadi Efendi Atatürk aleyhinde konuşuyor, diye şikayet etmiş ve Sadi Efendi'yi tutuklatmış. Takiyyenin, yalanın, fitnenin ne zaman başladığını görüyorsunuz değil mi?"

"Bizi de, Erzurum'u da aldattılar"

Daha önce Fethullah Gülen ile ilişkileri iyi olan Başbakan Erdoğan, 'iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını' söyledi.

"Yıllarca yalan söylediler, bizi aldattılar. Erzurum'u da, Türkiye'yi de, dünyayı da aldattılar. Erzurum'daki bu yalanından sonra her yerden dışlanmış, horlanmış. Kendilerine yalanlar üzerine kurulu farklı bir dünya kurmuş. 1950 genel seçimlerinde Alvarlı Efe hazretleri yakınlarına şunu söylüyor: Gidin, bana vekaleten oy verin. Kabul etmezlerse, çünkü hasta ve durumu kötü, koluma girin gidip kendim oy vereceğim. Diyorlar ki, 'Sizin rey ile ne işiniz olur, neden önemsediniz?' O da diyor ki, 'Yarın kıyamet gününde, bu CHP karşısında benim de oyum var, kulandım demek için mutlaka sandığa gitmem gerek.' Alvarlı Efe, CHP'ye karşı bir oyum olsun, diye sandığa giderken bu zat şimdi CHP için oy topluyor."

"Bedelini ödeyecek"

Erdoğan, Erzurum'daki seçim konuşmasında da, Fethullah Gülen'in ana muhalefet partisi CHP ve MHP ile birlikte hareket ettiğini savundu. Gülen'e şu sözlerle seslendi:

"Kişi sevdikleriyle beraber hasrolunacaktır. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile BDP ile hasrolunacaksın. Her şey artık ayan beyan ortada. Bu ülkenin başbakanına hain, diyecek kadar seviye kaybına uğrayan, bunun bedelini ödeyecek. Bizim elhamdülillah bu ülkeye ihanetimiz olmadı ama sen 1999'da bu ülkeden kaçıp gittin."

"İftira, tehdit, şantaj"

Erdoğan, "Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar" dediği Fethullah Gülen'e karşı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meğer hayatı boyunca iftiralar varmış. Gizlice, sinsice, tehditle ve şantajla dünya kurmaya çalışmış. 'Bir ceketim var' diyor. O da yalan. Bu nasıl ceket? İçine CHP, MHP sığıyor. Holdingler sığıyor. Şirketler, ananaslar, tespihler sığıyor; milyarlarca dolarlar, kurban derileri, himmetler sığıyor. Ne ceketmiş yaa."

Türkçe Olimpiyatları mesajı: Bitti o iş

Başbakan Tayyip Erdoğan 15 Haziran 2012'de TT Arena'da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış törenine katılmıştı. İsim vermeden ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e, "Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz" diye çağrı yapmıştı.

Erdoğan artık Gülen Cemaati'nin düzenlediği Türkçe Olimpiyatları'nın yapılmayacağını Erzurum'da da tekrarladı. "Bundan sonra Türkçe Olimpiyatları yapamazlar. Artık bir delikten bir daha sokulmayız. Bitti o iş. Bizden salon alacaklar. Geç o işleri geç. Kapandı o defter kapandı" dedi.

"Bizim işimiz tepedeki takımla"

Erdoğan, kendisinin ve yakınlarının internete düşen ses kayıtları için de, "Montajlar var, dublajlar var. Merak etmeyin biz bunun hakkından geldik, geliyoruz" diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

"Bunda iffetli insanlara çamur atmak var. Ya düşünsene, başbakanı, cumhurbaşkanını, meclis başkanını, bakanları dinleyeceksin. Bu konuda mahkeme kararı alınamaz ha, başbakanı dinleyemezsin. Ama bunların intihar komandosu yargı mensupları var. Dinliyor ve işleri düşünce bunları bir kapıdan alıp öbür kapıdan bırakıyorlar. Bizim işimiz tepedeki takımla, karar organlarıyla. Onların imkanlarını alıp her yöne çeviren onlar."

Erzurum'da da boykot çağrısı

Erdoğan, Erzurumlulara da Gülen Cemaati'nin dershanelerini ve okullarını boykot etmeye çağırdı.

"Bunların dershanelerinde yavrularınız varsa alın. Takviye dersleri ücretsiz olarak biz vereceğiz, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gerekli talimatı verdim, hazırlık yapıyorlar. Bunların okullarında okuyan yavrularınızı da alın. Hiç gerek yok. Kardeşlerim çok söğüşlediler, bu oyunu birlikte bozacağız."

Erdoğan'a göre, Erzurum'da tahrik yapanlar, gerilim atmosferi oluşturmaya çalışanlar var. Başbakan, "BDP'nin adeta MHP ile ortak şekilde gerilimi tırmandırmaya çalıştığını biliyoruz. Bunlar o konuda kabiliyetli. Birisi siyasi Türkçülük birisi siyasi Kürtçülük yapıyor. CHP'yi Erzurum’da konuşmaya gerek yok, o zaten kumsalların partisiyim diyor" dedi. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89