• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Gül'den dokunulmazlık yorumu: Çıkmaz sokaklara girmeyelim

Gül'den dokunulmazlık yorumu: Çıkmaz sokaklara girmeyelim
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili konuştu.

BDP 'li 9 milletvekiliyle Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , "Kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Geçmişte yaşananların tekrar edilmemesi gerekiyor. En aykırı fikir tartışılır ama terör tasvip edilemez" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: "Öncelikle terör kan şiddeti teşvik edici konuşmaları tasvip etmeyiz bunların demokraside yeri yok, Türkiye 'de en aykırı düşünceler bile konuşulabiliyor. Dünyanın her yerinde bu böyle. Bütün siyasetçilerin bunun farkında olması gerekir. Bu konudaki görüşlerimi Meclis te dile getirdim O konuşmamda tesadüfen söylemedim. Düşünerek araştırarak düşüncelerimi dile getirdim. Teröre muhakkak mesafe koymalıyız. Diğer taraftan da yakın siyasi tarihimizde yaşananlara bakıp dikkatli davranmalıyız. Çıkmaz sokaklara girmemek lazım. Herkesin sorumluluğu var. Mecbur olur geçmiş tekrarlanırsa bizi bir yere götürmez. Herkesin büyük sorumluluk içinde hareket etmesi lazım” diye konuştu. Geçmişten ne kasttetiği sorulunca da Gül, “1990 lı yıllarda yaşanan DEP’lileri kastediyorum. 

PKK’lıların silah bırakması yurtdışına çıkması önerisi ile ilgili olarak da Gül, “Kimin kanı dökülürse üzülürüz, uzmanlar silahlı tarafı bertaraf etmek için uğraşıyor. Devlete güvenmek lazım. Bu teşebbüsler daha önce de yapılmış anlamayanlar tarafından sabote edilmiş. Kapsamlı bakmak lazım. Silahtan arındırılmaları önemli. Türkiye dışında pekçok elemanları var ve tehdit olmaktan çıkarılabilmesi için çalışılıyor. Çalışmaları desteklemek lazım. Önemli olan tehditi yok etmektir” diye konuştu.

Örgütün silahlanmaya devam ettiği açıklaması hatırlatılması üzerine Gül, bunu propaganda ve psikolojik hamle olarak nitelendirdi. Gül, şöyle devam etti:

“Şu bir gerçek ki terör örgütü komşularımızda ortaya çıkan konjoktürü fırsat olarak değerlendirmek için büyük hamleler yapma niyetindeydi. Ama bunları önceden gören güçlü bir devlet var. Bu devlet o planları bertafaraf etmiştir. Örgütün gücü çok kırılmıştır. Şu anda en zayıf oldukları anı yaşıyorlar. Bu yıl final yılı olacakları iddiaları da vardı. Güvenlik güçlerimiz bunu önceden tahlil etmiştir. Bunun sonu yok. Bölgedeki siyasi konjoktür geçicidir. Bazılarına piyon, geçici emellere alet olurlar, kayıp verirler. Önemli olan sorunu kansız halletmektir. Türkiye’de herkes herşeyi konuşuyor. Meclis’te konuşulanları dinleyince bazen kulaklarımıza inanamıyoruz. Demokraside bu noktalara gelince silahlara gerek kalmaz. Terörün meşruiyeti yoktur. Sonuna dek mücadele etme hakkımız vardır”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89