• BIST 10224.93
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 25 °C

Gül ve Erdoğan sandık başında

Gül ve Erdoğan sandık başında
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumda oyunu Ankara'da kullanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise oyunu İstanbul'da kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumda oyunu Ankara, Çankaya İlköğretim Okulu'nda kullanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise oyunu İstanbul'da Burhaniye İlköğretim Okulu'nda verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumdan çıkan sonucu herkesin büyük bir olgunluk ve saygı ile karşılanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya İlköğretim Okulu'nda 1103 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Dışişleri Konutu'ndan okula eşi ile yürüyerek gelen Cumhurbaşkanı Gül ve eşini bazı vatandaşlar, alkışlayarak karşıladı. Oyunu kullanan Gül, çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Gül, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.

"Demokrasilerin güzel yanlarından birini yaşıyoruz." diyen Gül, önemli konularda halkın son sözü söylediğini belirtti. Gül, ne olursa olsun referandum sonucunun herkes tarafından büyük bir olgunluk ve saygı ile karşılanması gerektiğini vurguladı.

Siyasi mücadelelerin bazen sert geçebildiğine dikkat çeken Gül, bunun çok partili sistemin doğasında olduğunu kaydetti. Siyasetçilerin miting alanlarında niyetlerini aşan konuşmalar yapabildiğini dile getiren Gül, "Söylenenler söylendi. Bütün bunlar orada kalmalı." diye konuştu.

Bir soru üzerine Basketbol Milli Takımı'nın olağanüstü bir başarıya imza attığını söyleyen Gül, final maçına da katılacağını dile getirdi.

Gül, okuldan ayrıldıktan sonra vatandaşlar ile kısa bir süre sohbet etti. Gül çifti kendilerini görmek isteyen bir kız çocuğu ile de yakından ilgilendi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya İlköğretim Okulu'nun hemen yanında bulunan taksi durağını da ziyaret etti. Gül, burada taksicilerle bir süre sohbet etti.

Başbakan Erdoğan: Referandum, Türkiye'yi sıçratacak bir sınavdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı. Erdoğan, referandumun Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğunu söyledi.

Burhaniye İlköğretim Okulu'na eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum için oyunu kullandı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, referandumun Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğunu belirtti. Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de referanduma katılımın iyi oyduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan ayrıca, bu akşam Türkiye ile ABD arasında oynanacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası final maçını da izleyeceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89