• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Gül: Hâkim varsa devlet sırrı yoktur

Gül: Hâkim varsa devlet sırrı yoktur
Cumhurbaşkanı Gül, aramayı, kurumlar arası çatışma olarak yansıtmanın yanlış olduğunu söyledi: Hâkime her şey açık.

Cumhurbaşkanı Gül, aramayı, kurumlar arası çatışma olarak yansıtmanın yanlış olduğunu söyledi: Hâkime her şey açık.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki aramanın yasaların gereği olduğunu belirterek, “Herhangi bir zorlama değil. Hâkim karşısında devlet sırrı söz konusu değildir. Bunu kurumlar arası çatışma olarak yansıtırsak, yanlış olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, CNN Türk televizyonunda Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’in hazırladığı Tecrübe Konuşuyor programında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son zamanlarda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, “kurumlar arasında çatışma olduğu” görüşlerine katılmadığını ifade eden Gül, kurumlar arasında çatışma, çekişmenin söz konusu olmadığını söyledi. Gül, “Bunu samimi olarak söylüyorum. Bazen üstünü kaparsınız ve inandırmak için bu yönde konuşursunuz. Öyle söylemiyorum” dedi.

Kurumlar arası çatışma yok

Gül, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki aramanın “kurumlar arası çatışmanın bir göstergesi olmadığını” ifade ederek, şunları söyledi: “Yasaların emrettiği neyse o oluyor. Şüpheli bir davranış söz konusu olmuş, savcılar bununla ilgilenmişler. Bağımsız yargı çerçevesinde soruşturma devam ediyor. Birkaç sene önceki yasal yapımız askerî mahkemelerin, sivil mahkemelerin baktığı olayları farklı şekilde tasnif ediyordu. Şimdi yasa değişikliği ile bugünkü geçerli nizam bu oldu. Onun gereği olarak bunlar yapılıyor. Herhangi bir zorlama değil. Bu yasa çerçevesinde bağımsız yargı, hâkim karşısında devlet sırrı söz konusu değildir. ‘O fotokopi alamaz...’ Bunun kuralları bellidir. Orada inceleme yapar ve buna da herkesin saygısı var. Bunu ‘kurumlar arası çatışma’ olarak yansıtırsak yanlış olur.”

Geçmişle ilgilenmem

Gül, Cumhurbaşkanı seçilme sürecinde Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamanın hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, prensibim geçmişle ilgilenmemek. Bunları hep beraber yaşadık, bugün tartışmanın faydası yok. Bundan sonra işimizi düzgün yapmamız lazım. Bu konuda ben çok iyimserim.”

Cumhurbaşkanı Gül, yasama yürütme ve yargı organlarının başkanlarına geçen yıl da olduğu gibi geleneksel bir yemek vereceğini söyledi. Gül’ün vereceği yemek bugün.

Darbe TSK’ya haksızlık olur

Gül, “Cumhurbaşkanı olarak, 2010 yılında artık Türkiye’de bir askerî darbe olmadığı ihtimalini söyleyebilecek rahatlık içinde misiniz” sorusuna, “Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı da saygısızlık olur. Yanlış arzular olabilir ama böyle bir şey asla söz konusu olmaz” yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89