• BIST 9645.02
  • Altın 2405.746
  • Dolar 32.5921
  • Euro 34.7971
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 6 °C

Genel Kurulda 'kuyruk acısı' kavgası

Genel Kurulda 'kuyruk acısı' kavgası
Mecliste, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a yönelik, "kuyruk acın var" sözleri gerginliğe yol açtı.

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a yönelik, "kuyruk acın var" sözleri gerginliğe yol açtı. 

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından AKP Grup başkanvekilleri tarafından verilen TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in TBMM İçtüzüğünün Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında İçtüzük Teklifi ve Anayasa Komisyonu Raporu’nun görüşmelerine başlandı.

GENÇ İTİRAZ ETTİ
Genç, Anayasa Komisyonu Raporu’nun görüşülemeyeceğini belirterek itiraz etti. Bunun üzerine Burhan Kuzu, söz alarak konuştu. Kuzu, AKP Grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla verilen İçtüzük teklifinin Genç’in daha önce verdiği bir maddelik teklifle birleştirilerek komisyonda görüşüldüğünü, alt komisyona gönderildiğini belirterek, “Alt komisyon değerlendirdi. Ve o değişikliğin bu metin içerisine uygun bulunmadığı karar verdi.

Alt komisyon raporunda var, bakarsanız, bakarsanız orada açık açık yazıyor. Sadece zaman kaybettirmek Sayın Genç’in başka bir şey yok. Hiç dikkate alınacak tarafı yok, her zaman yaptığı şeyi yapıyor” dedi.

“SENİN KUYRUK ACIN VAR”

MHP’li vekillerin itirazı üzerine Kuzu, “Siz bakın, siz bulun, alt komisyon raporunda bakarsanız görürsünüz” dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın itirazı üzerine Kuzu, “Senin kuyruk acın var, kuyruk acın var. Sen anlaman bu işlerden, sen ne anlarsın bu işlerden” diyerek tepki gösterdi.

Komisyon raporunun eksik olduğunu belirten Kamer Genç de, “Nasıl komisyon başkanlığı yapıyor” diyerek itiraz etti.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Gerginliğin artması üzerine Meclis Başkanvekili Akşener, birleşime 15 dakika ara verdi ve grup başkanvekillerini arkaya çağırdı.

ARADA TANSİYON ARTTI, MHP’Lİ VEKİLLER KOMİSYON SIRALARINA YÜRÜDÜ

Verilen arada tansiyon dinmedi. MHP’li vekiller, komisyon sıralarında oturan Burhan Kuzu’nun yanına doğru yürüdü ve tepkilerini dile getirmeye devam etti. AKP’li vekiller de Kuzu’nun yanına giderek adeta etrafını sardı.

Bu arada MHP sıralarından, “Oturamazsın orada. Terbiyesiz. Yaşından utan. Dava açacakmış” diyerek tepki sesleri geldi.

MHP’li vekiller bir süre sonra yerlerine oturdu. AKP’li vekiller de bir süre daha komisyon sıralarının önünde bekledikten sonra yerlerine geçti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89