• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 16 °C

Gemlik için BDP kalkanı

Gemlik için BDP kalkanı
Öcalan için Gemlik'e yapılacak yürüyüş yoğun güvenlik önlemiyle engellendi. Demirtaş: "Öcalan İmralı'da tutulduğu sürece çözüm imkânsız."

İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın, iki ayı aşkın bir süredir avukatları ve aileleriyle görüştürülmemesini protesto etmek için Gemlik’e yapılması planlanan yürüyüş polis engeline takıldı.

BDP, DTK ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu’nun (TUHAD-FED) dün yapmak istediği yürüyüş öncesi alınan güvenlik önlemleri dün de sürdü. Bursa’ya İstanbul, İzmir ve Ankara yönünden girişlerde önceki geceden itibaren araç ve yolcular didik didik arandı. Yalova’da ise Topçular Feribot İskelesi ile şehirlerarası otobüs terminalinde kontrol noktaları oluşturuldu.

Yürüyüşün yapılmak istendiği Gemlik’in giriş-çıkışlarında da geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçeye dün takviye olarak gönderilen çevik kuvvet ekipleri Ahmet Dural Meydanı ve İskele önünde konuşlandı. İlçenin girişi ve çıkışında güvenlik birimleri tüm araçları kontrol etti.

Geceden beri sağanak yağışın devam ettiği Gemlik’in girişi ve ilçe merkezindeki evler ile bazı işyerleri ise Türk bayrakları ile donatıldı. İlçenin Orhangazi Caddesi’ne öğleye doğru gelen bir grup, yolu kapatırken, Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı okudu.

Üçer’den polise: Soytarı

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “Yola çıkıldı ama olmadı. Hiçbir ilden bırakılmadığı, izin verilmediği için program gerçekleştirilemedi” diye konuştu. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van’da yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken’le tartışan polis için, “Kim olduğu belli olmayan soytarı kılıklı biri, bir milletvekilinin yakasına yapışarak ‘Devlet benim’ diyor. Eğer devlet senin gibi soytarılarsa, yerin dibine batsın bu devlet” dedi.

Vekillerden oturma eylemi

Yaklaşık 15 BDP’li milletvekili, Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının 13’üncü yıldönümü ve Gemlik yürüyüşünün engellenmesi nedeniyle, Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda oturma eylemi başlattı. BDP lideri Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu:

“12 Eylül faşizmini aratmayacak baskı yaşıyoruz. Halkımızı direnişe çağırıyoruz. Bugün artık barışa giden en önemli yol İmralı’dan geçiyor. Sayın Öcalan İmralı’da tutulduğu müddetçe biz bu ülkede çözüm adına ne kadar çaba sarf edersek edelim, bunu gerçekleştirmek zor olacak, imkânsız olacak. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün tartışılmasının önünün açılmasının günü gelmiştir diyoruz.” (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89