• BIST 9019.57
  • Altın 4152.787
  • Dolar 39.1694
  • Euro 44.5082
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 22 °C

Fırat, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat, son yolculuğuna uğurlandı
Yakalandığı hastalık sonucu Ankara'da önceki gün hayatını kaybeden eski siyasetçi Abdülmelik Fırat'ın (77) cenazesi, Erzurum'un Hınıs ilçesinde toprağa verildi.

Yakalandığı hastalık sonucu Ankara'da önceki gün hayatını kaybeden eski siyasetçi Abdülmelik Fırat'ın (77) cenazesi, Erzurum'un Hınıs ilçesinde toprağa verildi. Erzurum, Elazığ ve Diyarbakır gibi değişik illerden yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze törenine, AK Parti Erzurum Milletvekillerinden Saadettin Aydın, Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Murat Bozyel, HADEP eski genel başkanlarından Murat Bozlak, Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in yanı sıra Şeyh Sait'in hayattaki tek çocuğu olan Ahmet Fırat da katıldı.

Cenaze namazı öncesinde Fırat'ın torunu Enfal Fırat, Kürtçe ağıtlar yaktı. Fırat'ın cenaze namazını yakın akrabası olan Muhammet Sait Fırat kıldırdı. Namaz sonrası eller üzerinde ve tekbirler eşliğinde taşınan cenaze, 2 kilometrelik mesafedeki Kubbe Tepe'deki aile kabristanında toprağa verildi.

5150

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89