• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Fidan'lı son 'Çözüm' toplantısı

Fidan'lı son 'Çözüm' toplantısı
Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yapılan Çözüm Süreci toplantısına MİT Müsteşarı Hakan Fidan son kez katıldı.

62. Hükümet'in kurulmasının ardından oluşturulan Çözüm Süreci mekanizmasının altıncı toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Resmi Konut'ta yapıldı. Toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'ndan 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmak için ayrılan Hakan Fidan son kez katıldı.

Başbakanlık kaynakları, Fidan'ın istifasının saat 17.00 itibariyle geçerli olacağını, bu nedenle toplantıya katıldığını belirtti. Bürokratlara milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmeleri için tanınan süre saat 17.00'de doldu. Fidan da istifasını 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere vermişti.

20 dakika kala toplantıdan ayrıldı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan istifasının yürürlüğe gireceği saat 17.00'den 20 dakika önce 16.40'ta Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrıldı. Fidan toplantıdan ayrılmadan önce başta Başbakan olmak üzere, toplantıya katılan çözüm süreci heyeti kendisine bugüne kadarki katkıları ve yerine getirdikleri görev nedeniyle teşekkür etti.

Fidan istifasının ardından yerine vekalet edecek isim olarak MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa'yı Başbakan'ın onayına sunmuştu. Bu vekalet de Başbakan tarafından onaylandı. Yeni MİT Müsteşarı Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülecek ve ikili kararname ile atanacak. MİT Kanunu gereğince MİT'teki herhangi bir görevlendirme ve atama Resmi Gazete'de yayımlanmıyor. Musa, yeni müsteşar atanana kadar bu göreve vekalet edecek.

Grup toplantısından sonra Çözüm Süreci toplantısı

Toplantı, iç güvenlik paketi olarak anılan ve başta HDP olmak üzere muhalefet partilerinin sert tepki gösterdiği tasarının görüşmelerinin ikinci kez ertelenmesinin ardından yapılıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun, Çözüm Süreci toplantısından önce, AK Parti'nin grup toplantısında sarf ettiği "Önümüzdeki günlerde Çözüm Süreci'nde çok daha ileri adımların, güzel gelişmelerin olduğuna şahitlik edeceksiniz" sözleri de dikkat çekti.

Bugüne dek basına kapalı gerçekleştirilen toplantının içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.

Toplantıya, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya ve Hatem Ete katıldı.

Çözüm Süreci'nin bir önceki toplantısı 29 Ocak'ta yapılmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89