• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Faili meçhulleri biliyoruz

Faili meçhulleri biliyoruz
Başbakan: Biz faili meçhulleri de, Diyarbakır Cezaevi’ni de, yakılan boşaltılan köyleri de Olağanüstü Hal dönemlerini de biliyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada “Biz faili meçhulleri de, Diyarbakır Cezaevi’ni de, yakılan boşaltılan köyleri de Olağanüstü Hal dönemlerini de biliyoruz. Biz, bir annenin, bir babanın, yavrusuyla kendi anadilinde konuşamamasının ne olduğunu biliyoruz” dedi. Artık Türkiye’de sorgulanmayanların da sorgulanabildiğini söyleyen Başbakan, “Ok yaydan fırladı ve inşallah hedefine ulaşacak” dedi.

Erdoğan, dün 78 tesisin toplu açılış töreni için Mardin’deydi. Uçağı olumsuz hava koşulları ve toz bulutu nedeniyle Mardin’e bir saat on dakika gecikmeli inen Başbakan Erdoğan’ın gelişi nedeniyle havaalanı ve açılış yapılacak tüm güzergâhlarda adeta kuş uçurulmadı. Başbakanın yakın korumalarının elinde bulunan şemsiyeler de dikkat çekti. 

Haksızlığa eyvallah demeyiz

Erdoğan, Karayolları Parkı’nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 8 yıl boyunca biz Doğu’nun, Güneydoğu’nun, Türkiye’nin sorunlarına el attıkça, birileri bunu engellemek için var gücüyle üzerimize geldi. Doğu’da, Güneydoğu’da terör, Batı’da çeteler, mafya üzerimize geldi. Bize, ‘sorunları çözmeyin’Türkiye’yi kalkındırmayın’, ‘demokrasinin standartlarını yükseltmeyin’ dediler. Çirkin kampanyalarla, kirli senaryolarla bizi engellemek istediler. Milletimizi ürküttüler, ürkütmek istediler. İnsanlar anadilini konuşursa, bir anne oğluyla, kızıyla Kürtçe konuşursa ülke bölünür dediler. Kürtçe, Arapça yayın yapan televizyon birliğimizi, bütünlüğümüzü zedeler dediler. Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle, sizlerin hayır dualarıyla hiçbir tehdide eyvallah demedik. Hiçbir tehdide, hiçbir saldırıya, hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik. 

Anne-babalara seslendi

Biz bu ülkede yaşanan acıları çok iyi biliyoruz. Biz faili meçhulleri biliyoruz, biz Diyarbakır Cezaevi’ni de biliyoruz, biz yakılan, boşaltılan köyleri, Olağanüstü Hal dönemlerini biliyoruz. Biz, bir annenin, bir babanın, yavrusuyla kendi anadilinde konuşamamasının ne olduğunu biliyoruz. Onun için bunları süratle kaldırdık. Onun için OHAL’i kaldırdık. Onun için Çekiç Güç’ü buradan gönderdik. İşte biz bu özgürlük alanlarını daha da geliştirmenin, genişletmenin gayreti içindeyiz. Samimi bir şekilde kardeşliğin peşindeyiz. Ben Mardinli annelere sesleniyorum; Anneler, akan kanın durması için yüreğinizi dünden bugüne ortaya koydunuz, gene koyun. Mardinli babalara sesleniyorum; Acıların sona ermesi için yüreğinizi ortaya koyun. Mardinli kardeşim; Bu bölgenin talihini değiştirmek için yüreğinizi ortaya koyun.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89