• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 4 °C

Ergin'in teklifine Baykal'dan ağır tepki

Ergin'in teklifine Baykal'dan ağır tepki
CHP'nin Anayasa değişiklik paketindeki "sorunlu maddeleri ayırma" önerisine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den karşı teklif geldi

CHP'nin Anayasa değişiklik paketindeki "sorunlu maddeleri ayırma" önerisine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den karşı teklif geldi. Bakan Ergin, CHP eğer Anayasa Mahkemesi'ne gitmezse paket bölünebilir" mesajı verdi. Ancak Ergin'in, "CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürmezse hala uzlaşma ihtimali var" sözlerine CHP lideri Deniz Baykal ağır cevap verdi. Baykal, "Çok ayıp bir şey. Telaffuz bile edilemez. Bir Adalet Bakanı'na hiç yakışmıyor" dedi. 

Adalet Bakanı Ergin, bir televizyon kanalında gazetecilere Anayasa değişiklikleri konusunda uzlaşma ihtimalinden bahsetti. CHP'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili, "paketi ayıralım" önerisine yeşil ışık yaktı, "Son yürürlük maddesinde bir düzenleme yapılabilirse, Cumhurbaşkanı'nın ayırma imkanı teknik olarak mümkün" dedi.

Ancak, Ergin paketin tamamının, 367'nin üzerinde oy alması koşulunu öne sürdü.

Ama koyduğu şart CHP lideri Deniz Baykal'dan sert tepki gördü. Baykal, CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'a konuştu ve Adalet Bakanı'na ağır eleştiriler yöneltti.

Baykal, "Çok ayıp bir şey. Telaffuz bile edilemez. Bir Adalet Bakanı'na yakışmıyor. Bir Adalet Bakanı temel hakları nasıl kullanma diyebilir" dedi.

Baykal, AK Parti'nin Anayasa değişikliklerini Meclis'ten geçirme konusunda tedirginlik içinde olduklarını söyledi:

"Tedirginlik içine sürüklendiler. Fark AKP aleyhine dönüyor. İkinci turda manzara değişir. Bunu da görüyorlar. Bir Adalet Bakanı nasıl "Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyin" der."

"Ahlaksız tekliftir"

CHP lideri Baykal ayrıca, "Adalet Bakanı'nın sözlerini büyük bir üzüntüyle karşılıyor ve kınıyorum. Böyle bir öneriyi yüzü kızarmadan nasıl yapabilir. Bu öneriyi yanıtlarken bile çok rahatsızlık duyuyorum. Çünkü bu öneri, hükümetin hukuka saygısızlığı ile hukuk devleti anlayışını pazarlık konusu yapan, hukuki denetimden kaçan bir anlayışı yansıtmaktadır. Bu bir ahlaksız tekliftir" dedi.

Deniz Baykal, "Artık net olarak anlaşılmaktadır ki Anayasa değişikliği teklifinin anayasayı ihlal ettiği, Anayasa'ya aykırı olduğu, teklif sahibi AKP tarafından da Başbakan tarafından da bakanlar tarafından da bilinmektedir. O nedenle, hem Anayasa'yı ihlal suçuna ortak aramaktadırlar hem de hukuki denetimden kaçmaktadırlar. Öte yandan, 'Anayasa'ya aykırılığı görmezden gelin' diyebilecek noktaya gelmişlerdir. Bizim bu ayıplı, yüz kızartıcı öneriyi dikkate almamız söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89