• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Ergenekon'da ikinci perde başlıyor

Ergenekon'da ikinci perde başlıyor
Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde ismi bulunanların yargılanmasına bugün başlandı. Tutuklu sanıklar, yakınları ve avukatlar Silivri Cezaevi'ne geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur, Mehmet Ali Büyükçelebi haricindeki 15 tüm tutuklu sanık katıldı. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Erol Mütercimler, Ufuk Büyükçelebi ve Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu 23 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Şener Eruygur ise duruşmaya gelmedi. Davayı CHP adına Şahin Mengü ile Mehmet Ali Özpolat takip ediyor.

2008'de Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesi içinde görülen davada ikinci perde açılıyor. İkinci iddianameye ilişkin davayla "Sarıkız", "Ayışığı", "Yakamoz" ve "Eldiven" isimli darbe girişimlerinde bulunduğu iddia edilen isimler yargılanacak. Emekli generaller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, gazeteci Tuncay Özkan, eski polis şefi Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da bulunduğu 18'i tutuklu 56 sanık yargılanacak. Davayı gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şu aşamada iki iddianamenin birleştirilmesi yoluna gitmeyecek. Mahkeme heyeti, 20 Temmuz pazartesi günü ikinci iddianamenin davasını görmeye başlayacak ve bu iki hafta sürecek. 3 Ağustos'ta ise Ergenekon'un ilk davasının duruşmalarının görülmesine devam edilecek. Mahkeme bundan sonraki süreçte ise dönüşümlü olarak davalara bakacak. İki davanın birleştirilip birleştirilmeyeceğine ise daha sonra karar verecek.

Tutuklu sanıklar, yakınları ve avukatlar Silivri Cezaevi'ne gelmeye başladı. Davanın sanıklarından Emekli Orgeneral Hurşit Tolon duruşma salonuna geldi.

Bu arada, davayı izlemeye gelen Yeni Parti üyesi yaklaşık 100 kişilik gruptan 10 kişi de duruşma salonuna alındı. Duruşmada yoklamaların tamamlanmasının ardından kimlik tespiti işlemlerine geçildi.

Ferda Paksüt, eşi Osman Paksüt ile birlikte mahkemeye geldi

Ergenekon soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede yer alan tutuksuz sanık Ferda Paksüt, eşi Osman Paksüt ile birlikte davanın görüleceği duruşma salonuna geldi.

Silivri Cezaevi'ndeki yeni duruşma salonunda görülmesine bugün başlanacak davada iddianamede yer alan sanıklar, duruşma salonuna gelmeye devam ediyor. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt de eşi ile birlikte duruşma salonuna geldi. Kontrol noktasından geçen Paksüt çifti, gazetecilerle selamlaştıktan sonra duruşma salonuna girdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89