• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Ergenekon savcısı Başbuğ'a müebbet istedi

Ergenekon savcısı Başbuğ'a müebbet istedi
Dört yıldan fazla bir zamandır devam eden, davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu.

Ergenekon davasında savcı mütalaasını mahkemeye sundu. 2 bin 271 sayfalık mütalaada "Ergenekon örgütünün varlığı tespit edilmiştir" denildi. İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, Nusret Taşdeler ve Tuncay Özkan dahil 10 sanık için 'darbeye teşebbüsten' ağırlaştırılmış müebbet; Alparslan Arslan hakkında ise, dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 281. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

2271 sayfadan oluşan mütalaada Pekgüzel, ''Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır'' dedi.

BAŞBUĞ, IĞSIZ, TOLON, TAŞDELER VE ÖZKAN'A MÜEBBET

'Ergenekon'' davasına giren Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkındaki mütalaasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler, gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

PERİNÇEK VE HİLMİOĞLU

Savcı, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

ARSLAN'A 4 KEZ MÜEBBET

2006 yılında bir kişinin yaşamını yitirdiği, üç kişinin ise yaralandığı Danıştay Saldırısı'nın faili, tutuklu yargılanan Alparslan Arslan hakkında da, dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in de bulunduğu 96 sanığın ise ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istendi.

DALAN VE ÇÖMEZ'İN DOSYASI AYRILDI

Savcı, Bedrettin Dalan ve Turhan Çömez'in de bulunduğu 5 firari sanığın dosyalarının ayrılmasını istedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89