• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan'ın sır tatilinin nedeni...

Erdoğan'ın sır tatilinin nedeni...
Ergenekon davasında MİT, 2007 yılında Başbakan'a suikast yapılacağını ihbar eden bir belgeyi mahkemeye sundu.

Ergenekon davasında MİT, 2007 yılında Başbakan'a suikast yapılacağını ihbar eden bir belgeyi mahkemeye sundu. Belge, Erdoğan'ın 2007 temmuzundaki genel seçimlerden sonra ortadan kaybolduğu 4 günlük tatile de açıklık getirmiş oldu.

Asrın davası olarak bilinen Ergenekon davasının geçen cuma yapılan duruşmasında, 2007 yılında Başbakan Erdoğan’a suikast girişiminde bulunulacağı ihbarı, belgesiyle mahkemeye sunuldu. Bu ihbarın ortaya çıkışı ise 21 Kasım 2010 tarihine dayanıyor. Ergenekon’un tutuklu sanıklarından Doğu Perincek, Danıştay saldırısın gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın MOSSAD tarafından Bulgaristan’da eğitildiğini iddia etti. Mahkeme de MİT’e 2 Haziran 2010’da bir yazı yazarak, Danıştay saldırısı ile ilgili bilgeleri göndermesini istedi.

Bu talebin üzerinden 5 ay geçmeden MİT’den 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderildi. Bu yazıda ise ‘Alparslan Arslan’ın Bulgaristan’da bir albay ile görüştüğüne dair duyumlar geldiği belirtildi. 23 Aralık 2010’da MİT’e bir yazı daha gitti ve albay ile igili detaylı bilgi istendi. Geçen cuma günü MİT’ten gelen yazıda, bu albay ile ilgili bilgilerin yanı sıra yer alırken, Erdoğan’a yapılması planlanan bir suikast ihbarı da yer aldı.

MAZBATA ALDI, TATİLE ÇIKTI

Bu ihbar, Başbakan’ın Temmuz 2007’deki 4 günlük tatilinin sırrını da ortaya çıkarmış oldu. Erdoğan, daha önceki tatillerinin aksine bu gezisinde hiç ortalarda görünmemiş, basına tek bir kare bile görüntü vermemişti. İşte bu gizemli tatul süresince gün gün yaşananlar:

25 Temmuz Çarşamba: Başbakan, İstanbul’da akşam saatlerinde İl Seçim Kurulu’na gelerek milletvekili mazbatasını aldı. Akşam yemeğini Florya’da Büyükşehir Belediye Tesisleri’nde yedikten sonra gece yarısı eşiyle birlikte Ana uçağıyla Antalya’ya hareket etti.

ANTALYA RİXOS'A GİTTİ

26 Temmuz Perşembe: Saat 23.30 sıralarında Antalya Havalimanı’na gelen Erdoğan çifti, gazetecileri atlatarak Serik İlçesi’ne bağlı Belek Beldesi’ndeki Rixos Premium Hotel’e geçti. Başbakanlık korumaları gazetecilerin görüntü almasını engellemek için büyük çaba gösterdi. İşadamı Fettah Tamince’ye ait otelde özel villada kalan Erdoğan ailesi 4 günlük tatilin ilk gününde dışarı çıkmadı. Otel yönetimi hiçbir açıklama yapmadı.

CUMA'YA BİLE GİTMEDİ

27 Temmuz Cuma: Otel önünde iki gün boyunca kamp kuran basın mensupları, Erdoğan’ın cuma namazına gideceğini düşünerek beklemeye başladı. Namaz vaktine doğru camları film kaplı VIP minibüsü çıkarak Serik Cami’sine yöneldi. Ancak minibüsten korumalar çıktı. Başbakan’ın namazı nerede kıldığı anlaşılamadı.

YATLA DENİZE AÇILDI

28 Temmuz Cumartesi: Başbakan ilk kez villadan çıkarak Emine Erdoğan’la birlikte yatla denize açıldı. Tamince’nin lüks yatı akşam saatlerinde sahile yanaştı. Kaldığı villadan saat 18:30’da çıkan Başbakan Erdoğan, eşiyle birlikte iki koruma teknesinin eşlik ettiği lüks yata binerek denize açıldı. Nereye gittiği konusunda bilgi edinilemeyen Erdoğan, akşam yemeğini teknede yedi, geç vakit otele döndü.

BASIN GÖRÜNTÜ ALAMADI

29 Temmuz Pazar: Tatil boyunca kendisini takip eden basın ordusunu atlatmayı başaran Erdoğan ve ailesi bugün de görüntü vermedi. Otelin önünde gece geç saatlere kadar bekleyen gazeteciler yine Başbakan’ı göremedi.

ANKARA'YA DÖNDÜ

30 Temmuz Pazartesi: Başbakan, Antalya’dan 22.50’de ayrılıp Ankara’ya döndü.

Erdoğan 26 Temmuz 2007’de eşi Emine Hanım’la Antalya’ya gitmiş ve 30 Temmuz’a kadar hiç ortaya çıkmamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89