• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan'ı dinlemeye 99'da başlamışlar

Erdoğan'ı dinlemeye 99'da başlamışlar
Aydınlık Dergisi'nde ele geçirilen CD'ler, Başbakan Erdoğan'ın 1999'dan 2004'e kadar dinlendiğini ortaya çıkardı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasındaki bir telefon görüşmesinin deşifresini yayınlayan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya gözaltına alındı.

Yaklaşık 20 gün önce 19 Ekim günü İstanbul Terör Polisi, Aydınlık Dergisi'ne baskın düzenlemiş, Yıldırım ve Akkaya'nın da evleri aranmış, gözaltına alınan iki zanlı sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Aramalarda bazı CD ve belgelere el konumuştu.

BAŞBAKAN OLMADAN DA DİNLEMİŞLER

İlk baskında, el konulan CD'lerde Başbakan Erdoğan'ın, Talat ile görüşmesinin dışında farklı isimlere ait dinleme kayıtları da bulundu. Ele geçirilen CD'lerde yapılan incelemede Başbakan Erdoğan'ın Talat'ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, işadamı Remzi Gür ve Avukat Münci İnci ile yaptığı görüşmelerin kayıtları da bulundu.

Star'ın haberine göre, incelenen konuşma kayıtları, Erdoğan'ın Başbakan olmadan önce de dinlendiğini ve ses kayıtlarının sakladığını ortaya çıkardı. Erdoğan'ın Münci İnci ile yaptığı görüşmenin Başbakan olmadan önce gerçekleştiği belirlendi.

SAVCI ÖZ: BAŞBAKAN DİNLENDİ

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün, Dost Tarikatı liderli İhsan Güven'in öldürülmesiyle ilgili davasının görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği rapor, Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanıklarından Atilla Uğur'un Levent Ersöz'ün bilgisi dahilinde Erdoğan'ı dinlediğini ortaya çıkarmıştı. Savcı Öz'ün 14. Ağır Ceza'ya gönderdiği raporda yer alan bir ihbar e-mailinde; Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bilgisi dahilinde emekli Albay Atilla Uğur'un hükümet üyelerinin telefonlarını dinleterek, elde edilen bilgileri Şener Eruygur ve Ersöz'e aktardığı belirtiliyordu.

BAŞKA KİMLERİ DİNLEMİŞLER?

Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal'da ele geçirilen CD'lerde yapılan incelemeler, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e gelen ihbar mailindeki iddiaları doğruladı. Uzmanların incelediği CD'lerdeki kayıtlar Başbakan Erdoğan'ın 1999-2004 yılları arasında dinlendiğini ortaya çıkardı. CD'de konuşma kayıtları bulunan diğer arasında Cemil Çiçek, Ali Babacan, Hilmi Güler, Egemen Bağış, Mehmet Ali Talat, Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Remzi Gür, Münci İnci, Cüneyd Zapsu, Alvaro De Soto, John Hanford, Bülent Alirıza, Yalçın Balcı, Murat Yetkin, Serdar Denktaş ve Hakan Aygün de var.

'DEVLET SIRRINI AÇIKLAMAK' SUÇLAMASI

İncelemenin ardından savcılık talimatı ile harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah 7.00'da Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya'nın evine baskın düzenledi. Yıldırım ve Akkaya gözaltına alınarak sorguya alınırken evlerinde yapılan aramalarda bazı CD'ler ile belgelere el konuldudı. Bu kişiler hakkında, yasadışı dinlemeleri çoğaltıp dağıttıkları ve basın yoluyla yaydıkları için "devlet sırrı niteliğindeki konuşmayı yaymak" suçlaması ile dava açılabileceği belirtiliyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89