• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Erdoğan'dan YAŞ'zedelere müjde

Erdoğan'dan YAŞ'zedelere müjde
Erdoğan, yargılanma hakkından mahrum bırakılarak Yüksek Askere Şura (YAŞ) kararlarıyla re'sen emekliye sevk edilen subaylara müjde verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargılanma hakkından mahrum bırakılarak Yüksek Askere Şura (YAŞ) kararlarıyla re'sen emekliye sevk edilen subaylara müjde verdi. Başbakan YAŞ'zedeler için 12 Eylül referandumu öncesinde verdikleri sözün arkasında durduklarını ifade etti. Erdoğan, "Konuyu takip ediyorum. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah en kısa sürede sonuçlanacak." dedi.

 Ankara'da, 8 Şubat Salı günü TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan'ı dinleyenler arasında YAŞ kararlarıyla ordudan uzaklaştırılan bir grup re'sen emekli subay da vardı. Konuşmasının ardından salondan çıkan Erdoğan, kendisini koridorda bekleyen YAŞ'zede subaylarla karşılaştı. Erdoğan, kendisini bekleyenlerle görüşürken, re'sen emekli subaylardan Burhan Göker'in de şikâyetini dinledi.

Göker, "Sayın Başbakanım ben bir YAŞ'zedeyim. Referandumda bize söz verdiniz. Referandum 'evet' oylarıyla geçti. Fakat aradan zaman geçmesine rağmen bizimle ilgili hiçbir girişim yok, ne olacak halimiz?" diye sordu. Erdoğan, "Konuyu takip ediyorum. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah en kısa sürede sonuçlanacak." dedi.

Erdoğan'a teşekkür eden re'sen emekli subay, Başbakan Erdoğan'ın ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'la da görüştü. Milletvekili Ahmet İyimaya'nın da bulunduğu ortamda, Bozdağ'a YAŞ'zedelerin durumunu sordu. Anayasa değişiklikleri hakkında yürütülen uyum yasaları hazırlıklarını takip eden ekipte yer alan Bekir Bozdağ da "Yasa geçecek" ifadelerini kullandı.

Emekli subay, "iyi ama ne zaman?" diye ısrar edince Bozdağ, "Zaman için söz veremem. Verirsem yalancı olurum. Ama en kısa zamanda bu iş bitecek, yasanız geçecek." müjdesini verdi.

CHP'NİN TEKLİFİ KOMİSYONDA

CHP Milletvekili Rasim Çakır ve 14 arkadaşının hazırladığı, "12 Eylülzede ve YAŞ mağdurlarının durumlarının düzeltilmesine dair" teklif ise Plan ve Bütçe ile Milli Savunma komisyonlarında bekliyor. CHP kanadının hazırladığı teklif, askeri öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini öngörüyor. BDP adına açıklama yapan Milletvekili Akın Birdal da bu konuda hazırlanacak tekliflere destek vereceklerini basın toplantısı ile kamuoyuna açıklamıştı. 12 Eylül mağdurları hakkında "cezaevlerinde kaldıkları sürenin emekliliğe sayılmasına" ilişkin teklifi TBMM'de kabul gören MHP'nin de böyle bir teklife itiraz etmeyeceği değerlendiriliyor.

Ağırlıklı olarak askeriyeden uzaklaştırılanlar tarafından kurulan Adaleti Savunanlar Derneği'nin katkıları ile hazırlanan taslak ise AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl tarafından gündeme getirildi. Sözkonusu taslak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen uyum yasaları hakkındaki taslak çalışmaları kapsamında değerlendiriliyor, ancak bu konuda resmiyete kavuşan bir çalışma şimdilik bulunmuyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, sözkonusu taslağın Şubat ayında TBMM'ye gönderileceğine dair açıklamalar yapmıştı. Hükümet kanadının hazırlıkları arasında askeri öğrencilikten atılanların durumlarına dair bir düzenlemenin ise bulunmadığı bildiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89