• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 7 °C

Erdoğan'dan tarihî rest!

Erdoğan'dan tarihî rest!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Genel Kurulu'nda bir konuşma yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanmasına çok sert çıktı. "Yalan yanlış bilgilerle bir ülkeye rota çizilmez" diyen Erdoğan, "Öyle bir senaryo oylandı ki, bu bir komedidir. Türkiye bu tür parodilere pabuç bırakmaz. Küçük düşünenler kaybeder" dedi. Erdoğan yüksek yargıyı da eleştirdi: "Türkiye'de yasama da yürütme de yargı tarafından kuşatılmıştır" 

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıyı kabul etmesinin Türkiye'ye hiçbir şekilde zarar vermeyeceğini söyledi.

Erdoğan, "Kaybeden biz olmayız. Kaybeden, küçük düşünenler, husumetle hareket edenler, intikam duygusuyla hareket edenler olur. Biz bu olumsuzluklara takılmayacağız. Biz işimize bakacağız. Biz kin duygusuyla, intikam duygusuyla, öfkeyle, husumetle değil, yapıcı bir tavırla gönüller kazanmayı kendisine hedef edinmiş bir duruşla yolumuzda ilerleyeceğiz. Dış İlişkiler Komitesinin bu kararı, açık söylüyorum Türkiye'ye hiçbir zarar vermez" dedi.

GERÇEKER'E SERT YANIT

Erdoğan, konuşmasında Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in açıklamalarına atıfta bulunarak, "Dün yargıdaki bir başkanımızın yaptığı bu açıklama, gerçekten bizi üzmüştür. Nedir? 'Yargı, kuşatma altındadır' ifadesi veya 'Yargı kuşatılmaya çalışılıyor' şeklinde bir ifade. Ben bu değerli dostuma şunu hatırlatmak isterim; bu ifadeniz bir defa ne yasal uygulamalarla ne de filli uygulamalarla mümkün değil. Ancak şunu ben burada çok rahat söyleyebilirim; Türkiye'de yasama da yürütme de yargı tarafından kuşatılmıştır. Eğer yasama organı 411 ile bir karar çıkartıyor da bu 411 yok sayılıyorsa yargı tarafından siz bu ülkede yasama veya yürütmenin yargıyı kuşatmaya çalıştığından bahsedemezsiniz. Ben örneklerle konuşuyorum. Aynı şekilde yerindelik kararı yürütmeye ait olduğu halde yargı yerindelik kararını yürütmenin elinden alıp kendisi uygulamaya koyuyorsa siz yargının yürütme veya yasama tarafından kuşatıldığından bahsedemezseniz. Yargının fiziki şartları yoktur eğer diyorsanız bu çok büyük bir haksızlık" dedi.

"En güzel dönemlerde önümüzü kestiniz" diyen Erdoğan, "HSYK'nın içinde Adalet Bakanı yer alamazmış, aklınız neredeydi?" diyen çıkıştı ve "Millet sizi mahkum eder, bizim sizi etmemize gerek yok" ifadesini kullandı.

Gerçeker ne demişti?

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker YARSAV panelinde, "Yürütme, yargıyı kuşatma altına almak istiyor. Demokratik sisteme en büyük kötülük, yargı bağımsızlığının geri götürülmesidir" demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89