• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan'dan sert "Uludere" çıkışı

Erdoğan'dan sert "Uludere" çıkışı
İsmail Haniye'nin de katıldığı grup toplantısında konuşan Erdoğan, öğrencilere müjde verdi, Uludere olayını suistimal edenlere sert çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan uzun aradan sonra partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, , Uludere konusuna çok sert çıktı. 

"Devlet halkını bombalıyor" şeklindeki manşetleri bir kez daha gündeme getiren Erdoğan "bunların niyetini biliyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: "Devleti değil, milleti öne çıkaran bir iktidar olduğumuz için bunlarla anlaşmamız tabiki mümkün değil. Bu ülkeyi baştan başa ilmek ilmek işleyen tek parti biziz. Biz diyoruzki Cumhuriyet döneminde yapılanlar bu iktidar döneminde yapılmamıştır" diyoruz. bu tespitler yanlış mı? Her kimki Uludere'de 35 Kürt öldürülmüş diyorsa her türlü insani değeri ayakları altına almış durumdadır. Biz burada 35 insan öldü diyoruz. Hale bakın ya.. cenazelerden bile etnik köken çıkarmaya çalışanlar var. Birileri çıkmış, ülke bölünmüştür diyor. Sen kimsin. Ya sen kimi temsil ediyorsun. Silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz." 

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Lisans ve lisans üstü öğrencilere verilen bursları 260 TL'ye çıkarıyoruz. 2012 yılına göre artış oranı yüzde 478. Öğrencilere her ay ödenen beslenme yardımını 180 TL'ye ükselttik.

Doktora öğrencileri 780 TL'ye çıkarıyoruz. Master öğrencilerine 520 TL verilecek. 1 milyon 173 bin öğrenciye kredi veya burs veriyoruz.

Tunus Mısır ve libya'da değişimin az bir sancıyla gerçekleşmiş olması yöneticileiri halkın taleplenin kulak vermesi için Türkiye olarak Suriye'ye gereken uyarıları yaptık. Halk idaresinin egemen olması için desteğimiz devam edecek. Hele 910 km sınırımız olan Suriye ile sessiz kalmamız mümkün değil. ABD askerlerinin çekilmesiyle Irak'ta gerilim görünür hale geldi. Kerbela faciasının yaşandığı bu topraklarda yeni çatışmaların ortaya çıkması sadece Türkiye'nin değil tüm İslam dünyasının kaygısıdır.

Mezhep çatışmasının tahrikçileri yüzyıllarca lanetle anılacak. Onun için Iraklı kardeşlerimizi sağduyuya davet ediyorum. Nasıl ki Saddam döneminde onların yanında olduysak bugün de kardeş kanı akmaması için samimi uyarılarımızı yapıyoruz. İslam dünyasının gözü kulağı Irak'tadır. Çatışmanın içine çekilmek istenen tüm kesimleri ilahi kitabın mesajlarına samimiyetle kulak vermeye davet ediyorum.

VAN'A 2 MİLYAR LİRA

Van depreminde 644 vatandaşımızı kaybettik. Mliletimize yakınlarına başsağlığı diliyorum. 33 bin 500 kişi kamu tesisinde kalıyor. Konteyner kentlere yerleştirme çalışmaları devam ediyor. 3984 kalıcı konutun temeli şu anda atıldı, 11 bin konutun ihale çalışmaları devam ediyor. Ocak ayı sonuna kadar çadır kent kalmayacak. Hükümet Van'a karşı duyarsız deniliyor. Diyojen gibi sokakta elinde birilerini arıyorum. Burada Vanlı kardeşlerimize müjdeyi vermek istiyorum. 2011 bütçesinden kalan 2 milyar lirayı Van için depremzede kardeşlerimiz için seferber ettik.

Adli ve idari inceleme yapılacak. Ben de dün konuyla ilgili olarak TSK başkanı ile enine konuna konuştuk. Gösterdikleri hassasiyet nedeniyle gerek Genemkurmay başkanı ve diğer çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Devleti değil milleti öne çıkaran bir iktidar olduğu için bunlarla tabiiki anlaşamayız. 780 bin km'lik vatan toprağını ilmik ilmik işleyen tek iktidar biz olduk. Ana muhalefet partisi şöyle der böyle der. Bizi ilgilendirmiyor.

AK Parti biz bir dönemin takvimini ortaya koyduk. Tek partili iktidar döneminde mühürle nasıl ekmek dağıtıldığını un şeker dağıtıldığını dedelerimizden dinledik. Bu millete bu acıları yaşattınız. Hamdolsun bu iktidar döneminde söz konusu değil.

İBLİSİN YOLUNDA YÜRÜYENLER

Kim ki 35 kürt öldürüldü diye meseleyi etnik zemine taşıyorsa milli manevi değeri insani değerleri ayaklar altına almış ve çiğnemiş demektir. 35 insan hayatını kaybetmiş 35 can yitirilmiştir diye bakıyoruz. Cenazeleri etnik kökenleri ile tasnifi edenler insanlıktan nasibini alamayanlardır.

Kadın kollarında çalışan bir bayan. Orada başkanlık yapan bir bayan bizim partimizde çalışıyor. Bizden bunun istismarırı duydunu mu bunlar kalpleri kararmış vicdanlarını yitirmişler. Kibirlenen iblisin yani şeytanın açtığı bir yoldur. Kürt Türk diye cenazeleri ayıranlar İblisin yolunda yürüyenlerdir.

"İPİNİZİ GEVŞETMESELER TUVALETE BİLE GİDEMEZSİNİZ"

İstanbul’da yaptıkları basın toplantısının görüntülerini izlediniz değil mi? Kendi milletvekilleri. Güya acı içindeler. Ama kameralar önünde kahkahalar atmaya çekinmeyecek kadar insafsızlar vicdansızlar.

Bunların koruculara nasıl baktıklarını çok iyi biliyoruz. O korucu kardeşlerimizi nasıl hedef yaptıklarını biz çok iyi biliyoruz. O cenazelerin tabutların üzerine parti bayraklarını asmak iki yüzlülük fırsatçılık değil de nedir?

Cenaze terörist başının resmini taşıyanlar neye hizmet etmek istiyorlar? Sonra birileri çıkıyor, bazı densizler çıkıyor, bu olay yüzünden bu ülke bölünmüştür diyor. Yahu sen kimsin? Kimi temsil ediyorsun?

Bu ülke bölünmüştür diyor sen kimsin kimin adına konuşuyorsun. Silahlı efendileriniz ipliğinizi gevşetmese tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi bölüyorsunuz kimi bölüyorsunuz. Sizin nifak tohumlarımız asla kök salamaz. Apo'ya peygamber diyenlerin bu topraklarda muhatabı yoktur.

KAYMAKAMIN SALDIRIYA UĞRAMASI

Misafir şereftir namustur. Bu topraklarda kapısını çalanı buyur etmekten ekmeğini paylaşmaktan gurur duyar. Taziyeye gelmiş acıyı paylaşmaya gelmiş. Kendisi de o coğrafyanın insanı olan kaymakamı linç etmek benim kürt könenli kadeşimin değil insan diye geçinen müsveddelerin işi.

Cenazeleri istismar edecek sizin hiç insafınız yok mu? Demokrasiye inanmayan DOevlet halkınnı bombadı diye manşet atıyorlar. Güya kuzu postu altında toplumu terbiye etmenin çok bilmiş edasıyla millete yön vermenin gayreti içindeler.

MEDYAYA AĞIR ELEŞTİRİLER

Bazı medya kuruluşları da bu olay üzerinden suyu bulandırmak istediler. İlk saatlerde kendi ürettikleri komploya sonra inanmaya başladılar. Güya vicdan çerçevesi altında kendi bilmiş edalarıyla millete istikamet vermeye çalıştılar.

Kuzu postu altında, çok bilmiş edası içinde millete istikamet çizmeye çalışıyor. "Ben eli silahlı olandan korkmadım Kasımpaşa'lı Tayyip'ten mi korkacağım" diyor. Ben kimseyi korkutmadım. Kasımpaşa'lı Tayyip olmaktan da gurur duyarım. Bu ülkede yüzde 50 bize oy verdiyse ona bakın. Herhalde yüzde 50'den akıllı değilsin. Bu ancak adaletle, dürüstlükle olur. Bizim istikametimizi her zaman millet çizer.

Kendisini kontrolden geçirsin.Acaba biz nerede yanlış yapıyoruz diye sorsun. Bizim istikametimiz millet çizer. Bunlar gibi vicdan kisvesi altında fitnelere boyun eğecek değilim. Bunların taşeron fikirlerini akacak, vicdan kisvesi altındaki fitnelerine boyun eğecek, çanak dikecek değiliz.

"MUĞLALI'NIN İSMİNİ BİZ KALDIRDIK"

CHP'nin 33 kurşun yani Mustafa Muğlalı olayına benzetmesi en hafif tabiriyle sorumsuzluktur fırsatçılıktır. CHP'nin PKK'nın diliyle konuşmasına anlam vermekte zorlanıyoruz. CHP'nin üslubu ile bu kadar örtüşmesi son derece dikkat çekicidir.

Mustafa Muğlalı olayı CHP'nin eseridir. Bizzat chp tarafından engellenen olaydır. Kışladan ismini indiren de hatırlatırım AK Parti iktidarıdır. Acılı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Uludere'deki kardeşimim yüreklerdeki yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yerine getireceği.

BUNLAR MÜSVEDDE BİLE DEĞİL

Otobüsteki vatandaşın ne günahı var? O insanları ölüm tehdidiyle başbaşa hakkına nasıl sahip olabilirsiniz. böyle bir yeşi tanımlama mümkün mü? Serap kızımızı böyel kaybettik. Yanan otobüslerde kaybettik. Cam çerçeve her şey iniyor. Otobüs duraklarının ne günahı var? Bunlar hepimizin. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Müsvedde bile değil. Çünkü müsvedde bir işe yarıyor.

Teröristler etkisiz hale getirilecek. Sivillerin mağdur olmaması için hassasiyet gösterilecek. Hatalardan ders çıkaracağız. Ama meydanı teröristlere asla bırakmayacağız.

Bölge hakıyla dayanımşa içinde terörü aşacağız. Engel olanları yavaşlatanları geride bırakıp istikbale hep birlikte gideceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89