• BIST 10153.11
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 28 °C

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisini grup toplantısında konuştu. İşte detaylar...

Konuşmasının başında Libya’da çıkan olaylara değinen Erdoğan, gelişmeleri tüm boyutlarıyla takip ettiklerini ve Türk vatandaşların bölgeden tahliyesi için gece-gündüz uğraştıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, “Vatandaşlarımızın oradaki güvenliğini en üst seviyede gözetirken, birilerinin çıkıp hükümeti sıkıştırma gayretine girmesi, sorumsuzca olduğu kadar tehlikelidir de” dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

“Bugün Libya’da asgari 25 bin civarında vatandaşımız, 200’ü aşkın yatırımcımız var. Türkiye hiç kimsenin keyfi için acele ve duygusallıkla, özellikle de ısmarlama beyanat veren dış politikasını gündelik gelişmelere göre belirleyen bir ülke değildir.

Birilerinin peşine takılıp giden, akıntıya göre yol alan en önemlisi de gündemi belirlenen bir ülke değildir. Ne zaman nasıl nerede açıklama yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Vakti geldiğinde bu açıklamaları yaparız. Bu arada atılan bir çok da adım var. Bu konuda hiçbir bilgiye sahip olmadan, akıl verenkanaatlerimizi ortaya koyarak, tarihi mesuliylerin yönlendirmesine de ihtiyacımız yok. Samimiyetimizin bilincinde olarak, gereken mesajı tüm dünyaya veririz. Aynı zamanda Türk milletinin menfaatlerini de en üst düzeyde gözetiriz.

Türkiye’nin alacağı tavır, olayların seyrini etkiliyorsa, bunun sorumluluğu ile hareket etmeliyiz. Bu konular, desteksiz atarak, fantezi yapılarak değerlendirilemez. Büyük devletlere yakışan kenardan durup seyretmek de değil, kenarda laf üretmek de. Gelişmeleri tüm boyutlarıyla, 24 saat izliyoruz, gereken temasları da sağlıyoruz. Diplomasi sadece medya karşısına çıkıp söylem üretmekle yapılmaz. Biz ne ilkesel duruşumuzdan taviz veririz, ne kardeş halkların haykırışlarına kulak tıkarız, ne de Türkiye’nin çıkarlarına zarar veririz. Bu hassas konunun iç politika malzemesi haline dönüştürülmesi son derece yanlıştır. Ülkemizin milli çıkarlarına zarar verir.

Libya’da bana verilen ödül, Filistin halkı için yaptıklarımızdan dolayı verilmiştir. Kasım ayında bu ödülü alırken bir konuşma yaptım. Bu konuşmanın değerlendirmesini yapmayıp, ‘Bu ödülü geri ver’ diyenler, hangi maksada hizmet ettiklerini düşünüyorlar mı? Böyle bir dertleri yok. Libya’daki vatandaşlarımızın tahliyesi için gece-gündüz uğraşırken, vatandaşlarımızın oradaki güvenliğini en üst seviyede gözetirken birilerinin çıkıp, hükümeti sıkıştırma gayretine girmesi, ödül gibi küçük meselelere takılması, sorumsuzca olduğu kadar tehlikelidir de. Libya’da durum bu kadar hassasken, siyasi rant elde etme çabalarına girmek, fırsatçılıktır, sorumsuzluktur, seviyesizliktir. Bu küçük hesapları milletimin hakemliğine havale ediyorum”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89