• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan'dan MHP'ye: Kasap mısınız?

Erdoğan'dan MHP'ye: Kasap mısınız?
Başbakan Erdoğan, MHP’nin kendisine yönelik söylemine sert çıktı. "Dilini koparacağız" sözüne yanıt veren Erdoğan, “Siz kasap mısınız?” dedi.

Başbakan Erdoğan, MHP’nin kendisine yönelik söylemine sert çıktı. "Dilini koparacağız" sözüne yanıt veren Erdoğan, “Siz kasap mısınız?” dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında MHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Siz siyasi parti misiniz, kasap mısınız? Ya siz ne zamandan beri Ali kıran baş kesen oldunuz? Demokratik sistemlerde bu makamlara millet getirir millet götürür. Bunun dışında hiçbir yol yöntem, buralara indirme bindirme harekatı yapamaz. Evet açık söylüyorum, “Mavi Marmara”nın uğradığı uluslararası sular değildir, orada onu yapanları biliyoruz. Eğer onlarla eş durumdaysanız buyrun çıkın ortaya.

Bu nasıl bir üslup, nasıl bir hazımsızlık, nasıl bir öfke? Bütün samimiyetimle soruyorum, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime soruyorum, Ülkücülere soruyorum. Bu ülkenin başbakanını kastederek 'Dilini kopartacağız' demek reva mıdır? Hadi biz geçtik, MHP ve CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim böyle bir üslubu hakediyor mu? Seviye farkını görüyorsunuz değil mi? Eminim milletim de bu üslup farkını çok iyi görüyor. MHP'nin giderek hırçınlaştığını, giderek siyasi nezaketi kaybettiğini milletimiz ibretle izliyor. MHP yönetimi ciddi bir baraj korkusuna kapılmış durumda. Bu korku çirkin bir üsluba kendilerini sevkediyor, bataklığa düşen çırpındıkça kurtulmaz çırpındıkça batar.

AK Parti ile bu çirkin polemiklerin içine girenler, eğer bizi o çirkin polemiklerin içine çekeceklerini zannediyorlarsa biz bu polemikte yokuz. Olmayacağız. Hiçbir zaman bu seviyesizliğe alet olmayacağız. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime de söylüyorum, bu gözü dönmüş yaklaşımlardan rahatsızlık duyduklarını çok iyi biliyorum, inanıyorum ki onlar da gerekli dersi gerekenlere verecektir.

MHP'nin milliyetçi muhafazakar kimliğini arka plana iten bu yönetimin sergilediği yaklaşım, milletin değerlerinden ciddi bir kopuşu ifade ediyor. MHP, her geçen gün milletin nezaketinden, hissiyatından kopuyor. Milletin hoş görmeyeceği bir üsluba, hırçın bir söyleme sarılıyor. Bu tam anlamıyla bir savrulma durumudur, milletten kopma durumudur. Bu seviyesizlik karşısında biz nezaketimizi koruyoruz, Türk siyasetine yakışmayan bu üslubu da milletimizin takdirine sunuyoruz.

MHP'Lİ VE CHP'LİLERE ŞİKAYET EDİYORUM

12 Eylül'de sandıklar kapandı, bunlar da içlerine kapandı. Biz ise referandumdan önce olduğu gibi bugün de yollardayız, açılışlardayız, temel atma törenlerindeyiz. Son iki ayda Mardin'den Kocaeli'ne, Balıkesir'den Elazığ'a, Şanlıurfa'dan Aydın'a mekik dokuyoruz. Eser üstüne eser üretiyoruz, beyefendiler sadece ve sadece hakaret üzerine hakaret üretiyorlar. Ben bu seviyesizliği hiç kimseye değil, milletime şikayet ediyorum. Çünkü bu işin çözücüsü millettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına, bakanlarına yapılan ağır hakaretleri hiç kimseye değil, CHP'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime şikayet ediyorum ve takdiri de onlara bırakıyorum. Sizlerden de rica ediyorum, lütfen tahriklere gelmeyin. Bu dile, bu üsluba aldırış etmeyin. Oyunlarına aldırış etmeyin. Onlar hangi dille konuşursa konuşsun, biz Yunus'un diliyle, Mevlana'nın diliyle, milletin diliyle konuşmaya devam edeceğiz. Aynı dille cevap verdiğimiz anda biz kaybederiz, öfke ve nefret kazanır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer biz bu muhalefetin üslubuna takılıp kalsaydık 150 bin derslik yapamazdık, ülkemizin dört bir yanını hastanelerle donatamazdık. 13 bin kilometreyi aşkın duble yollarla, otoyollarla ülkenin dört bir yanını öremezdik. Türkiye enerji alanında çok ciddi anlamda açığını kapatıyor. Eğer muhalefetin çapsızlığına takılıp kalsaydık, 435 bin konut inşa edemezdik. Muhalefetin çıkardığı krizlere ve kavgalara aldırış etseydik dünyanın takdir ettiği ekonomik başarılara imza atamazdık. Şu anda, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 29 milyona ulaşıyor, göreve geldiğimizde bu rakam 13 milyondu. Türkiye artık bir çekim ve cazibe merkezi haline geldi. Muhalefete takılıp kalsaydık, seviyesiz üslubuna aynı şekilde cevap verseydik 73 milyonu kucaklayamazdık.

CHP KORKU İMPARATORLUĞUNU İTİRAF ETTİ

Yıllardır korku imparatorluğu edebiyatı yaptılar, en sonunda korku imparatorluğunun kendi içlerinde olduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar. Yıllarca gizli gündem, takiye dediler, asıl kendi takiyenin, gizli gündemin kendi partilerinde olduğunu dünya alem gördü, dünya aleme gösterdiler. Biz bildiğimiz istikamette yürümeye devam edeceğiz.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89