• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Erdoğan'dan "İki Dil"e sert yanıt

Erdoğan'dan "İki Dil"e sert yanıt
TBMM’de bütçe görüşmelerinin kapanış konuşmasını yapan Erdoğan, "iki dili hayat" ve "özerklik" tartışmalarına sert ifadelerle tepki gösterdi.

TBMM’de bütçe görüşmelerinin kapanış konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki dil tartırmas için "Benim milletimin dili tektir, resmi dil Türkçedir" diye konuştu. Erdoğan, özerklik tartışması için ise "demokratikleşmeyi hazmedemeyenleri çirkin tezgahı" ifadesini kullandı.

"Kürtçülüğün, Türkçülüğün Karşısındayım"

"Kürt sorununu savunuyorum ama Kürtçülüğün, Türkçülüğün karşısındayım" diyen Başbakan, üst kimliğin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu ifade etti. Erdoğan, sözlerini "Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet" diyerek sürdürdü.

Erdoğan: "Adem-i merkeziyetçiliğin hizmet içerikli olanının yanındayız" dedi ve karanlık suikastlerin aydınlandığı bir Türkiye’nin var olduğunu dile getirdi.

"Ne terör örgütü, ne uzantıları Kürt kökenli kardeşlerimin sözcüsü olmamıştır" diyen Erdoğan, derinliği olmayan projelerin takdim edilmesi Kürt kökenli vatandaşlarımıza haksızlık olduğunu kaydetti.

"Karşılıksız Bırakmayız"

Demokratik Toplum Kongresi’nde sunulan özerlik bildirisine tepki gösteren Erdoğan, "Özerklik tartışması demokratikleşmeyi hazmedemeyenleri çirkin bir tezgahıdır. Bildiri taslağı tehlikeli bir oyun. Bildiri taslağı kasıtlı, yapay biçimde gündeme taşınıyor. Diyarbakır’da bir taslak tartışılıyor, dikkate dahi alınmayacak taslak ekranlara taşınıyor" şeklinde konuştu.

"Millet Bu Projeye Onay Verir mi?"

Başbakan Erdoğan, söz konusu tartışmaların terörün ekmeğine yağ sürdüğünü kaydederek, "Anayasa rağmen kim hangi projeyi hayata geçirebilir? Bu millet bu tür taslakları alır bağrına basar mı, projelere onay verir mi?" diye sordu.

"Kimseyi Bu Milletin Hissiyatıyla Oynatmayız"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kimseyi bu milletin hissiyatıyla oynatmayız. Milletim müsterih olsun, kimseye bu topraklarda ameliyat yaptırmayız. Bize demokrasi dersi vermek isteyenler 12 Eylül’de vatandaşın oy alma hakkını gaspettiler. Hiç kimseden demokrasi dersi almaya ihtiyacımız yok."

Sorumsuz ve afaki taleplerle hassasiyetlerin kaşınmasının sorunları derinleştirdiğine işaret eden Erdoğan, "Senaryo çok açık, seçim öncesi milletin zihni karıştırılacak. Bu tezgahın içinde terör örgütü, vesayeti altında olanlar var. Benim milletim bu tuzağa asla düşmeyecek" dedi.

"Dil Tartışması Yapmak Kardeşliğe Köstek Olur"

Erdoğan, Milli Birlik Kardeşlik projesinin istismarcıları hayal kırıklığına uğratma projesi olduğunu kaydederek, "Sabah akşam dil tartışmaları yapmak kardeşliğe köstek olur. Dil tartışmaları demokrasiye, kardeşliğe hizmet etmez herkes anadilini istediği gibi konuşuyor" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89