• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan'dan gazeteciye ayetli cevap!

Erdoğan'dan gazeteciye ayetli cevap!
Erdoğan, 'Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi üyeliğe kabul etmesi durumunda Arap ve İslam dünyasına sırt çevirir misiniz?' sorusuna cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Bir Arap gazeteci, Arap halklarını Türkiye'nin Filistin ve İslam dünyası konusundaki girişimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazeteci, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne kabul edilmesi durumunda kendilerine sırt çevireceği endişesini ortaya koydu.

Soruya, "Emrolounduğunuz gibi dosdoğru olacaksınız. Sağa sola sapma olmaz." şeklinde cevap veren Erdoğan, "Biz, Ortadoğu'da olan tavrımızı, kendi değerlerimizden gelen insani bir tavır olarak ortaya koyduk." dedi. Aynı tavrı Gürcistan'da da koyduklarını hatırlatan Erdoğan, "Dünyanın başka yerinde de olsa bu tavrı koyarız. Bu, Türkiye'nin adil yaklaşım tarzının sonucu. AB süreci bunu asla değiştirmez." diye konuştu.

Avrupa Birliği'ni bir Hıristiyan kulübü olarak görmek istemediklerini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'den başka AB'nin kapısında 50 yıldır bekleyen bir ülke olmadığını söyledi, AB'yi adil davranmamakla suçladı. Erdoğan, Siyasi mülahazalarla üyeliğimiz engellemeye kalkışılırsa burada kaybeden AB olur." dedi.

"İSLAM'A HİZMET ÖDÜLÜ SORUMLULUĞUMUZ ARTIRACAK"

Kral Faysal Vakfı'nın şahsına layık gördüğü 'İslam'a hizmet ödülü' dolayısıyla teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Milletim adına bu ödülü kabul ettiğimi tekrar belirtmek isterim. Bu ödül bizim özellikle Medeniyetler İttifakı içerisindeki uluslararası camiadaki sorumluluğumuz daha da artıracaktır. Bizim inançlarımız, bizim medeniyetimiz dünya barışına hizmette bize ağır görevler yüklemektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, elimiz oraya uzanacaktır." dedi.

SUUDİ ARABİSTAN VİZEYİ KALDIRMIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'la vizelerin kaldırılması konusunda diplomat ve işadamları noktasında bir mesafe alınabileceğini dile getirdi. Bununla birlikte Suriye, Ürdün, Lübnan, Libya ile yapıldığı gibi bir vize muafiyetini Riyad'la gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Erdoğan, "Temenni ederiz ki, ileride bu da olur." dedi.

Başbakan Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'da yaptığı görüşmelerde dış ticaret hacminin yükseltilmesi hedeflerini nasıl gerçekleştirecekleri üzerinde durduklarını söyledi. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini hatırlatan Erdoğan, "Kararlılığımızın dost kardeş ülkeler arasındaki dayanışmayla çok daha süratle gerçekleşeceğine inanıyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Suriye'yle doğrudan görüşmeler yapacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise, "Şu ana kadar benim bildiğimi bir şey var. (Suriye Cumhurbaşkanı) Beşşar Esad kardeşimizin direkt görüşmeden yana olmadığı hususundadır. İsrail ise buna farklı yaklaşmaktadır." dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye bu konuda bir görev düşerse biz yine görevimizin başındadır." şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89