• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 14 °C

Erdoğan'dan 'Füze Kalkanı' Şartı

Erdoğan'dan 'Füze Kalkanı' Şartı
Başbakan: Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa, komuta kesinlikle bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, füze savunma sistemi ile ilgili olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’ya Türkiye’nin hassasiyetlerini ilettiğini söyledi.

Erdoğan, Füze savunma sisteminin komutasının kime verileceği konusuyla ilgili, "Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa, zaten bu kesinlikle bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil" dedi.

Güney Kore ve Bagladeş’teki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin füze savunma sistemi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Seul’de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, "Kendileri bu konuyla ilgili zaten belli bir noktaya gelinmesi hasebiyle sordukları soruya, daha önce de burdan hareket ederken de söylediğim gibi aynı şekilde değerlendirmemi kendilerine bildirdim. ’Bu noktalardaki hassasiyetiniz, bizim de hassasiyetimiz olacaktır’ dedik" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Şartları Var

Bu işin ana merkezini NATO’nun teşkil ettiğini ifade eden Erdoğan sözü, füze savunma sisteminin komutasının kime verileceği konusuna getirdi ve şunları söyledi:

"NATO’nun bir üyesi olarak şüphesiz ki, bu kapsamda atılacak bir adım ve bu işin komutasının kime verileceği hususu ki, bunun özellikle topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa zaten bu kesinlikle bize verilmeli. Aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil. Bir diğer, asla, herhangi ülke adı burada belirtilemez. Tabi yerleşim noktası, bunlar çok çok önemli ve serpilme denilen konu çok çok önemli. Bu serpilme nerde olacak, nasıl olacak bu önemli. Hangi irtifada olacak, bunlar önemli. Teknik kadrolarımız bütün bunların üzerinde çalışmalarını yapıyor. Silahlı kuvvetlerimizde de bunun çalışmaları ayrıca yapılıyor. Ve Lizbon zirvesinde de bu görüşülecek. Eğer mutabakat sağlanırsa ne ala, sağlanamazsa söyleyecek bir şey yok."

Erdoğan Temaslarını Değerlendirdi

Güney Kore ve Bangladeş temaslarını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere işbirliğinin geliştirilmesi yönünde önemli adımların atıldığını söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizin de çabalarıyla G-20 gündemine alınan kalkınma ve en az gelişmiş ülkeler konuları ayrıntılı şekilde gözden geçirilmiştir. Bildiğiniz gibi Mayıs ayında da Türkiye’de En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi yapılacaktır ki yaklaşık 6 bin kadar katılım beklenmektedir. Tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Bangladeş’e gerçekleştirdiğimiz ziyaretin, hızla gelişmekte olan ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdığına, kazandıracağına inanıyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89