• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Erdoğan'dan Demirel'e sert yanıt

Erdoğan'dan Demirel'e sert yanıt
Yozgat'ta muhalefetle birlikte Süleyman Demirel'e de yüklenen Erdoğan, "Otur oturduğun yerde, ne gerek var böyle gazete gazete dolaşmana" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerinde muhalefete yönelik eleştirelerine devam ediyor.

Yozgat mitinginde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir Yozgat Türküsü olan "Dersini Almış da Ediyor Ezber" ile seslenen Başbakan Erdoğan, "Bu milletten dersini aldın ama hala ezberleyemedin" dedi. Bir gazetecinin, "Demirel adaylık sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak Haberal baskısı yaptı" sözleri de Başbakan Erdoğan’ın gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu’na Yozgat Türküsüyle Yüklendi

Başbakan Erdoğan ilk olarak Yozgat’ta vatandaşlara seslendi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bir Yozgat Türküsü’nü hatırlatarak yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bay Kemal Meğer Nerelerden Talimat Alıyor"

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Ergenekon davası tutuklu sanıklarından CHP milletvekili adayı Mehmet Haberal ile ilgili yaklaşımı da Başbakan’ın gündemindeydi .

Erdoğan, bu konuda da şunları söyledi:

"Bir gazeteci, CHP’de listeler belirlenmeden önce ’Demirel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu aradı. Hem de bir kez değil CHP’ye Haberal baskısı yaptı.’ ’Nereden mi biliyorum diye soruyor’ gazeteci. ’Bu telefon görüşmelerinden birine tanık oldumda ondan’ diyor. Tanık olduğumda, şahit olduğumda yazmamam söylendi, buna İngilizce olarak ’off the record’ deniyor, öyle söylemiş kendisine. Ah ah milletten neler gizleniyor, ne dolaplar dönüyor. Meydanlarda ’ben Kemalim’ diye gezinen Bay Kemal meğer nerelerden talimat alıyor, ne dolaplar çeviriyor."

Demirel’e Sert Cevap: "Otur Oturduğun Yerde"

Demirel’in kendisine yönelik eleştirilerine de sert sözlerle cevap veren Erdoğan, "Bazıları da ’yok Cumhurbaşkanlığı yaptı’, yok bilmem ’Başbakanlık yaptı’ diyor. O zaman otur oturduğun yerde ne gerek var böyle gazete gazete dolaşmana. Otur da bey zannetsinler. Hala rahat durmuyorsun. 87 yaşındasın hala ortalığı karıştırıyorsun. Şu partinin listesi, bu partinin listesi. Otur da biz de saygı göstererelim, başkaları da saygı göstersin. Sessiz dur. Kalkıp da bu ülkenin siyasi işlerine karışırsan cevabını alırsın" şeklinde konuştu.

Bahçeli’ye "Yüce Divan" Tepkisi

Başbakan Erdoğan, kendisini Yüce Divan’a göndereceğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli’yi de eleştirdi. Erdoğan, "Sayın Bahçeli, Yüce Divana senin mi gitmen lazım, benim mi gitmem lazım? Sizin borçlarınızı biz ödüyoruz. Milliyetçilik, milletini, vatanını sevmektir, bu millete efendilik değildir. Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" diye seslendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89