• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

Erdoğan'dan Belge Tartışmasına Yanıt

Erdoğan'dan Belge Tartışmasına Yanıt
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İrticayla mücadele eylem planı"nın aslının Ergenekon savcılarına görderildiği iddiaları ile ilgili konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İrticayla mücadele eylem planı"nın aslının Ergenekon savcılarına görderildiği iddiaları ile ilgili konuştu; "Gerçek ortaya çıksın. Türkiye Cumhuriyeti devletini kimsenin zan altında bırakmaya hakkı yok" dedi. Erdoğan, Pakistan'a hareketinden önce Antalya Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye, demokrasiye müdahale planının ıslak imzalı belgesinin savcılara ulaştığı haberine kilitlendi.

Başbakan Erdoğan, "yürütme olarak sonuna kadar üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Türkiye aylarca imza sahte mi, gerçek mi diye tartıştı.

Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu iddia edilen demokrasiye müdahale planında, AK Parti ve hükümeti yıpratmak için yapılması gereken provokasyonlar sıralanıyordu.

Belgenin orjinali, savcılığa gönderilen mektubun içinden çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşan 5 sayfalık ihbar mektubuna iliştirilen ıslak imzalı belge, basında geniş yankı buldu.

Gazetelerin tamamına yakını olayı, manşet yada sürmanşetlerinden okuyucularına duyurdu.

Haberlerde, Adli Tıp incelemesinin ardından hazırlanan bilirkişi raporundaki, "Belgedeki ıslak imza Albay Dursun Çiçek'in el ürünüdür" bilgisi de yer aldı.

Yine gazetelerde yer alan haberlerde, ihbar mektubunda anlatıldığına göre, Dursun Çiçek'in görev yaptığı birimde belgeyle ilgili tüm evrakların ve bilgisayar kayıtlarının imha edildiği, sadece "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belgenin kurtarıldığı belirtiliyor.

Demokrasiye müdahale planı Başbakan Erdoğan'ın da gündemindeydi. Başbakan, sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, "Yürütme olarak bize ne düşerse sonuna kadar yapacağımızı söylediğimiz gibi bundan sonra da yine aynı kararlılığın içindeyiz, akşam farklı sabah farklı konuşmayı sevmem" dedi.

Adli Tıp raporunun savcılığa ulaştığını söyleyen Erdoğan, "doğrular ortaya çıksın" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Şu anda Adli Tıp raporu bu noktada bildiğim kadarıyla savcı beye ulaşmış olması lazım. Savcı bey nasıl değerlendirecektir, ilgili mahkeme nasıl değerlendirecektir o onların takdiridir, benim söyleyeceğim yok. Aslolan, doğrular ortaya çıksın, gerçek ortaya çıksın. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletini zan altında bırakmaya kimsenin hakkı yoktur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89