• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 8 °C

Erdoğan’dan AİHM’e Demirtaş yanıtı: Tahammül etme mecburiyetinde değiliz

Erdoğan’dan AİHM’e Demirtaş yanıtı: Tahammül etme mecburiyetinde değiliz
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM Büyük Daire’nin Selahattin Demirtaş’ın beraat etmesi gerektiği yönündeki kararına tepki gösterdi.

AİHM’in kendini Türkiye mahkemelerinin yerine koyamayacağını söyleyen Erdoğan, “Bunca çifte standarda ve riyakârlığa daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın da bilinmesini isterim” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konular hakkında konuştu.

Konuşmasında CHP’ye sert sözlerle yüklenen, “faşizm” ve “darbecilik” ithamlarında bulunan Erdoğan, şöyle dedi:

Taciz, tecavüz, hırsızlık vakalarına karşı erdemli duruş sergilemek yerine yalan ve iftira çıtasını yükselterek gündem saptırmaya çalışanlar gündem saptırmaya çalışıyorlar.  CHP’nin azıcık ar duygusu varsa taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazım. Gün geçmiyor ki taciz, tecavüz, hırsızlık haberi duymayalım. Adliye adliye dolaşıyorlar bunun neresi temiz. Çık, açık net kendini bir check et. Ciddi manada bir check-up’tan geçmesi gerekiyor. Hem ruhsal hem fiziki olarak. Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi demek, uyuşturucu kaçakçısı olabilirsin, organ mafyası olabilirsin demektir. Bu ne sapkınlıktır. Buldukları her fırsatta tek parti faşizmine dönüyorlar, Kuran’ı Türkçe okutma benzeri bir garabet, Mevlevi mukabelesi adı altında İstanbul’da sahnelendi.

 AİHM’in beraat kararına tepki gösterdi

Erdoğan, dün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’nin tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında bir yıl önce karara bağladığı davada beraat yönünde hüküm kurmasını da değerlendirdi. Erdoğan, AİHM kararına tepki göstererek, şunları söyledi:

Esasen AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. Sadece burada verilen kararlar, mahkemelerce değerlendirilir. AİHM, bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Ancak, istisnasını bir kenara bıraksak bile, Selahattin Demirtaş’la ilgili hüküm, aynı mahkemenin mesela İspanya’daki Batasuna Partisi kararındaki gerekçelerle açıkça çelişmektedir. Mahkeme, Batasuna davası kararında, bırakınız şiddet eylemlerini teşvik etmeyi, şiddet eylemlerini açıkça kınamamanın dahi cezaya konu suç sayılabileceğine hükmetmiştir.
 

Terör örgütünün şiddet eylemini kınamamayı teröre destek olarak kabul eden bir mahkemenin, 6-8 Ekim 2014’te 38 vatandaşımızın hunharca katledilmesiyle sonuçlanan bir eylemin baş sorumlusunun tahliyesini istemiş olması, resmen çifte standarttır, hatta ikiyüzlülüktür. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye nezdinde saygı görmek istiyorsa, önce dönüp kendi çelişkilerini sorgulamalıdır.
 

Buradaki tartışmanın konusunun, Avrupa Parlamentosu’nun terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’yla içli dışlı olan, elinde onlarca masumun kanı bulunan siyasetçi maskeli bir kişi olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Bu şahıs, siyasi görevleri veya siyasi söylemleri sebebiyle değil, terörle arasına mesafe koyamadığı, bölücü terör örgütünün emriyle onlarca kişinin ölümüne yol açtığı için milletimizin gözünde suçludur.

Aynı mahkemenin FETÖ davaları için takınacağı tavrın da işaretleri şimdiden gözükmeye başladı. PKK’ya terör örgütü muamelesi yapmayan, PKK’yla irtibatlı kişileri terörist kabul etmeyen bu mahkemenin, FETÖ’yle ilgili olarak aynı yaklaşımı sergilememesini temenni ediyoruz. Aksi takdirde, bunca çifte standarda ve riyakârlığa daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın da bilinmesini isterim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89