• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan: Yüzde 42'yi analiz ediyoruz

Erdoğan: Yüzde 42'yi analiz ediyoruz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonuçlarının belli olmasının ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladığını belirtti.

Erdoğan MYK toplantısında partisine 'Yüzde 58'i değil, yüzde 42'yi analiz edin' talimatı verdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,İstanbulTicaret Odası (İTO) 5. Başarılı Kobi Yarışması Ödül Töreni ve İTO Meclis toplantısına katıldı. İTO Meclisi'nde konuşan Başbakan Erdoğan,12 Eylül2010 tarihinde yapılan referandum sonuçlarına değindi. 12 Eylül 2010 tarihinin 30 yıl öncesiyle yüzleşme günü olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin geleceği adına çok önemli bir sınavdan milletçe başarıyla geçtiğini ifade etti. Referandum sonrasında sadece 'Evet' diyenler değil 'Hayır' diyenlerin de kazandığını belirten Başbakan Erdoğan, 'Hayır' oyu kullananların da bir süre sonra 'Keşke bende Evet verseydim' diyeceğini söyledi. Referandumun muhalefet tarafından politize edildiğini aktaran Erdoğan, olayın genel bir seçim havasına döndürüldüğünden şikayet etti. İşin aslının 26 madde olduğunu belirten Erdoğan, 12 Eylül günü Türkiye'nin ileri demokrasi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü noktasında ciddi bir eşiği daha aşmayı başardığını kaydetti.

"MİLLETİMİZİN MESAJINA SAĞIR KESİLEMEYİZ"

12 Eylül referandumu sonrası Yüksek Yargı Mensubu bazı kişilerin "Karanlık günler başlıyor" değerlendirmesi yaptığını aktaran Başbakan Erdoğan, "Bu ne kadar karanlık bir zihniyet olduğunu gösteriyor aslında. Sormak lazım 'kararan ne var göster bakalım. Bunu göster ispat et.' Aslında bu ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor. Yüzde 75,5 gibi katılımın olduğu halk oylaması bu bunun içinden yüzde 58 gibi net bir sonuç ortaya çıktı. Bu tarihi bir Türkiye'nin ekonomisinden, dış politikasına kadar, temel hak ve özgürlüklerinden ülkemizin itibarına kadar Türkiye'nin önünde yepyeni bir ufuk açacaktır." şeklinde konuştu .

Referandum sonuçlarının belli olmasın hemen ardından partisinin MYK'sını topladığını aktaran Başbakan Erdoğan, burada parti yetkililerine " 'Yüzde 58'in analizini istemiyorum , yüzde 42'nin analizini istiyorum.' dedim. Yüzde 42 acaba bize niye 'hayır' dedi? Şu anda onun bilimsel çalışmalarını yaptırıyorum. Siyaset ve sosyal bilimci arkadaşlarım onun çalışmasını yapıyor. Çünkü bize o lazım. Onun da bizim olumlu istikamette geliştirmemiz lazım. Biz milletin mesajına sağır kesilemeyiz. Çünkü aynı mesajı almak istemiyorum. Çünkü 'hayır'ın da 'evet'e dönmesi lazım. Bir siyasetçinin de hedefi bu olmalı." diye konuştu.

"EKSİKLERİM OLABİLİR BENDE BİR KULUM"

Bireysel olarak kendi eksiklerinin olabileceğini ve bunun da normal olduğunu aktaran Erdoğan, kimseye hakaret etmediğini belirterek, "Etmişsem de özür dilerim. Bunu zaten söyledim söylüyorum." Diye konuştu. Erdoğan, "Rakibimin de nerden giyiniyor, ne yapıyor onlarla da uğraşmam. Ayakkabısıyla, bindiği arabayla uğraşmam. Politikamda böle bir şey hiçbir zaman yer almaz. Meclis görüşmelerinde çektiğimiz çileleri biz biliriz. Neler yaşadığımız biz biliriz. Ama hep içimize atarız. Başka çaremiz yok. Çünkü yanlış yapanlar. Millet karşısında zaten gereğini alıyor.Anayasa Mahkemesisürecinde yanlışını sürdürenler halk oylamasında yanlışta ısrar edenler milletimizin kararı sonrasına aynı yanlışa devam ederlerse kimseye değil, sadece kendine yazık etmiş olur. Milletimiz hamasete, yanlışa statükoya taviz vermeyecektir."

Başbakan Erdoğan, referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan sanatçılara yapılan baskılara da değindi. Erdoğan, "Kimseye dayatma yapmaya kimsenin hakkı yok." ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89