• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 2 °C

Erdoğan: Tencere tava hep aynı hava

Erdoğan: Tencere tava hep aynı hava
Başbakan Erdoğan, Kuzey Afrika gezisi öncesi Gezi Parkı eylemleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı'nda yaşananların aşırı uçların olayı olduğunu ileri sürdü. Başbakan basın toplantısında bir gazetecinin Kültür Bakanı Ömer Çelik'in attığı tweetleri sorması üzerine sinirlendi. Vatandaşların Gezi Parkı'nda yaşananları tencere ve tavalara vurarak protesto etmesine ise Başbakan'ın yorumu ''Tencere tava hep aynı hava'' oldu. Başbakan, Reuters muhabirinin bir sorusu karşısında da ''Türkiye'de evlerinde zor tuttuğumuz bir yüzde 50 var'' ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Fas'ta bölgesel ilişkiler ve ikili ilişkileri değerlendireceğiz. Yarın da Cezayir'e geçeceğiz. Güçlü olan ikili ilişkilerimizi daha fazla arttırmak için neler yapabileceğimizi konuşacağız.

Tunus'a da bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Arap Baharı'nı başlatan ülke. Biz de bu harekete destek verdik. Hükümet olarak Tunus'un ekonomik gelişimini desteklemeye devam ediyoruz. Ziyaretim vesilesiyle Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı da gerçekleştireceğiz.

GEZİ PARKI OLAYLARI

Ben size soruyorum siz gazeteci olarak nasıl bir mesaj aldınız? 5 gündür siz hangi mesajı aldınız? Ben bir başbakan olarak da bir İstanbullu olarak da ben bu olaylarla ilgili olarak saf temiz oradaki duygusal sosyal medyadan aldıkları bilgilerle oraya katılanları bir kenara koyarsak aşırı uçların organize ettiği bir eylem var. Olay Gezi Parkı olayı değil. Ağaçların tamamen kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Ağaçların tamamen kaldırılması diye bir şey sözkonusu değil. 10 ağaç sökülüp Çağlayan'a parka götürülüyor. Orada ne olacağını açıkladık. Aradan 2 yıl geçti tek bir ses yok. Taksim'de yayalaştırma çalışması yapıyoruz. Yaşanan olayların içeriden dışarından bağlantıları var. Aklı selim vatandaşlarımızın oyuna gelmemesi lazım.

CHP'li Lütfi Kırdar döneminde buradaki Taksim Kışlası yıkılmış ve yerine stat yapıldı. Daha sonra Dolmabahçe Sarayı'nın ahırlarının olduğu yere Taksim Stadı alınıyor. Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi üzerinde alışveriş merkezleri var. Ceylan Otel orası da ağaçlıktı. Sökülerek bu otel yapıldı. Aynı şey etap Marmara'da yapıldı. Orası da tamamiyle söküldü ve şu anki haline getirildi. Gezi Parkı meselesi bu işin fitilini ateşledi vebali olanlar bu işin hesabını verecek.

AŞIRI UÇLAR DAYANIŞMASI

CHP burada saf vatandaşlarımın duygularını istismar ediyor. Kadıköy'de miting yapacağını söyleyen zat Taksim'e gidiyoruz diyor. Taksim'de konuşma yapamayınca çekip gitmek zorunda kalıyor. Burada CHP'nin rolü vardır aşırı uçlarla bir dayanışması vardır.

10 AY SONRA SANDIK VAR

Bütün bunları temel hak ve özgürlük olarak gösteriliyorsa benim temel hak ve özgürlüklerim ne olacak? Yanan araçların sahipleri ne olacak? Bunların bedelini kim ödüyor? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı buralara gidiyor. Ankara'nın İstanbul'la ne alakası var? İzmir'in İstanbul'la ne alakası var? Sandıkta AK Parti'yi mağlup edemeyenler bu yollarla bizi kontrol altına almaya çalışıyorlar. 10 ay sonra sandık var ve milletim burada gerekli cevabı verecek. Bunlara zemin hazırlayanlar bu süreci yaşatmışsa milletim bunlara en güzel cevabı verir. Biz millete efendi olmadık.

SİYASETÇİ OLACAK, ACİZLER

Bakın bugün enflasyon açıklandı. Tek haneli rakamlarda bir enflasyon süreci var. Milli gelirin nereden nereye geldiği ortada. Bunu şimdi hazmedemeyen çevreler var. Türkiye güçlenmemeli. Türkiye medeniyetler seviyesinin üzerine çıkıyor demesi gerekenler artık başka bir şey diyor. Dün ben İstanbul'da açılışlar yaptım. Bunlardan bir tanesi Osmanlı Arşivleri'nin hizmet binasıydı. Şimdi de biz Fas, Cezayir ve Tunus'a gidiyoruz. Bakıyorsunuz birileri kalkıp Başbakan bu durumlarda kaçar yurt dışına gider diyor. Bunlar bir de siyasetçi olacak, acizler.

GELECEĞE YÜRÜYORUZ

Bize itidal tavsiye edenler önce kendileri itidal noktasına gelsin. Benim 160 polisim yaralanmıştır. Saldırganlar içinde de 60 yaralı var. Polisin bu kadar yaralanması mutedil davrandığı içindir. İstanbul'da Başbakanlık Ofisi'miz kilit taşlarıyla taşlanmıştır. Bunları yapanlar belli. Polis çekilsin diyorlar, polis Başbakanlık ofisini korumasın mı? Aşırı uçlar girsin Başbakanlık ofisini işgal etsinler öyle mi? Biz dik dururuz ama dikleşmeyiz. Bu ülkede bir çok şey oldu astılar zehirlediler ama biz bazı şeyleri sahiplenip geleceğe yürüyeceğiz.. Tencere tava hep aynı hava.

EVET BİR BAHAR VAR

Mısır'da yıllarca insanlar güdümlü olarak sandığa gönderildi. Türkiye'de sandıklar açılır ve 6 saat içinde sonuçlar açıklanır ve burada AK Parti gibi milletin rotasını çizdiği bir parti 16 ay sonra iktidara gelmiştir ve 5 yerel ve genel seçime girmiş ve oylarını da arttırarak sandıklardan çıkmıştır. Bu AK Parti'nin milletle ne kadar iç içe olduğunu gösteriyorlar. Türkiye'de Türk Baharı yaşanıyor diyenler doğru söylüyor . Evet bir bahar var ve bunu kışa çeviremeyecekler.

REUTERS MUHABİRİNE FIRÇA

Önce yumuşatıcı ifadeler derken nelerdir mesela bana söylemelisin? Ana muhalefetin bütün illerde temsilcisi var. Aşırı uçların belli illerde devreye grimesi sözkonusu. Siz burada ne oldu ki bu olaylar yaşanıyor? Siz ne mesaj aldınız yapılanlardan. Sizin aldığınız bir mesaj ne?

GAZETECİ: Burada tepki gösterenler herhangi bir partiye aitlik söz konusu değil? İnsanlar kendi yaşamlarıyla ilgili yasaklara eğitimden tutun da alkol düzenlemesine kadar bunlardan dolayı tepki gösteriyor.

Erdoğan: Siz Reuters'a bunları mı anlatıyorsunuz? Evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Bir kere alkol yasağı diyorsunuz. Alkol yasağı yok alkol düzenlemesi var. Biz Fransa'daki alkol düzenlemesini Türkiye'de uyguluyoruz.

Medyanın reklamla tehdit edilmesi çok yanlış. Bu ideolojik ambargodur bunun önlenmesi için elinden geleni yaparız.

İNER DE ÇIKAR DA

Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı bir çizgi takip etmez. Biz göreve geldiğimizde borsa 11 bindi. Şimdi 90 bini gördü. Şimdi 3-5 bin puan iner sonra tekrar bakarsınız 100 bini zorlar. İnsanı üzen bu bir taraftan 22 milyar avroya havalimanı ihalesi yapılıyor arkasından bakıyorsunuz köprü ile ilgili ihale yapılıyor ve tüm zamanların en büyük ihaleleri bunlar. Türkiye’nin nereye geldiğini gösteren ihalelerdir bunlar. Türkiye ekonomide güvenli bir limandır. Bu süreç içerisinde bunu fazlasıyla çekecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir bakın Tokyo ve ABD borsaları ne alemde bunlara genel olarak bakıp değerlendirmek lazım. Bu olaylar bunu hemen ilintili hale getirmeyin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89