• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan taraftarları ciddiye almadı

Erdoğan taraftarları ciddiye almadı
Erdoğan, Galatasaray'ın Arena Stadı'nın açılışında yapılan ıslıklı protestoyu haklı göstermek için İstanbul'da üç büyük takımın taraftarlarının eylemini ciddiye almadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ın Arena Stadı'nın açılışında yapılan ıslıklı protestoyu haklı göstermek için İstanbul'da üç büyük takımın taraftarlarının eylemini ciddiye almadı.

Başbakan Erdoğan partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye 2023'e Yürüyor. Ankara AK Parti'de Buluşuyor" etkinliği çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da önceki gün üç büyük takımın taraftarları tarafından Arena Stadı'ndaki ıslıklı protestoya destek için yapılan eylemi değerlendiren Erdoğan "Tüm taraflar dediğiniz kaç kişiydi, kimler tarafından organize edildi. Grupçukların belli bir siyasi parti tarafından organize edilen bu tür olayların bizim spor camiasını ilgilendiren bir şey olmadığını gönül rahatlığıyla ifade ederim. Onlara topu eline verseniz bomba diye karakola götürürler. Ama bunlar karakola da götürme niyetinde olanlar değildir. Başka bir yere götürüler" diye konuştu.

"İsrail'in raporu sipariş"

İsrail'in Mavi Marmara Baskını'na ilişkin açıkladığı raporu da değerlendiren Başbakan Erdoğan, bu raporun sipariş üzere hazırlanmış bir rapor olduğunu, kendi ülkesinde hazırlanan bir raporun "kıymet-i harbiyesi" olmayacağını söyledi. Erdoğan panel çalışmalarının devam ettiğini ve bu konunun takipçisi olduklarını da sözlerine ekledi.

Erdoğan ayrıca Lübnan'daki siyasi krizle ilgili Amerika'nın da katılımıyla düzenlenmesi planlanan toplantıya ilişkin bir soruyu ise "Şu anda bir kesintiye uğradı diyebilirim. Lübnan kendi içinde olayın çözme konumunda. parlamento başbakanını tayin etme kararında bunun adımını atacaklar" şeklinde yanıtladı.

Aktütün Karakolu'nda bulunan silahlar

Şemdinli Aktütün'de Jandarma Bölük Komutanlığı yanında bir hurda deposunda kayıt dışı silah, mühimmat ve patlayıcı madde bulunması konusunda da değerlendirme yapan Erdoğan "Genelkurmay Başkanı'mdan konuyla ilgili bilgiler aldım. Tamamen çevrede bulunmuş, geçmişten itibaren, taşınma esnasında da bunların orda hurdalık diye ifade edilen bölgede bırakılmış olan, bir kısmı unutulmuş olan silahlar hüviyetinde. Bunların da zaten çok büyük sayıda olmadığını. Tamamıyla bunların o tür aramalarda ve ya ele geçirilen silahlar olduğu mahiyetinde. Kendi envanterinde olmayışı da oradan geliyor" dedi.

Ağar ve Ongun'un adaylığı

Başbakan Erdoğan partisine katılımlar devam ederken, eski MHP'li Ramiz Ongun ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın AKP saflarına geçeceği yönündeki iddilara da yanıt verdi. Erdoğan "Katılımlar olduğunda biz bunları gizli yapmayacağız. Bende gazetelerden okuyorum. Her hangi bir şey olursa zaten biz onu grup toplantımızda açıklarız. Gümbür gümbür bu katılımlar devam eder" dedi. Erdoğan bazı Ergenekon sanıklarının CHP'den aday olacağı yönündeki haberleri ise şöyle değerlendirdi:

"Her siyasi parti bu tür tasarruflarda, seçim yasasının, yasalarımızın el verdiği ölçüde istediği şekilde hareket eder. Tabii istediği şekilde hareket ettikten sonra da onların hareketinden çok milletimizin takdirleri önemli. Milletimizin takdiri bireysel değil geneldir. Bunun yansımasını da en güzel şekilde Haziran 2011'de görürüz."

 "Bu namertliktir, densizliktir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde Hizbullah ile AKP'nin işbirliği yaptığını öne süren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Erdoğan "Bu namertliktir, densizliktir" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu ifadeyi kendine göre bu tespiti Anamuhalefet partisinin genel başkanı eğer kullanmışsa, bu bir defa genel başkanlığın ötesinde bir yaklaşım tarzıdır. Ve en azından bir terbiyesizliktir. Çünkü bir iddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Ak Parti'yi Hizbullah'la, herhangi bir terör örgütü ile ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir. Namertliktir. Bunu açıklamadığı sürece bu namertlik, bu densizlik onun üzerinde ve camiasında kalacaktır. Bunu bu kadar açık söylüyorum, bu kadar ağır kullanıyorum. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez böyle bir hale getiremez."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89