• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 20 °C

Erdoğan SP lideri Kurtulmuş ile görüştü

Erdoğan SP lideri Kurtulmuş ile görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesi sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdogan, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile SP Genel Merkezi'nde görüştü.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'a terörle ilgili görüşlerini paylaştıklarını söyledi.

Kurtulmuş, anayasa değişikliğine 'Evet' diyeceklerini, ancak referandumun ardından hemen yeni bir anayasa yapılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

17280

Erdoğan'ın SP'yi ziyaretinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de yer aldı.

Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Kurtulmuş, görüşlerini yazılı olarak Başbakan Erdoğan'a sunduklarını ifade ederek, görüşmenin yararlı olduğunu söyledi. Anayasa değişiklik paketine destek vereceklerini kaydeden Kurtulmuş, kapsamlı anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, referandumun ülkeyi iki cepheye bölmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Anayasa paketine destek vereceğimizi ilk günden beri söylüyoruz." dedi.

17281

Kurtulmuş, terörle mücadele konusunda Başbakan Erdoğan'a bir dosya ilettiklerini de dile getirerek şunları söyledi: "Olağanüstü tehlike dönemindeyiz. Kutuplaşma ve kamplaşma ile siyaset yapılmaması gerekir. Siyaset hiçbir şekilde kamplaşma haline getirilmemelidir. Terör konusunda herkesin daha özenli bir dil kullanması gerekir. Terör konusunda illa bir cephe oluşturulacaksa bu sağduyu cephesi olmalı. Terörün gerekçeleri ortadan kaldırılmalı. Terör mutlaka hukuk kuralları içerisinde önlenmelidir. Terörist ve vatandaş ayırt edilmeli. Terörün önlenmesi konusunda, olağanüstü hal gibi olağan dışı herhangi bir yöntemi kimse teklif etmemeli, bu konu gündeme getirilmemelidir. Kutuplaşmak terörün oyununa gelmektir."

Özel yetiştirilmiş 'anti terör' birimi oluşturulması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, TBMM'de terörle mücadele komisyonu kurulması gerektiğini ifade etti. Terörle mücadelede istihbarat zafiyetinin önlenmesi gerektiğini belirten SP lideri Kurtulmuş, "Başkalarının istihbaratı ile terör önlenemez." dedi.

Kurtulmuş bütün siyasi partilerin birbirleriyle görüşmesi gerektiğini kaydererek, "Siyasi partiler birbirinin düşmanı değil, birbirlerinin rakipleridir. Görüşmelerin olmasını zorunlu görüyoruz. Bunu Başbakan Erdoğan'a açık bir şekilde ifade ettik." şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89