• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Siyaset mühendisliğine izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Siyaset mühendisliğine izin vermeyeceğiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada "Çok çok kirli bir operasyon" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır" dedi. 

Erdoğan, konuya Macaristan Başbakanı Victor Orban ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında yöneltilen soru üzerine değindi. 

Erdoğan, "İstanbul merkezli operasyonda adı geçen bakanların istifaları gündemde mi? Kabine revizyonu kapsamında böyle bir tasarrufunuz söz konusu mu" sorusu üzerine, "ortada çok çok kirli bir operasyonun söz konusu" olduğunu söyledi. 

Erdoğan, "Devlet içindeki devlet olan bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız" dedi ve ekledi: Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. 

İstanbul ve Ankara emniyetlerindeki görevden almaların hatırlatılması üzerine de Erdoğan, bunun valilerin tasarrufu olduğunu ve başka illere de sıçaryabileceğini dile getirdi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"KİRLİ OPERASYON"

Konya'da açıkladığım gibi, ortada çok çok kirli bir operasyon söz konusu. Ben bunu değerli mevkidaşımla şu anda yorumlamayı arzu etmezdim. Fakat böyle bir soruyu sorduğunuz için bunu cevaplamak durumundayım. 11 yıllık iktidarımızda Türkiye'nin nereden nereye geldiği, iktidarımızın nelerle mücadele ederek buraya geldiği malumdur. Bu mücadelenin ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu da vardır. Biz Türkiye'nin 2023 dünyasında yer alması için çalışırken, birileri de bunu nasıl durdururuz dİye düşünüyor. Dışarıda ve içeride bazı uzantılar var. Bu uzantıları hepiniz tahmin edersiniz. 

"SİYASİ MÜHENDİSLİK"

14 ay boyunca dinleme, izleme yapılıyorsa, bunlar kendi üstlerine haber verilmiyorsa, buradaki mühendislik yolsuzlukla değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Çetelerin devlet içinde devlet olma gayreti, süreci kendi istedikleri gibi yönetme, yönlendirme olayıdır. 

"BABAMIZIN OĞLU OLSA DİNLEMEYİZ" 

Bizim kamu bankalarımız Avrupa'da derece yapan bankalardır. Bunları yaralama gayreti var. Bunun uluslararası boyutu var, bu konuda tespitlerimiz var. Bunların Türkiye'de de uzantıları var. Bu örgütlenmeyi ortaya çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş bizi etkilemez. 

Bakan arkadaşlarımızla ilgili söylentiler oluyor. Biz bunlara alışkınız. Biz 28 Şubatları medya ile gördük. Karanlık işlerini onların gördük. STK'ları gördük, 5'li çete denilen yapılanmayı. Biz bunları gördük. 

"GEREĞİNİ ANINDA YAPARIZ" 

Gerekli çalışmayı yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bulaştırılmıştır. Biz gerek neyse aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız. Bunu ana muhalefet ya da yavru muhalefet istiyor diye değil. Biz onların cemaziyelevvellerini de biliriz. 

Vakti saati geldiğinde, 30 Mart'ta gereken cevabı milletim kendilerine verecektir. At camuru izi kalsın anlayışı tutmayacaktır. Abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphe etmeyiz. 

"BAŞKA İLLERDE DE GÖREVDEN ALMA YAŞANABİLİR" 

Emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle kendilerinin tasarrufudur. Bu yetkileri vardır. Valilerimiz de bu tasarrufu kullanmıştır. Bu tasarruf başka illere de sıçrayabilir. Nerede böyle bir iş varsa orada aynı şey yapılacaktır. Bu iş anlaşılıyor ki; siyasi mühendislik işidir. Biz böyle bir şeye izin vermeyeceğiz.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89