• BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Erdoğan: Seçim bitti, şimdi mahkeme süreci var

Erdoğan: Seçim bitti, şimdi mahkeme süreci var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir belediye başkanı belediye meclisinde çoğunluğu yoksa komisyonları da bütçeyi de istediği gibi çıkartamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin seçim sürecine dair sorularını yanıtladı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"YSK, MAHKEME SÜRECİNİN ADETA PATRONUDUR"

"Olayın seçim süreci bitmiştir. Şimdi mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde de üç basamak var. İlçe seçim kurulları, il seçim kurulları ve YSK var. YSK mahkeme sürecinin adeta patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır"

KENDİSİNDEN ÖRNEK VERDİ

“Bakıyorum, sağolsun ağzı olan konuşuyor. Çünkü yaşamamışlar. Belli bir kariyeri olanlar da konuşuyor. Ben tabii damdan düşerek gibi geldim. Ben ilçe ve il seçim kurullarında milletvekili seçilmiştim. Müracaat edildi, milletvekilliğim alındı. Yapacak bir şey yok. Sonra İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı oldum.”

"YSK'YE MÜRACAAT HAKKIMIZ VAR"

"Tabi partiler de en doğal hakkı olan itiraz sürecini çalıştırıyor. İlde (İl Seçim Kurulu) alınan neticeler bizim yaptığımız çalışmalarla örtüşmüyorsa, bizim için nihai merci, Yüksek Seçim Kuruludur. Ondan sonra da Yüksek Seçim Kuruluna müracaat etme hakkımız var. Bu bir hakkın gasbı değildir. Şu anda da İstanbul'da Ankara'da Yalova da yapılan da budur."

AKP'NİN ALDIĞI İL, İLÇE VE BELDELERİ SIRALADI

"Şu anda biz Türkiye genelinde 30 Büyükşehir'in 15 tanesini aldık, MHP bir tanesini aldı, Manisa'da. Geri kalan 14 taneyi de onlar aldı.Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy şu anda son gelişmelerle yüzde 53,3'tür. Karşımızdaki mekanizmanın oy noktasındaki durumu yüzde 47 bile değil."

"Milletimizin de bunları bilmesi lazım, alakası olmadığı halde iç işlerimize karışma gayretindeki ABD'nin de Avrupa'nın da bunu bilmesi lazım. Siz bi haddinizi bilin ya. Siz bu itirazları yaptınız. ABD’de örnekleri var. Herkes haddini bilecek. Yüzde 83’e varan bir katılımın olduğu bir demokrasi dersi dünyaya verilmiştir."

"Biz 51 ilin 24’ünü almışız, 10’unu MHP almış. Burada da Cumhur İttifakı fark atıyor. 911 ilçenin 511’ini biz almışız, 135’ini MHP almış, toplamda ilçe belediyelerinin yüzde 70’ini almıştır. Bunların bir ders alması lazım. Beldelerde 386 belde var. Bunların 202’sini biz aldık. MHP 89 aldı. Toplamda Cumhur İttifakı olarak yüzde 75. Diğerleri nal topluyor. Millet Cumhur İttifakı’na gönlünü vermiştir. 754 belediyeyi AK Parti olarak aldık. Şu anda sayımlar devam ediyor İstanbul'da."

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE ÇOĞUNLUK AK PARTİ'DEDİR"

"39 belediyesi var İstanbul'un. 25 tanesini Cumhur İttifakı aldı. 24 tanesini Ak Parti aldı, bir tanesini MHP. Şu haliyle bile Büyükşehir belediyesinin çoğunluğu AK Partidedir."

"Ankara'da ise durum daha farklı 107 tane bize ait var. 39 tanesi ise 4'lü mekanizmaya ait olan var."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89