• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Erdoğan: Operasyonun hedefi bir ülke ya da kişi değil

Erdoğan: Operasyonun hedefi bir ülke ya da kişi değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı’nın hedefi herhangi bir ülke ya da kişi değil, terördür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlarla buluşmasında konuştu. Erdoğan, "Türkiye, bölgedeki operasyonlarla sınırlarını terör örgütlerinden temizleme amacı güdüyor. Söylediklerimizi kimse başka yöne çekmeye kalkmasın. Fırat Kalkanı’nın amacı herhangi bir ülke ya da kişi değil, terördür" dedi.

Salı günü Parlamentolararası Kudüs Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği, Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil." demişti.

Bu açıklamanın ardından Kremlin Sözcüsü Yuri Uşakov bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Esed'in hükümdarlığına son vermek için oraya (Suriye'ye) girdik" sözüne açıklık getirdiğini söyledi. Uşakov, bu açıklamanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki son telefon görüşmesinde yapıldığını belirtti ancak nasıl bir açıklama getirildiğinden bahsetmedi.

Beştepe'deki konuşmasında "Bölgede yaşanan çatışmalar, savaşlar, zulümler halkların tercihi değildir" diyen Erdoğan, "Basiretsiz yöneticiler, dış güçlerin çıkar hesapları yüzünden kan ve gözyaşı eksik olmadı. Tüm imkanlarımızla coğrafyamızdaki mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

'Haçlı seferleri tarih oldu'

"Avrupa'daki birtakım firmalar, ülkemize askeri malzeme satmayacaklarını açıklıyorlar" diyen Cumhurbaşkanı, "Kötü komşu, insanı hacet sahibi yapar, derler" şeklinde devam etti. Erdoğan, "Haçlı seferleri zihniyeti tarih oldu. Bunu mu yapmak istiyorsunuz? Bunu mu geri getirmek istiyorsunuz? Kendinize gelin. Bu ülke NATO ülkesi" diye konuştu.

"Türkiye’yi Batılı bir ülke olarak tanımlarsanız, doğru söylersiniz ama eksik tanımlamış olursunuz. Doğulu için de aynısı geçerli, Karadeniz, Akdeniz için de benzer durum söz konusu" diyen Cumhurbaşkanı,  "Avrupa Birliği kendi değerleriyle çelişme, kendini var eden kriterleri inkar etme pahasına istediği kadar Türkiye’yi dışlamaya çalışsa da Türkiye aynı zamanda bir Avrupa ülkesidir" şeklinde devam etti.

AB açıklamaları

"650 yılı aşkın süredir kesintisiz bir şekilde Avrupa’da devletimiz, kültürümüz ve medeniyetimiz ile varız. Trakya’daki şehirlerimizi, Balkanlardaki soydaşlarımızı bir kenara koyuyorum, Avrupa genelinde 5 milyon vatandaşımız yaşıyor.

Bizi Avrupa’dan dışlamaya ne AB’nin ne de Avrupa devletlerinin gücü yetmez. Biz Avrupa’da ev sahibiyiz, misafir değil. Son dönemde yaşadığımız sıkıntılar güncel siyasi çatışmalardır. Geri plandaki asıl mücadeleyi görmüyor değiliz ama biz rahmetli Cemil Meriç’in muradını paylaşıyoruz. Türkiye’nin kendi kalması, insanlığın bütün keşiflerinden faydalanarak, ihtişamlı mazisinden yararlanıp bir istikbal inşa etmesidir.

Avrupa Birliği ülkemize söz verdiği ama kasıtlı olarak tutmadığı vize serbestisi, mülteciler için 6 milyar Euro yardım, fasılların açılması gibi adımlar atıldığında biz de iyi niyet göstereceğiz. Artık tek taraflı adım atma dönemi bitti. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Avrupa’nın peşinden koşacak takatimiz kalmadı. 53 yıldır oyalanıyoruz."

Kendi değerleriyle çelişme pahasına Türkiye’yi dışlayan bir kurumun güvenilirliği kalmadı. Kararı üye ülkelere bırakıyoruz. AB üzerine düşeni yaparsa, biz sözümüzün arkasında dururuz. Aksi takdirde kendileri bilirler. Türkiye’nin doğu ile olan bağı da güçlü.

Suriye

"Bölgede yaşanan çatışmalar, savaşlar, zulümler halkların tercihi değildir" diyen Erdoğan, "Basiretsiz yöneticiler, dış güçlerin çıkar hesapları yüzünden kan ve gözyaşı eksik olmadı. Tüm imkanlarımızla coğrafyamızdaki mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz" diye devam etti.

Erdoğan, "Türkiye, bölgedeki operasyonlarla sınırlarını terör örgütlerinden temizleme amacı güdüyor. Söylediklerimizi kimse başka yöne çekmeye kalkmasın. Fırat Kalkanı’nın amacı herhangi bir ülke ya da kişi değil, terördür." açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89