• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Erdoğan: O bayrağı indireni orada indireceksin

Erdoğan: O bayrağı indireni orada indireceksin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki protestolarda,  2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın direğindeki Türkiye Cumhuriyeti bayrağının bir protestocu tarafından indirilmesiyle ilgili Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında “Çıkacak birisi garnizonun duvarların aşacak Türk bayrağını indirecek oradaki görevliler seyredecek. Neymiş çözüm sürecini sekteye uğratmayalım. Ne demek ya. Ne demek çözüm süreci. O garnizonun içine girip de bayrağı indireni orada her halükarda indirip gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Biz para politikalarına azami dikkati gösterdik. 30 Mart seçimlerinden sonra da hükümetimizin taviz vermeyeceği anlaşıldı.

“17 Aralık ve 25 Aralık sonrasında hazırlanan fezlekede şahsım suçlanıyor, şahsım ‘dönemin başbakanı’ diye gösteriliyor. ‘Örgüt lideri’ dedikleri şahsım ve arkadaşlarımı, işadamlarını tutuklayacak, Yassıada benzeri mahkemelerde yargılayacaklardı.

‘Kimsenin tuzak kurma haddi yok”

“17 ve 25 Aralık darbe girişimi bazı işadamlarını iddianamenin içine almak için çok şaşırtıcı ve ürpertici kriterler kullandılar. Anayasa, yasalar değil şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu gazete veya gazeteler bir hukuk kriteri olarak kullanıldı… Hukuk yoluyla bu ve buna benzer girişimlerin hesabı görülecek. Hiç kimsenin Türkiye’nin istikbaline, istiklaline özellikle Türkiye’nin kardeşliğine ekonomisine tuzak kurma hakkı yoktur, haddi de yoktur.

"Amaç hükümeti devirmek ve yargılamaktı”

“Darbe girişimi gerçekleşmiş olsa, bu oranda büyüme göremeyecektik. Belki bugün çok derin bir kriz ve kaos olacaktı. Gezi olaylarının sebebi ağaç, park, çevre hassasiyeti olmadı. Başka hesaplar görülmek istiyorlardı. İçlerinden biri ‘Hala anlamıyor musunuz bunun sebebi ağaç değil, çevre değil’ diyordu. Aynısını 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunda yaptılar. Bunların yolsuzlukla uzaktan yakından alakası yoktu. Amaç hükümeti devirmek ve yargılamaktı. Gerek Gezi olaylarında, gerek 17 Aralık ve 25 Aralık girişiminde Türkiye çok ciddi bir tehlike atlattı. Türkiye uçurumun kenarından döndü.

“Gezi olaylarında başarısız oldular, 17, 25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız oldular, şimdi terör meselesi üzerinden yeni bir senaryoyu devreye alma hazırlığı içindeler. Doğu ve Güneydoğu’da bazı il ve ilçelerde sergilenen şımarıklığın artık sınırları zorlar bir noktaya geldiğini görüyoruz.

“O bayrağı indireni orada indireceksin”

“Birisi çıkacak garnizon duvarlarını aşacak, Türk bayrağını indirecek, orada olan görevliler seyredecek. Neymiş ‘Çözüm sürecini sekteye uğratmak istememişler’. Garnizonun içine girip de bayrağı indireni, orada her halükarda neyse alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun.

“Herhalde ben Ankara’dan gelip orada bayrağı indireni oradan indirmeyeceğim. Oradaki görevli indirecek. Askerin, polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse onu yapacaksın.

“Yolu kesen bu eşkıyalara, asker, jandarma teröristlere haddini bildirecek. Sen bunu yapamıyorsan, sorumlusun. Teftiş ve gereken uygulamaları yaparız. Bazıları görevden alındı, alınacaklar var.

“O hain ölmeye gönderilen bir piyon”

“Türkiye Cumhuriyeti bayrağına saldırıyı yapan o alçak, o hain, ölmeye gönderilen bir piyondan başkası değil. O piyon vurulup ölmesi için oraya gönderildi.

“O maşa o sırada vurulursa örgüt ve HDP tahrik edecek. O hain orada etkisiz hale getirlmedi.

“Kan tacirlerinin pusuda beklediği son derece hassas bir dönemden geçiyoruz.

“Bunlar için en iyi Kürt ölü Kürt. En iyi Alevi, ölü Alevi”

“Kan baronlarıyla da Türkiye mücadele ediyor. Bunlar için en iyi Kürt ölü Kürt. En iyi Alevi, ölü Alevi. Hiçbir zaman yaşatmanın yanında olmadılar. Çözümün yanında olmadılar. Cenaze olduğunda akbaba gibi cenazelerin başına geldiler. Bıçak sırtında ilerlediğimiz bir süreçte, akbabaların pusuda beklediği böyle bir süreçte 77 milyon bu gerilim tuzağına, bu istismar tuzağına düşmeyeceğiz. Terör örgütünün yaptığı alçakça eylemleri benim Kürt kardeşime hiç kimse genellemesin. Ne HDP ne de terör örgütü benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyor. Kürt kardeşlerimizle aramıza bunlar giremediler ve giremeyecekler.

“Devlet gereken cevabı verir”

“Milletimin hiçbir ferdi, tahriklere gelmesin, oyunlara aldırmasın. Şundan kimsenin şüphesi olmasın: Bu millet de bu devlet de hiç olmadığı kadar güçlü, dirayetli ve özgüven içindedir. Bayrağımıza el uzatan haine de onu oraya gönderen silahlı efendilerine de bu devlet gereken cevabı en sert şekilde verir. Bunun böyle bilinmesi lazım.

“Anneler izin vermeyecek”

“Annelerin itirazı bunları çok rahatsız etti. Okmeydanı’nda madem korkmuyorsun o maske ne, o maskeyi çıkarsana. O yaşlı teyze üzerine gidip gereken cevabı veriyor. Bunlar annelerin itirazına alışık değiller. Anneler itiraz edince neye uğradıklarını şaşırdılar. Annelerin ağladığı, evlat acısı çektiği günlere geri dönmek istiyorlar ama anneler izin vermeyecek.

“Sabrımızın sınırı var”

“Sabrımızı, soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz. Sabrımızın da bir sınırı vardır. Çözüme ve barışa yönelik sabotajlara karşı sabrımızın bir sınırı vardır. Çocukları öne sürüp, şımarıkça eylemler yapanlara karşı sabrımızın bir sınırı vardır. Bizim sabrımızı test etmeye hiçkimse yeltenmesin. Yeni Türkiye’nin kazanımlarını sabote etmek isteyenlerin gözlerinin yaşına bakmayız. Kusura bakmasınlar.

“HDP’yi muhatap almayız”

“Bunlar o kadar seviyesiz, ahlaki kayba uğramışlar ki ya çocukları ya bayanları öne sürürler. HDP bölgenin CHP’si olmaya çalışıyor. Faşizm, baskı ve zulümle milleti sindirmeye çalışıyor.

“Eğer HDP, bu faşist tavra, silahların gölgesinde siyasete devam edecekse onu da muhatap olmaktan çıkartır, tümüyle oradaki kardeşlerimizle muhatap oluruz. Zaten Kürt kardeşlerimizin en fazla teveccüh ettiği parti AK Parti’dir.

“Zafer anıtı inşa ediyoruz”

“Üçüncü havalimanı projesi Cumhuriyetin en büyük projesi. Burada bir şehir inşa ediyoruz. Kamu kaynaklarını kullandığımız gibi, bu havalimanıyla kamuya çok önemli bir kaynak kazandırmış olacağız. Biz oraya zafer anıtı inşa ediyoruz. 91 yıllık Cumhuriyetimizin eriştiği noktayı gösteriyor.

“Gezi olayları ve darbe girişimleri milletin iradesi karşısında erimiştir. Bu olaylar da milletin iradesi karşısında eriyecektir. Karanlık elleriyle Türkiye’yi karıştırmaya çalışanlar o ellerini çeksinler.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89