• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 9 °C

'Erdoğan ne demek istiyor?'

'Erdoğan ne demek istiyor?'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Ramazan'ı bekleyelim" sözlerine tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Ramazan'ı bekleyelim" sözlerine tepki gösterdi, "Sözler, kendi içerisinde bir tutarsızlık taşıyor. 'Ramazanı bekleyelim' demek, yani 'Ramazan'da şehitler gelebilir, bunu makul karşılayalım' anlamına mı gelecek?" diye sordu.

Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı. Etkinlikler Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Etkinlikleri'ne giderken partililer tarafından karşılanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir il sınırında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın AKP'nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programındaki konuşmasındaki terörle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Sözler, kendi içerisinde bir tutarsızlık taşıyor. 'Ramazanı bekleyelim' demek, yani 'Ramazanda şehitler gelebilir, bunu makul karşılayalım' anlamına mı gelecek? Terörle mücadele etmek, hepimizin görevidir. AKP'nin de MHP'nin de CHP'nin de BDP'nin de görevidir. Terörden bu insanlar çok çekti. Terörü bitirmemiz lazım ama terörü bitirmek silahla olmuyor, 30 yıllık deneyim bunu gösterdi. Bugüne kadar terör bitmediyse bunun tek sorumlusu vardır, siyaset kurumu görevini getirmedi, çözüm üretmedi. Şimdi geldiğimiz nokta 'yeniden silaha sarılacağız, yeniden silahlı çatışmaya gireceğiz.'

Barışın dilini kullanmak durumundayız, herkesi kucaklamak durumundayız. İnsanları ayırmadan ama hep beraber teröre karşı ortak bir politika geliştirmeliyiz, geliştirmek durumundayız. O nedenle, ben siyaset kurumunun görev yapmasını, bütün siyasi partilerin teröre karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledim, defalarca çağrıda bulundum. Gelin siyasetçiler bir araya gelelim, terörü sonlandırmak için ne yapılması gerekiyorsa ortak görüşlerimizi bildirelim. Çünkü terörle mücadele, tek başına AKP'nin, tek başına CHP'nin, tek başına MHP'nin veya BDP'nin yapacağı bir olay olmaktan çıkmıştır. Terörle mücadele konusunda bir toplumsal mutabakat gerekiyor. Bu mutabakatı sağlamak durumundayız."

"Kızılay Başkanı'nın istifası beni de üzdü"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Kızılay Genel Başkanı'nın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz? İstifanın, sizin Somali'ye gidişinizle ilgili davet üzerine gerçekleştiği söyleniyor. Bu tür spekülasyonlar var" şeklindeki sorusu üzerine, "Pek çok spekülasyon var ama Sayın Tekin Küçükali görevini başarıyla yapan bir başkandı. Kızılay'ı Kızılay yaptı, dünyaya sesini duyurdu. Daha önceki yöneticilere de elbette saygı duymamız gerekiyor ama istifası doğrusunu söylerseniz beni de üzdü" dedi.

Kılıçdaroğlu, aynı gazetecinin "Dolmabahçe görüşmesinden sonra olduğu söyleniyor, ne diyeceksiniz?" sorusunu yanıtlarken de "O görüşmenin perde arkasını bilmiyoruz. Bu Dolmabahçe'nin ilginç bir yapısı var, biliyorsunuz. Dolmabahçe'de yapılan görüşmeler sonrasında bazı kararlar alınıyor ama kararlar kamuoyuyla paylaşılmıyor ama belli sonuçlar doğuruyor. Umuyoruz, bu Dolmabahçe'de yapılan görüşmelerin perde arkası kamuoyuna açıklanır. Sayın Küçükali, belki bunu açıklamaz, açıklama durumunda olmayabilir ama Başbakanın en azından orada yapılan görüşmelerin perde arkasını kamuoyuna açıklaması gerekir" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, istifa sonrasında Kızılay Genel Başkanı ile görüşmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, başka bir soruyu yanıtlarken de yarın saat 11.00'de TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşeceğini de kaydetti.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Süheyl Batum, Faik Öztrak, Umut Oran, Volkan Canalioğlu, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve çok sayıda CHP'li milletvekili ve Parti Meclisi üyesi bazı Alevi ve Bektaşi derneklerinin yetkilileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Törenin ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Küçük Salonda araştırmacı yazar İsmail Saçlı başkanlığında düzenlenen panelde, "Alevi çalıştayları sonuç raporunun değerlendirilmesi" yapıldı. Etkinlikler boyunca, gündüz paneller ve konferanslar ile akşam ise semah gösterileri ve halk ozanlarının konserleri yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89