• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Erdoğan: Muhatabımız millet

Erdoğan: Muhatabımız millet
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Demokratik Açılım sürecinde muhataplarının illegal örgütler veya bireyler olmadığını belirterek "Muhatabımız millettir" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Demokratik Açılım sürecinde muhalefetten gelen "İmralı'dan gelecek yol haritası bekleniyor" eleştirilerini cevapladı.

CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, meclisin açılması halinde konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. Önce mecliste kapalı oturum yapmayı teklif ettiklerini ancak açık oturum da yapabileceklerini belirten Erdoğan, "Çünkü bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil. Milletçe üzüm yiyelim. Bizim derdimiz bu. Muhatabımız illegal örgüler, insanlar bireyler de değil. Bizim muhatabımız milletin ta kendisi. Bu partiyi millet kurdu. Muhatabımız da millettir." ifadelerini kullandı.

KİMSE İLLEFAL YAFTASI YAKIŞTIRAMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin AK Parti'ye bölücü yaftayı yakıştıramayacağını söyledi. 'Demokratik açılım' sürecinde kapıları kapatan muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bize bölücü diyenlerdir Türkiye'yi bölen." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreni Sütlüce'deki İl Başkanlığı binasında yapıldı.

Bayramlaşma törenine; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Edibe Sözen ve İdris Naim Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, 'demokratik açılım' süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Demokratik açılım' sürecinde kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, görüşme taleplerini reddeden CHP ve MHP'ye yüklendi.

Muhalefetin ne olduğunu bilmeden, nasıl olduğunu bilmeden olayı damgaladığını belirten Erdoğan, "Açıklandı mı bir şey? Yok! Ne var bunun içeriğinde biliyor musunuz? Verecekleri cevap yok! Sadece söyledikleri siz Türkiye'yi bölüyorsunuz. Bu ifadeyi kullananlardır bu ülkede bölücü olanlar." diye konuştu.

"Kimse AK Parti'ye bölücü damgasını yakıştıramaz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden? İspatı ortada... Eğer matematik ilminden zerre kadar nasibin varsa anlarsın. Matematik ilmiyle burada sosyolojik tespit yapmak istiyorum. AK Parti olarak her seçimde Türkiye'nin 7 siyasi bölgesinden 7'sinde de birinci parti olmuş bir partiyiz. Matematik konuşuyor. Sosyolojik bir tespit, siyasi bir tespit.

81 vilayetin 80 tanesinde milletvekili çıkarmış bir partiyiz biz. Şimdi bize bu yakıştırmayı yapanlara sorun siz Türkiye'nin kaç vilayetinde varsınız. Siz Türkiye'nin kaç vilayetinden milletvekili çıkardınız. Biz Türkiye'de 61 vilayette birinci partiyiz. Diğer kalan 20 vilayette de ikinci partiyiz. Ey CHP sen nerede varsın. Ey MHP ey DTP sen nerde varsın. Peki bu tablo nasıl oldu. Biz milletimizin genelini seviyoruz, kucaklıyoruz. Ayrım yok bizde. Biz 81 vilayetin 81'ine gidiyoruz. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının tamamını kucaklıyoruz. Farkımız bu. Gitmedik yer bırakmadık bırakmıyoruz bırakmayacağız da..."

MUHATABIMIZ MİLLETTİR, İLLEGAL ÖRGÜT VE BİREYLER DEĞİL

Erdoğan, 'demokratik açılım' sürecinde muhataplarının illegal örgütler veya bireyler olmadığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasında muhalefetten gelen "İmralı'dan gelecek yol haritası bekleniyor" eleştirilerini de cevapladı. CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, Meclis'in açılması halinde konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını açıkladı.

Önce Meclis'te kapalı oturum yapmayı teklif ettiklerini; ancak açık oturum da yapabileceklerini belirten Erdoğan, "Çünkü bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil. Milletçe üzüm yiyelim. Bizim derdimiz bu. Muhatabımız illegal örgüler, insanlar bireyler de değil. Bizim muhatabımız milletin ta kendisi. Bu partiyi millet kurdu. Muhatabımız da millettir." ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89