• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Erdoğan: Kürt meselesini çözmeye kararlıyız

Erdoğan: Kürt meselesini çözmeye kararlıyız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kanser olduğu iddialarıyla ilgili çıkan haberlere sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kanser olduğu iddialarıyla ilgili çıkan haberlere sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kürt meselesiyle ilgili terör konusuna bakışımız en başından beri bellidir. Güneydoğu, Kürt sorunu, adına ne derseniz deyin... 2005 Ağustos’unda Diyarbakır’da yaptığım konuşmayla ivme kazanmıştır. Çözümüne yönelik adımlar attık. 2010 yılında 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' adı altında süreç başlattık. Sorunu çözmek için yeni ve kararlı bir adım başlattık. Bu süreç milletimizden iki kez onay aldı. Bu işin onayını muhalefette bulunan partilerden değil, milletten alacağız. Bize verilen desteği heba etmek niyetinde değiliz

Kürt meselesi, terör meselesi, Güneydoğu meselesi... Bir sorunlar kümesidir. Mesele eli silahlı bir terör örgütüyle mücüdele değildir. Siyasi, ekonomik, kültürel boyutu var. Bir de istismar, çıkar ve uluslararası siyasi boyutu var. İnsan kaçakçılığı, esrar-eroin kaçakçılığı mı ararsın... Silah kaçakçılığı bu işin içinde. Terör, yurtiçi ve yurtdışında siyaseti dizayn etmek için kullanılıyor. Karşımızda taşeron olarak kullanılan bir örgüt var. Biz sadece dağdaki teröristle değil, onun arkasındaki kirli ellerle de mücadele ediyoruz. 

Silah tüccarları, uyuşturucu kartelleri bu meselenin çözülmesini istemiyor. Öldürülen teröristlerin kanını ve şehitlerimizin kanı istismar edenler meselenin çözülmesini istemiyor. 

MHP bu süreçte bize destek vermedi. CHP'de adımlarımızın karşısında oldu. BDP de karşısında oldu. Bu üç parti, 12 Eylül ve 12 Haziran'da ortak hareket ettiler. 

Meselenin çözülmemesi için, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin başarısız olması için üç koldan AK Parti'ye saldırıya geçtiler. Ama bunların hiçbiri bizim için bahane değil. Biz CHP, MHP ve BDP'yle değil, milletimizle yürüyoruz. Biz milletimizin desteği ve hayır duasıyla bu meseleyi çözeceğiz, son nefesimize kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Bu bir kardeşlik meselesidir. 

Bizim kardeşliğimiz, bir kavmiyet, bir ırkçılık kardeşliği değildir. Bizim bir inanç kardeşliğimiz var. 

Biz Uludere’nin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Uludere olayının aydınlığa kavuşturumlası için ilgili kurumlar her türlü çalışmayı sürdürmektedir. Biz vicdani olan bir partiyiz. 

Bütün provokasyonlara kışkırmartlara rağmen olayın üzerine gidiyoruz. Biz kadere inanmış bir partiyiz. Biz millete hizmet yolunda elini taşın altına koymuş bir partiyiz. 

Tehditlere boyun eğmedik, eğmeyi düşünmüyoruz. Ecel geldiğinde ne bir saat ileri ne de bir saat geri alınır. Bize ömür biçenler büyük küstahlığın içindedir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89