• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Küba’ya yaptırımları doğru bulmuyoruz

Erdoğan: Küba’ya yaptırımları doğru bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küba’ya yönelik yaptırımları insani açıdan da vicdani açıdan da doğru bulmuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba ziyareti sırasında başkent Havana’da bazı ziyeretlerde bulundu. Erdoğan Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile verimli görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Erdoğan ayrıca Küba’ya uygulanan ambargoyu da doğru bulmadıklarını ifade etti.

Erdoğan, Küba ziyaretine ilişkin bilgi gazetecilere bilgi verdi.

Erdoğan ziyaretinde, siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda gerçekleştirilebilecekleri konuların ele alındığını belirtti.

Turizm konusunda işbirliği

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu belirterek bunun sebebinin Küba’ya yönelik yaptırımlar olduğunu söyledi. Bu konuların da konuşulduğunu belirten Erdoğan bu yaptırımları insani ve vicdani açıdan doğru bulmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba’yla turizm konusunda müşterek işler yapılabileceğini söyledi ve, “Türk Hava Yolları’nın Küba ve Meksika arasında bir seferler dizisini başlatması konusunu görüştük. Bu konuyu Meksika ile de görüştükten sonra 3 merkeze uçuşların düzenlenmesi hem Türkiye’den Küba’ya gelişi hem de Küba’dan Türkiye’ye gidişleri de artıracaktır. Türk Hava Yolları olarak biz buna hazırız. Küba da bizim için herhangi bir problem yok. Onlar da hazır olduklarını söyledi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ayrıca Fidel Castro’nun rahatsızlığından dolayı bir araya gelemediklerini de söyledi.

Küba’ya cami açıklaması

Küba yönetimince Suudi Arabistan ile bu konuda çok öncelere dayanan bir görüşme yapıldığını ve bir mutabakata varıldığını bildiren Erdoğan, “Suudi Arabistan mimarisiyle bizim mimarimiz farklı. Burada bu işle ilgilenen çok önemli bir isim var, kendilerine Ortaköy Cami ile ilgili daha önce bilgi vermiştik. Ben şimdi Ortaköy Cami ile ilgili tüm bilgileri, proje çalışmalarına, tüm görüntülerine varıncaya kadar takdim ettim. ‘Biz bunu kendimiz yapacağız, ortak istemiyoruz. Uygun görürseniz Havana’da yapmak isteriz’. Havana’da diğerlerine söz vermişseniz o zaman bir başka şehirde Ortaköy Camisi’ni yapabileceğimizi kendilerine söyledik. Olumsuz bir yaklaşımları yok” şeklinde konuştu.

‘Kültür ve turizmi ayrı bakanlıklar yapmayın’

Erdoğan Raul Castro’ya bulunduğu önerisine ilişkin ise şöyle konuştu: “Ben, Sayın Başkan’a ‘Turizm Bakanı ile Kültür Bakanı’nı ayrı yapmayın. İki bakan bence doğru değil. Mümkünse kültür ve turizm bakanını birleştirin çünkü turizmden elde ettiğiniz geliri tamamıyla kültüre aktarın ki, kültürel eserleriniz ihya olsun, bunlar da Küba’nın gelişimine faydalı olsun’ dedim. Çok nüktedan bir insan, ‘Ben ikisini de kaldırmayı düşündüm’ dedi. O da buna hak verdi. Özellikle renovasyon ve restorasyonlar çok önem arz ediyor. Bu tarihi şehir önem arz ediyor, güzel bir yer ama bakım tabii ki şart.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89