• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Erdoğan konuşurken penguen belgeseli!

Erdoğan konuşurken penguen belgeseli!
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy’deki toplu açılış törenindeki konuşması haber kanallarının neredeyse tamamında canlı yayınlanırken S Haber aynı dakikalarda...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy’deki toplu açılış törenindeki konuşması haber kanallarının neredeyse tamamında canlı yayınlanırken hükümetle dershane krizi yaşayan Gülen cemaatinin kanalı S Haber aynı dakikalarda devekuşu, penguen ve fillerin boy gösterdiği belgeseli yayınladı.

Cuma gününden itibaren Trakya’da çeşitli programlara katılan Erdoğan’ın dünkü durakları Tekirdağ, Çerkezköy ve Çorlu oldu. Öğleden önce Tekirdağ’da toplu açılış törenine katılan ve miting düzenleyen Erdoğan, daha sonra aynı töreni sırasıyla Çerkezköy ve Çorlu’da da gerçekleştirdi. Erdoğan akşam da Tekirdağ Valiliği tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Başta hükümete yakınlığı ile bilinen Kanal 24 olmak üzere neredeyse tüm haber kanalları Erdoğan’ın konuşmalarını canlı olarak ekrana getirirken STV Haber ilginç bir uygulamaya imza attı. Haber kanallarının Erdoğan’ın Tekirdağ mitingini yayınladıkları sırada, Fethullah Gülen’in türbanla ilgili geçmişte yaptığı açıklamalarını ekrana taşıyan kanal, daha sonra Cüppeli Ahmet’in Gülen’in açıklamalarını destekleyen sözlerini yayınladı. Haber bültenini sürdüren kanal ardından kuymak ve muhlama yemeklerinin tarifiyle ilgili haberini yayınladı. Kanal Erdoğan’ın konuşmasını bitirmesine kısa bir süre kala Tekirdağ mitingine canlı bağlanırken yalnızca 4 dakikalık bir yayın yapmakla yetindi.

Kanalın Başbakan Erdoğan’ın öğleden sonraki programındaki tavrı, daha çarpıcıydı. Haber kanalları 13.30 sıralarında bu kez Çerkezköy’den canlı yayın yapmaya başladı. Bu bu programa ilişkin yayın da yaklaşık 1 saat aralıksız sürdü. Ancak aynı saatlerde yayımladığı haber bülteninde canlı bağlantı yapmayan S Haber, dershanelerin kapatılması planına ilişkin tepkileri içeren haberin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümete yönelik eleştirilerini ekrana getirdi. Haber bülteninin ardından S Haber’de hayvanlar âlemi belgeseli başladı. Belgesel kuşağında sırasıyla filler, aslanlar, bizonlar, yılanlar ve penguenler ekrana geldi.

Daha önce de Gezi Parkı protestoları sırasında CNN Türk’ün penguen belgeseli yayınlaması tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Haber kanallarının tutumu halkı tepki vermeye itmiş, haber kanalları protestocuların da hedefine girmişti. Dünyaca ünlü haber kanalı CNN International da bu olaylar ilgili bir yayın hazırlamıştı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89