• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -2 °C

Erdoğan konuşmasına neden ara verdi?

Erdoğan konuşmasına neden ara verdi?
Başbakan Erdoğan, dünkü Balıkesir mitingi sırasında, kendisini dinleyenlere “Bir dakikanızı istirham ediyorum” diyerek kürsüden ayrılmıştı.

Her mitinginde konuşma süresi 50 dakikanın altına düşmeyen Başbakan Erdoğan, dün miting yaptığı Balıkesir'de sadece 35 dakika konuştu ve konuşmasını iki kez kesip sahne arkasına geçti. Siyaset kulisleri de derhal bu 'kesinti'leri konuşmaya başladı.

Başbakan Erdoğan, dünkü Balıkesir mitingi sırasında, kendisini dinleyenlere “Bir dakikanızı istirham ediyorum” diyerek kürsüden ayrıldı ve sahne arkasında 5 dakika kadar kaldıktan sonra kürsüye döndü. Ve bu 5 dakikalık ‘kesinti’, siyaset kulislerinin gündemine çeşitli senaryolarla girdi. Erdoğan’ın o sürede ‘çok önemli bir telefon konuşması yaptığı’ da iddia edildi; miting alanındaki ses sistemi ve 'promter'da sorun yaşandığı ve kesintilerin bu nedenden kaynaklandığı da…

10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi mitinglerini sürdüren Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan dün Balıkesir'deydi. Başlangıçta, Erdoğan’ın muhalefet partilerine ve cumhurbaşkanlığı seçimindeki rakiplerine yine sert sözlerle yüklendiği alışageldik bir miting gibi görünüyordu Balıkesir mitingi de. Ancak sonra beklenmedik bir şey oldu ve Erdoğan, kendisini dinleyen kalabalığa, “Bir dakikanızı istirham ediyorum” diyerek kürsüden ayrıldı. Mitingine yaklaşık 5 dakika aradan sonra devam eden Başbakan Erdoğan, bir süre sonra bir kez daha konuşmasına ara vererek sahne arkasına geçti. Erdoğan’ın bu süreler içerisinde ne yaptığı ise merak konusu oldu.

İki kez kürsüden ayrıldı

Erdoğan, saat 14.00 olarak açıklanan mitinge gecikmeli geldi ve saat 15.40 sıralarında kürsüye çıktı. Erdoğan 15 dakika konuştuktan sonra bir ara mikrofona vurarak ses kontrolü yaptı ve müsaade isteyerek arka tarafa geçti.

Saat 16.10'da yeniden kürsüye gelen Erdoğan, konuşmasını sürdürdü. Ancak saat 16.15 sıralarında "Arkada görüntüleri hazırlıyorlar. Ekrana getireceğim görüntüleri dikkatli izleyin" diyerek ikinci kez kürsüden ayrılıp arka tarafa geçti. Bu sırada Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'yla ilgili sözlerinin yer aldığı ve önceki gün de iki miting alanında yayınlanan video yayınlandı. Ancak video bitmesine rağmen Erdoğan kürsüye gelmeyince aynı görüntü arka arkaya dört kez gösterildi.

Erdoğan saat 16.20 sıralarında yeniden kez kürsüye geldi ve konuşmasını tamamladı.

‘Çok önemli telefon’ mu, ‘teknik arıza’ mı?

İşte tüm bu olanlardan sonra, miting kürsüsündeki bu esrarengiz iki kesintinin sırrı konuşulmaya başlandı. Siyaset kulislerinde iki iddia ortaya atıldı.

Radikal'in haberine göre birincisi, miting konuşmasını yaptığı sırada Erdoğan’a, ‘geri çeviremeyeceği önemde bir telefon geldiği’ ve dinleyicilerden izin alan Başbakanın sahne arkasında geçirdiği süre boyunca bir telefon konuşması gerçekleştirdiği yönündeydi. Sosyal medya da ilgi çeken bu iddia, Erdoğan'ın 'Obama ile konuştuğu', 'Musul'daki rehinelerle ilgili çok önemli bir gelişme hakkında konuştuğu' gibi yeni iddialarla desteklenerek öne sürüldü.

Erdoğan’ın miting kürsüsünü iki kez terk etmesinin nedeniyle ilgili olarak öne sürülen ikinci iddia ise miting alanında kurulan ses sistemi ve promter cihazının arıza yaptığı yönündeydi. Promter cihazında metni okuyamayan Erdoğan, ses sistemindeki arızalar nedeniyle de konuşmasına iki kez ara vermek zorunda kalmıştı.

Başbakanlık ya da AK Parti kaynaklarından ise bu konuda bir açıklama yapılmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89