• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Erdoğan: Kimse bize gaz vermesin!

Erdoğan: Kimse bize gaz vermesin!
Başbakan Erdoğan'ın hedefinde muhalefet vardı. Sabih Kanadoğlu ve yandaş medya da eleştirilerden nasibini aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında partililere seslendi. Konuşmasında yandaş medyayı uyaran Erdoğan, 'Bize gaz vermeyin. Biz ne yapacağımızı iyi biliriz' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye genelinde yaşanan kış şartları vatandaşlarımıza zorluklar yaşatıyor. Valilerimiz ve belediyelerimiz önlemlerini önceden aldı ve almaları için rica ediyoruz.

Türkiye'de kış devam ederken biz bu şartlara aldırmadan açılışlar gerçekleştirdik. Soğuklara rağmen Elmadağ rampalarını açtık, 223 trilyon harcadık. Her zaman söylüyoruz, Biz Ferhat'ın, milletimiz Şirin ve biz ona ulaşıyoruz. Ölüm rampaları bitecek. Yollar düzeliyor.

Medya bunları anlatmıyor, işlerine gelmiyor. Nerede olumsuzluk görsün onu anlatıyor. Bir de bu güzellikleri gör ama işine gelmiyor, gel şunu bir anlat. Milletimizin bu gurura ihtiyacı var. Diğer tarafta bir çeşme açarlar, onu sürekli gösterirler. Ama bu millet bunu yutmayacak. Biz görevimizi yapıyoruz.

Şu anda bölünmüş yol 17.500 km'ye ulaştı. Ziya Paşa'nın da sözü şu: "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" Biz bu eserlerle yad edileceğiz. 26 ayrı tesisi hizmete açtık. Tek merkezden bu açılışları yaptık. Her törende de halkımız soğuk havaya rağmen bizimle birlikte olmuştur, çok teşekkür ediyorum.

ANKARA’DA KAOS, BİZ İŞ ÜRETİYORUZ

Ak Parti'nin Türk siyasetine iktidar olmaya kazandırdığı tarz budur. Neyi hedeflediğimiz, Türkiye'yi nereye taşımak istediğimiz eserlerimizde kendisini anlatıyor. Şu an da 81 vilayetine eser kazandırmış bir Ak Parti var. Biz bugüne kadar eserlerimizle konuştuk, yaptıklarımızla konuşmaya da devam edeceğiz.

Ankara'daki tartışmalara takılsak ne olacak. Onlar burada kaos üretiyorlar, biz iş üretiyoruz. Onlar yapay tartışma yaratıyor biz çalışıyoruz. Onlar yıkıyor biz yapıyoruz, farkımız bu. Biz ne olduğumuzu ne olmadığımızı ortaya koyuyoruz. Bizi yıpratmak isteyenler gerginliğin temsilciliğini yapıyorlar. Bizi karalamaya çalışanların sicili kara lekelerle dolu.

TEK PARTİ DEYİNCE AKLA CHP GELİR

Tek parti zihniyetçiliğini kimin yaptığı bellidir. Şüphem yok biliyorsunuz. Bu ülkede çetelerin avukatlığını kimin yaptığı ortadadır. Muhalefetin vekilleri avukatlık için Silivri'den hiç ayrılmıyorlar.

Bu ülkeden tek parti deyince akla CHP gelir. Önce aynaya bir bakın, kimi göreceğiniz belli olur. Biz sandıklardan geldik. Bunu vatandaşım çok iyi bilir. Biz şeffaf olarak geldik.

Bu ülkede tahammülsüzlük, gerilim, kriz deyince akla kimin geldiği belli. Demokrasiye seyirci kalanlarda açık seçik ortadadır. Milletim maske altındaki yüzleri çok iyi biliyor. Maskeler ve maskelerin arkasındaki yüzler bellidir. Neden CHP'ye bu ülkeden iktidar verilmiyor. Çünkü halk illallah demiş. Bunlar yamalı siyaset yapıyorlar.

Çok önemli bir süreç içinde geçiyoruz. Türkiye değişecek mi, yoksa yle gelmiş böyle gidecek mi? Aksak bir demokrasi bu millet için yeterli mi? Bizim tavrımız 7 yıldır çok açık. Biz değişimden yanayız. Biz demokratikleşmeden yanayız.

TÜRKİYE KAZANACAKSA BİZ KAYBETMEYE HAZIRIZ

Aksak bir demokrasi mi, yoksa çağdaş bir demokrasi mi? Biz değişimden yanayız. Biz bu millete sevdalıyız. Türkiye'nin ufkunu ve vizyonunu genişletmeliyiz. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Önemli olan alacağımız oy, geleceğimiz yer önemli değildir. Kim ki statükodan yanaysa bilin ki istismarcı olan odur.

Bugün eğer çeteler gün yüzüne geçiyorsa, kirli planlar açığa çıkıyorsa bu kararlı bir iradenin neticesidir. Bu hükümetin cesur duruşundan kaynaklanmaktadır.

BİZE GAZ VERMEYE ÇALIŞMAYIN

Bazı köşe yazarları da kusura bakmasınlar bize gaz vermeye çalışıyor. Bize gaz vermeyin. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Biz bu yola çıkarken bütün bunların planlarını yaparak çıktık. Bu yazıları açıkça köşenizde yazabiliyorsanız insaf edin, 7 sene önce bu yazıları neden yazamıyordun. Köşe yazarları hukuk devleti içinde bu işlerin nasıl yürütüleceğini iyi bilsinler.

Önce hukuku öğrenin, biz öyle öfkeyle hareket edenlerden olmayacağız. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Biz Türkiye'nin selameti için risk alıyoruz. Türkiye'nin hukukunu koruyamayanlar kendi hukuklarını da koruyamazlar.

Uğur Mumcu cinayeti hala aydınlatılamadı. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Uğur Mumcu suikastından sonra belli kesimler töhmet altında bırakıldı. Ama şimdi her şey açığa çıkıyor. Tarih gerçekleri ortaya koyuyor. Bugün bizim yaptığımız kirli saldırıların üzerindeki sis perdesini aralamak. Azmettirenler ortaya çıktı.

Bir yürütmedeki işlerimizi yaparız, gerisi yargının işidir. Bizim dönemimizde yaşanan olayların failleri ortaya çıkarıldı.

ANAYASA YAPMAK PARLAMENTO’NUN GÖREVİ DEĞİL Mİ?

Bu kanunsuzluklar mücadele tek başımıza sürdüreceğimiz bir konu değildir. Muhalefetin desteği çok önemlidir. Ama onların çetelerin avukatlığını yapması anlaşılamaz. Muhalefetin çetelere avukatlık yapmasını milletin takdirine bırakıyorum.

Gizli kapaklı işlerin ortaya çıkmasından kim neden rahatsız oluyor. Anayasa yapmak bu parlamentonun görevi değil mi? Yeri gelince yine yapılır ama "istemezük" başlıyor. Bunlar "istemezük" familyasının insanları.

İsteyen istediği tavrı takınsın ama biz samimi olacağız. Bizi düşürmek istedikleri tuzaklara düşmeyeceğiz, yapıca olmaya devam edeceğiz. Sorumsuz davranışlar karşısında sorumsuz tavır sergileyemeyiz. Çünkü bir kanun devleti olmanın peşinde değiliz biz hukuk devleti olmanın peşindeyiz. Biz yetkimizi milletimizden aldık, hesabı da milletimize veririz.

CHP YAZDIĞI RAPORLARI KABUL ETMİYOR

Milli birlik ve beraberlik istiyoruz. Bunu da demokratik açılım süreciyle pekiştirmek istiyoruz. Biz çözüm adımlarını atarken muhalefet kişisel hırsla itiraz etti. CHP önce yazdığı raporları kabul etmiyor, kendi web sitelerinde var. Biz araştırmadan, soruşturmadan adım atmayız.

Birileri görmek istemeyebilir. 30 yıldır devam eden terör, toplumsal barışın altına nifak tohumları ekiyor. Mevlana'nın sözü gibi "Sen gözünü kapatınca alem yok olmuyor" Bu sorunlar görseniz de görmesiniz de büyüyor.

YASALARI TBMM’YE GETİRECEĞİZ

Ak Parti olarak niyetimizi anlatmak için bir kitap hazırladık. Bir kitapçık bastık. Bu kitapta fısıltıyla ortaya atılan iddialar yer alıyor. Demokratik açılım kitabımızı teşkilatımız okusun, anlatsın. Süreç engellenmeye çalışılacak. Ama buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'ye nasıl bir aydınlık kapı araladığımızı anlatmak zorundayız.

Orta vadede çıkarmayı planladığımız yasaları önümüzdeki günlerde TBMM'ye getiriyoruz. Demokratik açılım sürecimizin ikindi turunu başlatacağız. Konferans ve sempozyumlar düzenlenecek. Milli birlik ve kardeşlik projemizi anlatacağız.

KİMSE İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ SINIF VATANDAŞ SAYILAMAZ

Irkçılık bizim tarihimizde hiçbir zaman tutunamamıştır. Hiç kimse anne babasının etnik kökenini taşıdığı için kusurlu sayılamaz, ikinci üçüncü sınıf sayılamaz.

Eğer bir olacaksak farklılıklarını zenginlik sayacağız. Şu an Türkiye genelinde ırkçı ajitasyon karşısından son derece dikkatli olmalıyız. Bazıları bu insanlık suçunu kullanarak kendisine zemin hazırlayabilir. Yayılmak istenen ırkçılığa karşı dikkat etmeliyiz.

Gerçek milliyetçilik asla ırkçılık değildir. CHP ve MHP'yi ele geçiren yönetim anlayışları ruh ikizidir. Irkçılık temelli siyaset yönetenler, süreci engellemeye çalışıyor. Zor ama tarihi bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin bekasını her şeyin üstünde tutuyoruz. Gönül dilini muhafaza edeceğiz. Hizmetlerimizle farkımızı ortaya koyacağız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89