• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan 'kağıt' değil 'belge' dedi

Erdoğan 'kağıt' değil 'belge' dedi
Erdoğan, "AKP'yi ve Gülen'i bitirme planı" olarak medyaya yansıyan ve Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen belge ilgili bağımsız yargının gerekeni yapacağını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral ilker Başbuğ'un "Kağıt" diye nitelediği plandan Erdoğan, "Belge" diye bahsederken, konunun aydınlığa kavuşacağını dile getirdi. Erdoğan, "Hiç kimse bu olayı ve işleyen süreci istismar ederek kurumlarımızı birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içine girmemelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır." şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul 3.Olağan İl Kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılıyor. Kongreye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10 binden fazla partiliye hitap etti. Başbakan Erdoğan konuşmasında AK Parti'yi oyalama, yolundan koyma, devre dışı koymak, hızını kesmek için türlü türlü gayretler olduğunu söyleyerek, "Çetelerle üzerimize geldiler, mafya ile karanlık güçlerle üzerimize geldiler. Hukuk dışı mekanizmalarla, hukuku zorlayan, çirkin oyunlarla, çirkin senaryolarla üzerimize geldiler. Karalamalarla, aslı astarı olmayan ithamlarla üzerimize geldiler." dedi. Bu durumlara karşı "Hakem millet, karar milletindir." Diyerek halkın oyuna başvurduklarını anlatan Erdoğan, "3 Kasım'da olduğu gibi 28 Mart'ta, 22 Temmuz'da, 29 Mart'ta millet kirli oyunlara en anlamlı cevabı verdi. Milletimiz kimin samimi olduğunu, kimin işinin ehli olduğunu 4 seçimde ortaya koydu." şeklinde konuştu.

"BU CAN BU BEDENDE OLDUĞU SÜRECE TAVİZ VERMEYECEĞİM"

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, millet iradesinin üzerinde irade, millet egemenliğinin üzerinde güç, TBMM'nin üzerinde karar mercii olmadığını kaydetti. Erdoğan partileriyle uğraşanlara ise şu öneride bulundu: "AK Parti ile bir probleminiz mi var? Buyrun bu ülke için projenizi ortaya koyun. Planlarınızı hedeflerinizi ortaya koyun. 'Biz AK Parti'den daha iyisini yaparız' deyin. 'Türkiye'yi daha iyi seviyelere çıkarırız' deyin. Çıkın milletin karşısına formüllerinizi, programınızı, hedeflerinizi, projelerinizi anlatın. Ondan sonra milletin kararını bekleyin. Millet kimi beğeniyor kime inanıyorsa onu iktidara taşır ya da iktidardan indirir. Demokrasinin güzel tarafı bu. Cumhuriyetin güzel tarafı işte bu. Bunun dışındaki her yol demokrasi dışıdır, hukuk dışıdır. Hükümetler çetelerin, mafyanın, karanlık odakların, hukuk dışı saikiyle kurulamaz. AK Parti olarak bu noktada en küçük bir taviz vermedik. Allah'ın izniyle millet arkamızda olduğu sürece, bu can bu bedende olduğu müddetçe taviz vermeyecek bu oyunlara boyun eğmeyeceğiz."

BELGEYİ BAĞIMSIZ YARGI ARAŞTIRACAK

Demokrasiyi yaşatmanın, tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaşatmanın sadece AK Parti'nin değil, belli çevrelerin değil tüm vatandaşların, siyasi partilerin, kurumların, medyanın, STK'ların asli görevi olduğunu söyleyen Erdoğan, Taraf gazetesinde yayınlanan "AKP ve Gülen'i bitirme planına" dikkat çekti. Erdoğan bu planla ilgili şunları söyledi: "İki hafta önce bir gazetede bazı kirli senaryoları ihtiva eden bir belge yayınlandı. 16 Haziran'da grup toplantısında dedim ki bu belge sahteyse de vahimdir. Gerçekse de vahimdir. AK Parti olarak konunun aydınlanması için derhal yargıya suç duyurusunda bulunduk. Açıkça ifade ettim. Hiç kimse bu olayı ve işleyen süreci istismar ederek kurumlarımızı birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içine girmemelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır. Tüm kurumlarımız hukuka, anayasal düzen ve demokratik yapıya bağlıdır, tam bir inanç içerisindedir. Kurumlar arası güven bunalımı oluşturma yönündeki gayretler sadece taraflara değil tüm Türkiye'ye zarar verir. Türkiye her türlü sorunu çözebilecek olgunluğa kavuşmuştur. Şu anda süreç işliyor. Askeri savcılık bu noktada söyleyeceğini söylemiştir. Konu sivil yargıya intikal etti. Bağımsız yargı bu konuda gereken araştırmayı yapacak ve konuyu inanıyorum ki aydınlığa kavuşturacaktır."

PARTİLERE VE MEDYAYA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Bu belge sonrası yapılan siyasi açıklamalar dikkat çeken Erdoğan muhalefet partilerine ve medyaya şu çağrıda bulundu: "Kimse askerin arkasına saklanarak siyaset yapmasın. Kimse güzide kurumları yıpratarak netice alabileceğini düşünmesin. Demokratik rejime karşı girişimler nasıl çağ dışı, hak hukuk dışıysa darbe çığırtkanlığı yapma, darbe söylentileri ile siyaseti etki altına almak o kadar çağ dışıdır. Türkiye o eski Türkiye değildir. Bu işlerin olması bir yana bunun üzerinden siyaset yapılması, gündem oluşturulmaya çalışması o derece yanlıştır. Türkiye'ye yakışmamaktadır. Türkiye'nin bu tür söylentilerle, senaryolarla uğraşma, zaman kaybetme lüksü yoktur. Siyasi partilerden ve medyadan bu konuda sağ duyulu davranmalarını, sorumlu davranmalarını, sürece katkı sağlayacak şekilde davranmalarını istiyorum. Hiç kimse kurumlar arasında gerilim varmış gibi suyu bulandırmaya yönelik, nifak tohumları ekmeye yönelik girişimlerde bulunmasın. Hiç kimse bu süreci istismar ederek kendisine siyasi çıkar sağlamaya yeltenmesin. Hükümet gerekeni yapmıştır. Kurumlarımız gerekeni yapmıştır. AK Parti göstermesi gereken net tavrı göstermiştir, göstermeye devam ediyor. Aynı tutarlılığı, aynı dik duruşu muhalefet partilerinden de bekliyorum."

KONGERE GERGİN BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul 3.olağan İl Kongresi yapılıyor. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. İki adayın yarıştığı kongrede yer yer gergin anlar yaşanıyor. Bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşçu, yeni dönem için partililere şu sözleri tekrarlattı: "Yeni dönemde AK Parti bayrağını büyük liderimize yakışır şekilde en yüksek burçlara, hep beraber, bitmeyen bir azimle, bitmeyen bir aşkla, bitmeyen bir coşkuyla, bitmeyen heyecanla dikeceğiz"

AK Parti il kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenleniyor. 10 binden fazla partilinin katıldığı kongreye Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, eski bakan Murat Başesgioğlu, İstanbul milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Ataç, Mehmet Domaç, Güldal Akşit, Hüseyin Besli, Ayşenur Bahçekapılı, Mehmet Sekmen, Canan Kalsın, İbrahim Yiğit, Prof.Dr. Burhan Kuzu, İdris Güllüce, Prof. Dr Necati Birinci, Alaattin Büyükkaya ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan İl Başkanı Aziz Babuşçu, birlik beraberlik mesajları verdi. Babuşçu, "Kimler hangi oyunu oynarsa oynasın hepsinin kursağında kalacak." dedi. İstanbul'u yarınlara ulaştırmanın boynunun borcu olduğunu anlatan Babuşçu, "Bu asil borcu hep beraber, terleyerek birlik, beraberliğin, kardeşliğin zirvesine çıkararak onurla, gururla ödeyeceğiz." şeklinde konuştu. Bundan sonra söyleyeceği cümleyi kendisiyle birlikte tekrarlanmasını isteyen Babuşçu şu sözü verdirdi:"Yeni dönemde AK Parti bayrağını büyük liderimize yakışır şekilde en yüksek burçlara, hep beraber, bitmeyen bir azimle, bitmeyen bir aşkla, bitmeyen bir coşkuyla, bitmeyen heyecanla dikeceğiz."

Aziz Babuşçu'nun sözleri zaman zaman ıslıklar ve sloganlarla kesildi. Babuşçu, "Sükunete davet ediyorum" diyerek salondakileri sakin olmaya çağırdı. Kongre Başbakan Erdoğan'ın konuşmasıyla devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89