• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

Erdoğan, kadınlara açılımı anlattı

Erdoğan, kadınlara açılımı anlattı
Erdoğan, "Demokratik açılım süreci ve Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'' kapsamında, sanatçılar, yazarlar ve sporculardan sonra bu kez kadınlarla bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik açılım süreci ve Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'' kapsamında, sanatçılar, yazarlar ve sporculardan sonra bu kez kadınlarla bir araya geldi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki toplantıya, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında, "Kadınların içinde yer almadığı bir sürecin başarıya ulaşma şansı yoktur." dedi. "Anneliğin siyaseti yoktur, ideolojisi, sağcılığı, solculuğu yoktur." şeklindeki sözlerini tekrarlayan Başbakan, kadınların sesinin daha gür çıkmasını istedi. Erdoğan, ''Ben bu sorunun, bu sorunun en büyük mağduru kadınlar inisiyatif yüklendiğinde daha kolay çözüleceğine yürekten inanıyorum. Sizin sözleriniz, sizin sesiniz kurşun vızıltılarını bastıracak, kurşunlardan çok daha büyük etki yapacak, ölümleri durdurup gençleri yaşatacak güce ve kudrete sahip.'' diye seslendi.

17439

Anayasa değişikliği paketindeki kadınlara yönelik düzenlemelerden de söz ederek bütün kadınları referandumda 'evet' demeye çağırdı. Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan hususlar şöyleydi:

Hükümet başarısız olsun diye süreci baltalamak isteyenler var: 'Açılım durdu, açılım yavaşladı, açılımın içi boş' gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etmek istiyorum. Uzun vadeli program, belirlenen takvim çerçevesinde ilerliyor. Ok yaydan fırlamıştır, artık bu iş çözüm yoluna girmiştir. Çözümü tehlike gibi gösterenler çözümsüzlük durumunda ne gibi tehlike ve risklerin yaşanacağını da söylesinler. Sırf hükümet başarısız olsun diye süreci baltalamak isteyen ve gayret sarf eden çarpık bir anlayış var. 'Bu sorunu bu hükümet çözmesin de ülke kaybetmeye devam etsin' diyecek kadar insafını, izanını yitirmiş olanlar var.

Değişimi iyi okuyamadılar: Türkiye'de gerek siyaset kurumu gerekse yerleşik medyanın büyük bir bölümü dünyadaki, ülkedeki, bu toplumdaki değişimi iyi okuyamadığı için yıllarca köhnemiş statükoyu savundu durdu. 30 yıl, 40 yıl, 50 yıl önceki korkularla, tehditlerle, tehdit algılarıyla, tereddütlerle bugünü de yarını da inşa edemeyiz.

Doğu da Batı da tahrik ediliyor: Bugün Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşları tahrik edenler, istismar zeminlerinin altlarından kayıp gittiğini görmenin telaşı içindeler. Bugün ülkenin batısını, kuzeyini, güneyini tahrik edenler, onlar da istismar zeminlerinin altlarından kayıp gittiğini görmenin telaşı içindeler. Onların zehir zemberek açıklamalarına, provokasyonlarına, çocukları dahi, şehitleri dahi istismar eden ilkesiz politikalarına karşı biz bu süreci devam ettiriyoruz.

50'yi aşkın davetli katıldı

Görüşmeye, 87 sivil toplum örgütü temsilcisi davet edildi. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Sabancı Vakfı adına Demet Sabancı, Koç Holding adına Karolina Koç, Van Kadın Derneği Başkanı Zozan Özgökçe, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülseren Onanç, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Avukat Sema Kendirci ile Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut'un da yer aldığı yaklaşık 50 davetli katıldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Aliye Kavaf, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da yer aldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Sargut, Başbakan'ın herkesin derdini uzun uzun dinlediğini belirterek, "Diyaloglar çok verimliydi. Ben birliği anlattım, birliğin işaretini gösterdim. Bir elin parmakları farklıdır ama bir araya geldiğinde birlik oluşturmalarını göstermeye çalıştım. Tevhit ederek birleşirsek her şeyin düzeleceğini görürüz. Tevhide giden her yolda Başbakan'ın arkasındayız." şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89