• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan İsrail'i Tevrat'la vurdu!

Erdoğan İsrail'i Tevrat'la vurdu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış için gitti Konya'da hem sert mesajlar verdi hem de referandum için propogandayı başlatmış oldu.

Erdoğan konuşmasında İsrail'e hitaben Tevrat'tan bir alıntı yaptı ve İbranice seslendi: Lo tir'tsach -öldürmeyeceksin

Erdoğan kendisine yapılan tezahüratlar ve atılan sloganlar karşısında sık sık konuşmakta güçlük çekerken kalabalıktan şehitler adına slogan atılmamasını dua okunmasını istedi.

Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle:

KİMSE SABRIMIZI TEST ETMESİN!

Biz Yunus Emre'yi bildiğimiz kadar Dadaloğlu'nu biliriz. Hiç kimse bizi test etmeye kalkmasın. Hiç kimse Türkiye'nin sabrını test etmesin. Hiç kimse bu ülkeye bir kabile devleti muamelesi yapmaya kalkmasın. Hani Akif diyor ya: Zulmü alkışlayamam, zalimi sevemem. Buradan, Konya'dan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bir kez daha sesleniyorum: Kudüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir.

GAZZE'NİN KADERİYLE ANKARA'NIN KADERİ

Gazze'nin kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah'ın, Nablus'un, Hanyunus'un, Beytüllahim'in kaderi asla ve asla Konya'nın kaderinden ayrı değildir. Dünya sussa bile biz susmayız ve susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa, biz gözümüzü yummayız, yummayacağız. Dünya akan kana seyirci kalsa biz olan-biteni elimiz kolumuz bağlıyız demeyeceğiz. Dünya Filistin'e sırtını dönse biz Filistin'e, Filistin halkına Gazze'ye Kudüs'e sırtımızı dönmeyeceğiz.

İSRAİL'E ÇOK SERT SÖZLER

Bunlar kundaktaki masum bebekleri dahi tehdit olarak gördüler. O masum bebekleri analarının kucaklarında katlettiler bizdeki teröristler gibi. Yetmedi şimdi bebek mamalarını tehdit olarak görüyorlar. Bunlar çocukları tehdit olarak gördüler. Çocuk parklarını, oyun bahçelerini tehdit olarak gördüler. Masum yavruları bisikletleri üzerinde katlettiler. Yetmedi şimdi çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar. Bunlar gençleri, öğrencileri tehdit olarak gördüler.

İSRAİL'E DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ

Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bu işin mücadelesini vereceğiz. Artık devlet terörü dönemi geride kalmıştır. Savaşın bile kuralları vardır. Allah aşkına beyaz bayrak asılı gemiye saldırdınız. 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı vahşice şehit ettiniz. Furkan'ın üzerinde bomba mı vardı, alnında terörist mi yazıyordu? Hangi dil, hangi kutsal kitap sizin bu korsanlığınıza gerekçe olabilir? Uluslararası yandaş medyaları artık bunların korsanlıklarını örtemez hale geldi.

HAMAS KENDİ TOPRAKLARINI SAVUNUYOR

Ben Hamas'ı terör örgütü olarak tanımıyorum, kabul etmiyorum dedim. Bunu Amerikalılar'a da söyledim. Onlar topraklarını savunuyorlar. Seçim kazandılar ama onlar iktidarda kalma şansı vermediler. Hani demokrasiyi savunanlar? Bırakıp da bir demokratik mücadele versinler. Bir iktidar süreci tanıyın. Ama dayanamadılar, tahammül edemediler. Ekonomik yönden baskı uyguladılar, vergilerini kestiler. Bunu kalkıp da PKK ile bir araya getirimezsiniz ey Türkiye'de yazan köşe yazarları...

İSRAİL İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR

İsrail çıkmış dünya bize iki yüzlü davranıyor değil. Hayır iki yüzlü olan sensin, katliamdan gurur duyan sensin. Bir kez daha söylüyorum sen öldürmeyi iyi bilirsin. Tevrat'ta ne diyor, 'öldürmeyeceksin' diyor... Buradan bir hususun altını çizerek söylüyorum. İsrail'in yaptıkları sadece bölgeyi değil, İsrail halkını da zora sokuyor. Bu hırçın siyaset kendi vatandaşları da zora sokuyor. Siyon yıldızını gama haçla yanyana gösteren dünya algısı eminim ki İsrail halkını da rahatsız ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89