• BIST 9150.84
  • Altın 4339.192
  • Dolar 39.4238
  • Euro 45.4684
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 38 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 33 °C
  • Berlin 21 °C

Erdoğan: Her yerin hukukçu olsa ne yazar?

Erdoğan: Her yerin hukukçu olsa ne yazar?
Erdoğan, TSK için “kağıttan kaplanmış” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’a sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, TSK için “kağıttan kaplanmış” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’a sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Senin her yerin Anayasa hukukçusu olsa ne yazar?” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Hiçkimse KKTC üzerinden istismara kalkışmasın. Kıbrıs bizim milli davamız, bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz.

KKTC içinde Kıbrıs davasına değil, Kıbrıs Rum kesiminin ayak oyunlarına hizmet eden her türlü girişim karşısında bizi bulacaktır. Türkiye her zaman yavru vatanın yanındadır. Türkiye Kıbrıs meselesinde bir garantör ülkedir.

KKTC'li kardeşlerine destek vermeye devam edecektir ama hiçbir spekülasyona da pirim vermeyecektir.

Filistin bu coğrafyada kanayan yaradır. Biz bölgemizde barış, istikrar, huzur ve güven olsun istiyoruz.

Mısır’da tüm bunlar olurken; Gazze’de Hamas, Mısır’daki kardeşlerine yardım gönderiyordu.

Mısır halkına kardeşlik hukuku içinde gönül bağlarımızı uzattık, uzatıyoruz. Geçici hükümet ittifakla belirlenmeli. Tüm taraflarca kabul edilebilir olmalıdır.

Mısır’ı iç siyaset malzemesi yapanlar var. Adeta elma ile armudu birbirine karıştıranlar var. Ders alması gerekenler almaza yatıyor, anlamazdan geliyorlar.

Statükoyu savunanlar aynaya bakarlarsa orada kendi mübarek yüzlerini görürler. Ana muhalefet partisi geçmişinden bugüne kadar darbe şak şakçılığından vazgeçmedi ne yazık ki bugün de vazgeçmedi. (Süheyl Batum'a) Senin her yerin Anayasa hukukçusu olsa ne yazar? Anayasa kitapçığını ezberlemiş kişi olarak dolaşır. Siyasete girdiğinde kral çıplak ortaya çıkıyor.

Orduyu ABD’nin yönetimine girmiş gibi göstermek bir suçtur. Zonguldak bu işi başlattı. Ben bu suç duyurusunu ilan ediyorum. Gereğinin yapılması lazım, karşılıksız kalamaz. Karşılıksız kalırsa futbol topuyla oynar gibi TSK’yla oynarlar. Bedeli ödenmelidir, ödetilmelidir. Savcılık tarafından bu adımın atılması gerektiğini buradan vurguluyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89