• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan halkını bombaladı!

Erdoğan halkını bombaladı!
Başbakan, katliam kurbanı 34 sivili suçlarcasına konuştu. Cevap, Uludereli analardan geldi: Her sözüyle bombalıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Uludere katliamıyla ilgili eleştirilerine tepki gösterirken, yine çok tartışılacak sözler sarf etti. Uludere’de mayına basıp hayatını kaybeden uzman çavuşu anımsatan Erdoğan, “Dikkat ederseniz, kaçakçıların hiç biri bu bombalara basmadı” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Terörle mücadele

“Son 30 yılda kimi zaman çok vahim hatalar yapıldı. Daha yakın tarihlerde, Bingöl’de ‘dur’ ihtarına uymayan bir vatandaş, canlı bomba sanıldığı için maalesef vuruldu. 2010’da Hatay’da kekik toplamak için dağda bulunan yaşlı amcalarımız maalesef vuruldu. Mardin Nusaybin’de benzer olaylar yaşandı. Şu anda, benzer olaylarda müdahalede bulunan onlarca polis, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan, ömür boyu hapis cezasıyla yargılanıyorlar. Hatayla bu tür üzücü olaylara sebep olan görevliler hakkında her türlü işlem yapıldı, yapılıyor. Bir de kasıtlı olarak, kastı mahsusa ile yapılan yanlışlıklar oldu. 1980, 1990’larda, maalesef son derece sert, hukuksuz, özensiz müdahaleler nedeniyle, bölgedeki vatandaşıma ağır faturalar yüklendi. Ama şu anda biz bir şey söylüyoruz; demokrasiden taviz vermeden terörle mücadele ettiğimizi ifade ediyoruz. Valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, komutanlarımız, altlarındaki ekiplerine, ‘yüzde yüz emin olmadan müdahale etmeyin’ diye kesin talimatlar verdiler ve veriyorlar.

Kayseri’deki saldırı

Kendinizi bir anlığına, Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’ne doğru ilerleyen aracı takip eden polis veya jandarmanın yerine koyun. Jandarma kontrolünde durmamış, hatta orada bir askerimize çarparak yaralamış, Kayseri’ye, Ankara’ya doğru hızla ilerleyen bir aracı takip ediyorsunuz. Güvenlik güçleri o aracı yolda imha edebilir, uçaklar, helikopterler kalkıp vurabilir ama ya içinde sigara kaçakçısı varsa? Ya mazot kaçakçısıysa? Terörle mücadele edenin de insan olduğunu unutmamak gerekiyor... (Çoban sandık) diyerek teröristi vurmayan generalle haftalarca alay edildiğine şahit olduk. Vurgun yiyen karakoldaki gaziler yerden yere vuruldu. Aktütün’de 25, Taşdelen’de 27 şehit verdik. Kolunu bacağını kaybeden Mehmetçik, kendi derdini düşünmeden, yanı başında şehit olan arkadaşının üzüntüsünü atlatamadan medyanın eleştiri oklarıyla sorgulandı, hesaba çekildi.

Şimdi birileri diyor ki ‘Uludere’de siz Türk Bayrağı mı götürdünüz de tabutlara Türk Bayrağı sarılmadı?’ Lafa bak ya. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘O araç Göksun’dan Pınarbaşı’na kadar nasıl gitti?’ diye soruyor. Eğer o araç imha edilse, içinden siviller çıksa, ‘yargısız infaz’ yapıldı diyecekti. Şimdi de çıkıyor, ‘o aracı neden durduramadınız?’ diyor. Ben BDP’lilere farklı sıfatlar kullanınca, yaraları oldukları için gocunuyorlar. Bunlar ceset avcısı.”

Uludere katliamı

19 mayısta Uludere’nin Gülyazı Köyü yakınlarında mayına basan Uzman Çavuş Burak Ulukaya’nın 24 mayısta hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “O bölgede 16 el yapımı bomba daha ele geçirildi. Beyler, bu iş öyle anlatıldığı gibi kolay değil, çok zor. Fakat dikkat ederseniz, kaçakçıların hiç biri bu bombalara basmadı. Bu iş, çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet gerektiren bir iş. Harita kimlerin elinde? Bu haritayla beraber kaçakçılar bunların üzerine basmıyor, rahatlıkla gidip gelebiliyorlar. Bu iş siyasetin malzemesi olamayacak kadar, istismar malzemesi olamayacak kadar, medyanın elinde oyuncak olamayacak kadar hassas ve gerilimli bir iş. Daha başından beri Uludere ile alakalı olarak, burada bir hatanın olduğunu Genelkurmay Başkanımız da şahsım da ilgili arkadaşlarım da ifade etmemize rağmen hâlâ Başbakan ‘hata edilmiştir deseydi’... Dedik ya daha kaç kere diyeceğiz. Otomata mı bağlayacağız bu işleri. Kusura bakma bizim sürekli olarak sizleri arzularınız istikametinde hareket etmek suretiyle kaybedecek vaktimiz yok. Biz hiçbir hatayı örtmeye çalışmayız, ama hiçbir hata yüzünden de yargısız infaz yapmayız. Şimdi soruyorum: Silvan’da 13 şehit, Çukurca’da 26 şehit, Çukurca karayolunda 11 şehit, Reşadiye’de 7 şehit, Aktütün’de 15, Ulupınar’da 9, Güngören’de 18 - hani ‘batı batı diyorlar’ ya işte buyurun Batı’da da var - Dağlıca’da 12, 1990’lı yıllara gitmiyorum. Bu saydıklarımı niye konuşmuyorlar acaba? Niye bunlar gündeme getirilmiyor? Çünkü ucunun nereye dokunduğu belli de ondan. CHP’nin, medyanın, hatta uluslararası medyanın bu meseleyi istismar etmesi kabulleneceğimiz bir durum değildir. Bu işin uluslararası boyutu var. Neydi o, Wall Street Journal. Sana ne ya? Sana ne oldu? Seni kim rahatsız etti? Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek senin neyine?” (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89