• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Dost-modern darbe

Erdoğan: Dost-modern darbe
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonu, yargıda yaşananlar ve yeniden yargılama konularında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu için "dost-modern darbe" tanımlaması yaptı. Savcı Zekeriya Öz'e de tepki gösteren Erdoğan, "O savcı dürüst değil" dedi. Başbakan, yeniden yargılamayla ilgili dikkat çekici mesajlar da verdi.

Uzakdoğu seyahatinin Malezya ayağında açıklama yapan Başbakan, "28 Şubat post-modern darbeydi, bu da dost-modern darbe” dedi.

'HSYK'YI BAĞIMSIZ YAPTIK'

Erdoğan,''Referandumda iyi niyet gösterdik. HSYK'yı bağımsız yaptık. Fırsat bildiler. Yargı kimilerine göre şimdi fiilen yürütme ve yasamanın üzerine çıktı. Kimilerinin dediği gibi 28 Şubat post-modern darbeydi, bu da dost-modern darbe. Bence en büyük sıkıntı yargı vesayeti.

'YARGININ TAVRINA GÜVENEMİYORUZ'

Yargı bunu niye yapıyor? Vatana ihanetten başka dertleri yok. Yargının takıntılı tavrına hiçbir şekilde güvenemiyoruz" diye konuştu.

'BEDENE GİREN VİRÜS MİSALİ'

Başbakan Erdoğan 17 Aralık operasyonunu değerlendirirken virüs benzetmesi de yaptı: "Ortaya çıkacak daha çok şey var. Bir bedene giren virüs misali... Virüs, vücuda girer, uzun süre yerleşir ve orada kendine yer edinir. Ama vücut sonra o virüse karşı kendisini toparlar, ve bundan sonra da o virüsü yok eder."

'GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Erdoğan, HSYK'nın yaptığı 66 sayfalık açıklamaya da tepki gösterdi, "Düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini varsayıp oraya gözdağı vermeye çalışıyorlar" dedi.

'O SAVCI DÜRÜST DEĞİL'

Başbakan Erdoğan, Savcı Zekeriya Öz'ü de şu sözlerle eleştirdi:

"O savcı dürüst değil. Kalkıp benim kendisine yüksek yargıdan birilerini gönderdiğimi söylüyor. Ben böyle bir şey yapmam. Buna gerek olsa ben konuyu Adalet Bakanı'mla ya da müsteşarıyla konuşurum.

'BAŞKA ŞEYLER DE ÇIKABİLİR'

Yurtdışı seyahatlerine ilişkin kayıtların hepsi ortada. Kurcaladıkça başka şeyler de ortaya çıkabilir. Yargı önce kendi içinde temizlik yapmalı."

'KURU-YAŞ MESELESİ'

Yeniden yargılanma tartışmasıyla ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, ''Bu, haksızlığa uğramış olanlara yönelik bir süreç. Biz herhalde burada katilliği tescilli olanların yeniden yargılanmasından da bahsetmiyoruz.

Yeniden yargılama, 17 Aralık komplosu ile ilgili değil. Kuru-yaş meselesi. Mesela İlker Başbuğ'a terör örgütü lideri derseniz felakete yol açarsınız'' değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89