• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan: "Doğan'a verilen ceza siyasi değil"

Erdoğan: "Doğan'a verilen ceza siyasi değil"
Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na kesilen vergi cezasının kesinlikle siyasi olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın rutin bir kontrolünün sonucu olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na kesilen vergi cezasının kesinlikle siyasi olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın rutin bir kontrolünün sonucu olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, uluslararası haber kanalı CNBC televizyonuna konuştu.

"Avrupa'da bazılarının, Doğan Medya Grubu'na kesilen vergi cezasının siyasi bir hareket olduğu, vergiyle alakasının olmadığı, medyayı bir çizgiye getirmek için tasarlandığından bahsettiğinin" belirtilerek, bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine Erdoğan, cezanın kesinlikle siyasi olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın rutin bir kontrolünün sonucu olduğunu belirtti.

Doğan Holding'in sadece medyada değil, başka alanlarda da işlerinin bulunduğunu, geçmişte bu alanlardan birinde de vergi sorunu yaşandığını ifade eden Erdoğan, "Şimdi böyle bir durumla karşı karşıyayız. Böyle bir durumun olmasını istemezdim ancak, bu Maliye Bakanlığı'nın yaptığı bir şey. Bu denetlemeleri hiçbir zaman medya üzerinde baskı yaratmak için kullanmadık. Açıklıkla söyleyebilirim ki, Türkiye'de basın özgürdür, insanlar özgürce yazıp konuşabilirler" dedi.

"IMF ile anlaşma olmaması ekonominin sonu değil"

Uluslararası ilişkiler ve ekonomide IMF ile ilişkilerden yarar sağlanılmadığının söylenemeyeceğini ifade eden Erdoğan, ülkelerin, denetimde uluslararası bir kurumun yardımına ihtiyacının olduğunu ve IMF'nin de bu rolü oynadığını belirtti.

Erdoğan, başka bir kuruluşun da bu amacı yerine getirebileceğine işaret etti.

Bu noktada IMF ile bir anlaşmaya varmanın toparlanma sürecini hızlandırabileceğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda IMF ile bir anlaşma olmaması Türk ekonomisinin sonu değil, çünkü 1990'lı yıllarla 2000-2001 yıllarında Türkiye, krizlerden tecrübe kazandı. Şu an yaşanılan krize baktığınızda, Türkiye'de tek bir banka bile iflas etmedi" dedi.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığı

"Birçok kişi Merkez Bankası'nın bağımsızlığının kritik bir önemi olduğunu düşünüyor. Siz de böyle düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya Başbakan Erdoğan, "Buna katılmak da mümkün, katılmamak da mümkün" yanıtını verdi.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığından ne anlaşıldığını düşünmek gerektiğini belirten Erdoğan, "Enflasyon düzenlemeleri Merkez Bankası'nca yapılıyor. Eğer bunlar yanlış olursa, Merkez Bankası ne yapacak? Bu çok önemli, çünkü Merkez Bankasının yapacağı çok fazla bir şey yok. Merkez Bankası (Hükümet şu kararları alırsa enflasyon düzelir) diyor. Kararları aldık düzelmedi, o zaman ne olacak?" diye konuştu.

Nihayetinde sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Erdoğan, insanların enflasyon kötü çıkarsa Merkez Bankası'ndan değil, hükümetten hesap soracağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89