• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Erdoğan Diyarbakır'da konuştu: Bana vereceğiniz her oy çözüm sürecine katkı olacaktır

Erdoğan Diyarbakır'da konuştu: Bana vereceğiniz her oy çözüm sürecine katkı olacaktır
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları ise şöyle:

Duydum ki Diyarbakır Gazze’ye destek için muhteşem bir miting yapmış, buradan dualarını göndermiş. Mazlumların yanında durduğun için de seni tebrik ediyorum. 30 Mart seçimlerinde Diyarbakır’da yüzde 35 ile desteğini sürdürdü. Diyarbakır bizlere sahip çıktı. Haksızlık karşısında eğilmediğiniz için teşekkür ediyorum. Pensilvanya ihanet şebekesinin oyunlarını bozduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.

Bundan 8 ay önce 16 Kasım 2013’te Diyarbakır’a geldik. Tarihi bir günü hep birlikte yaşadık. 77 milyonun kucaklaşmasında birileri rahatsız oldu. Malum çevreler Diyarbakır'daki kardeşlik manzarasından rahatsız oldu. 17-25 Aralık'ta yargı ve emniyete sızmış bir grup vasıtasıyla darbe girişiminde bulundular. Gezi olayların arkasındaki gerçek aktörleri çok yakından tanıyorsunuz.

1992’de Nevruz’da 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık girişiminin arkasında da aynı isimler var. Bütün bunlara rağmen yola devam ettik. 17 Aralık darbesinin içinde yer alanlar ülkemizin düşmanlarının piyonuydular. Biz ihanet şebekesiyle hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz. Gezi olaylarının ve 17 Aralık girişiminin arkasında eski Türkiye hayali kuranlar vardı. Rabbim kurulan bu tuzakları altüst etti.

"Şerbeti yok vermeye"

Piyasaya sürdükleri cumhurbaşkanı adaylarıyla bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kimin kimle iş tuttuğunu ittifak yaptığını görüyorsunuz. Türk kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, her darbenin arkasında duran CHP yine sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak algılayan MHP sahnede. Gerilimden beslenen HDP sahnede. Yasaklardan işkenceden medet uman ne kadar odak varsa yine bir araya geldiler. CHP, MHP ortak aday çıkardılar. Türkiye’yi tanımayan sorunlarından haberden olmayan bir aday. Bu aday nereye gitse oraya göre konuşuyor. Doğu’ya geliyor buranın nabzına göre şerbet vermek istiyor ama şerbeti yok.

"Bu ırkçıya oy çıkmayacak"

Din derslerinin zorunlu olmasından şikayet ediyor. Dini yanı var diyorlar neden zorunlu din dersinden şikayetçi oluyorsun. İstanbul’da bu aceminin eline bir dergi tutuşturdular. Bu monşer aday o dergiyi aldı poz verdi. Ben o derginin bazı rezil kapaklarını sizlere hatırlatacağım. Ne yazıyor biliyor musunuz: Kürt sorunu yoktur. Ben inanıyorum ki Diyarbakır’dan bu ırkçı adaya oy çıkmayacak. Bakın biz ırkçı değiliz, siyasi Kürtçü, siyasi Türkçü değiliz. Biz bütün yaratılmışları yaratandan ötürü seviyoruz.

Hayret ettim ya Bahçeli Kürt kardeşim demeye başladı. Sen bugüne kadar Kürt kardeşim demezdin ya. Bu siyaset insanlara neler yaptırıyor. Öğrendi. Çünkü biz inananlar kardeştir diyerek ayrım yapmadan baştan beri kardeşim dedik. Biliyorsunuz HDP bir aday çıkardı. O da gittiği yere göre konuşuyor. Dün bir konuşmasını dinledim çok enteresan. Bizim adayımız hanım olmalıydı diyor. Sen hanım aday çıkardın da olmaz mı dediler. Çünkü orada hanımlar. CHP Kürt meselesinin, Dersim’in mimarı kapanan camilerin yıkılan türbelerin failidir. Baskıların, Diyarbakır Cezaevi’nin savunucusudur. HDP gitti bu CHP ile ittifak arayışına girdi.

Diyarbakır kendisine ihanet eden HDP’ye sandıkta gereken dersi verecektir. CHP, MHP ve diğer ulusalcı ayrılıkçı her oy, HDP’ye verilecek eski Türkiye’ye gidecektir. Şahsıma vereceğiniz her oy çözüm sürecine katkı olacaktır. Terör bahanesin arkasına saklanarak devlet içindeki çeteler hukuksuzluk yapıyor, cinayetler işliyorlardı. Hiçbir silah hukuk içinde savunulan meşru talepten daha güçlü değildir. Şunu herkes bilsin bu çözüm yoluna başımızı koyduk. Köylerdeki, mezralardaki, türkülerin, kitapları, düşüncelerin, gösteri hakkındın üstündeki baskıyı biz kaldırdık.

"Mutlaka sandığa gidin"

Türkiye normalleşiyor, özüne dönüyor ilk Meclis’teki ruha geri dönüyor. Süreç emin adımlarla ilerliyor. Sevgili Diyarbakır 10 Ağustos Türkiye için iç ve dış politikamız için ekonomi için en önemlisi de demokrasi için milattır. İnşallah yeni Türkiye’nin kazanacağı bir sürecin içine giriyoruz. Sen evet dersen sadece Diyarbakır değil Erbil de güç kazanacak.

12 yılda Diyarbakır’a 15,5 katrilyon yatırım yaptık. Neredeydi bizden öncekiler. Diyarbakır’ın semtine uğramadılar semtine. Diyarbakır’a dev bir yatırım daha yapıyorum. Sağlık kampüsü yapıyoruz. TOKİ kanalıyla 33 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırıyoruz. Biz yaptığımız yatırımlarla durmayacağız. Diyarbakır manen bizim için çok önemli. El ele verip bunları başaracağız. Benim ricam şu: Mutlaka sandığa gidin gitmeyenleri muhakkak götürün. (CNN Türk)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89