• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 13 °C

Erdoğan: Dersim kim bombaladı?

Erdoğan: Dersim kim bombaladı?
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Başbakan, "Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? diye sordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Başbakan, "Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? O zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitinglerine devam ediyor.

Başbakan, bu sabah Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıkmadan önce sivil bir polis, özel eğitimli bomba uzmanı köpekle çevreyi kontrol etti. Sakarya'ya helikopterle giden Erdoğan, kent meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, halkın her zaman değişimden yana olduğunu söyledi:

''Ne güzel söylemiş Hazreti Mevlana: 'Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, dünle gitti cancağızım, düne ait ne varsa bugün, yeni şeyler söylemek lazım.' Evet, şu Sakarya Nehri gibi, bulanmadan, donmadan akıyoruz. Bir ayağımız burada, milletimizin içinde, diğer ayağımızla, adeta pergel gibi dünyayı kucaklıyoruz. Hırsızlığa göz yummuyoruz, yolsuzluğa geçit vermiyoruz, statükoya aldanmıyoruz. Biz, bizden öncekilerin söylediği gibi, 'Böyle gelmiş, böyle gider' demiyoruz.

Başörtülü kız çocukları üniversite kapılarından geri çevrildi. Utanmadan sıkılmadan 'özgürlük' dediler. Hani nerede özgürlük, nerede? Nice hayatları kararttılar, nice umutları söndürdüler. Eğitim özgürlüğünün önünü açmak için TBMM'de MHP ile el ele verdik, düzenlemeyi 411 oyla Meclis'ten geçirdik.

Arkadan ne oldu? Hani çıktıya bugün ana muhalefet partisinin lideri ne diyor? 'Bu işi ben çözerim' diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? 411 oyla eğitim özgürlüğü konusunda başörtüsüyle alakalı sorunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? CHP değil mi? Onun altında CHP'nin şimdiki liderinin imzası yok muydu... Sen benim Sakaryalı kardeşimi enayi mi zannediyorsun? İnsan biraz sıkılır, biraz utanır. Bir taraftan alıp Anayasa Mahkemesi'ne götüreceksin diğer taraftan da diyeceksin ki ben başörtülülerin sorununu çözerim. Dürüst ol, dürüst.

Tasavvufta bir kaide vardır; Derler ki 'edep yahu, edep yahu'. Ben de onu söylüyorum. Bize gelip de tere satmayın. Tereciye tere satılmaz. Bu millete tere satamazsın. Bu millet bu işin aslını biliyor. CHP'nin de cemaziyelevvelini iyi biliyor. Yaşayanlar yaşamayanlara anlattı. Babamın, dedemin bana anlattığı gibi. Bizim babalarımız torunlarına anlattı. Biz de torunlarımıza da anlatıyoruz, çocuklarımıza da anlatıyoruz. Bak bunlar geçmişte bunları yaptı diyoruz.''

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil mi? Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Gelin de siz bunu temizleyin önce'' diye konuştu.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89