• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Demokrasi bayramı...

Erdoğan: Demokrasi bayramı...
Erdoğan, "Bugün halk oylamasından çıkan evet kararı milletimizin demokrasi özleminin bir neticesidir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum sonrası ilk değerlendirmesini yaptı, "Türkiye Ramazan bayramının ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi. Erdoğan'ın açıklaması devam ediyor...

Erdoğan, "Bugün halk oylamasından çıkan evet kararı milletimizin demokrasi özleminin bir neticesidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan referandum değerlendirmesine, "Sevgili vatandaşlarım, değerli kardeşlerim, öncelikle milletimize Ramazan Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum. Türkiye Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır" sözleriyle beşladı.

Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

Halkoylamasından yüzde 50 nin üzerinden evet oyu çıkmıştır. Anayasamızın 26. maddesinde değişiklik yapan düzenleme yaklaşık yüzde 58 oy oranı ile kabul edilmiştir.

Türkiye çapında katılım yüzde 77-78 aralığında oldu. Bundan önceki referandumda yüzde 67 idi. Milletimiz takdir yetkisini kullanarak anayasa değişikliği paketini onaylamıştır.

Bu sonucun ülkemize, milletimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle halkoylamasının ülke genelinde huzurlu ve esenlikle geçmesinden dolayı memnuyetimi ifade ediyorum. Vatandaş huzur içinde sandığa gitti ve hür iradelerini ortaya koydu. Demokratik olgunluk tüm dünyaya güzel mesaj verdi. Güvenlik birimlerinden, sağlık çalışanlarına, herkese şahsım, teşkilatim ve miilletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Ne mutlu bize ki demokrasinin, adaletin çıtasını elbirliğiyle yükseltik. Özgürliüğün, adaletin meşalesini birlikte tutuşturduk. Başımız dik diyoruz ki: Milletimizin iradesi tecelli etsin. Milletimizin iradesi saygındır, makbuldur, kıymetlidir.

Evet diyenlerin, hayır diyenlerin, sandığa gitmeyenlerin de iradesi saygıdeğerdir. Kimsenin bunları görmezden gelme, küçümseme hakkı yoktur. Kimsenin bu iradeyi yok sayma hakkı yoktur. Demokrasi halkın iradesini kabullenmekle, bunu sürece katmakla anlam kazanır. 12 Eylül günü kazanan demokrasimiz olmuştur.

Ddemokrasiye olan güven bir kez daha ortaya çıktı. Demokrasinin, milli iradenin gücü bugün kat be kat artmıştır. Bugün evet diyenler de hayır diyenler de kazanmıştır. İler i demokrasi herkes içindir. Hukukun üstünlüğü herkes içindir. Herkes bu akşam büyük bir kazanç içindedir. Her vesayetçi anlayış kaybetmiştir. Bugün, bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetti.

12 Eylül Türkiye demokrasi tarihine bir dönüm noktası olarak geçecek. Darbeyle kirlenen süreç bu halkoylamasıyla tarihe bir parlak sayfa açmıştır. Vesayet rejimi tarihe karışacaktır.

Türkiye'de çetelerden, karanlık odaklardan medet umanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Milletimizin demokratikleşmeye verdiği önemli bir destek olarak görüyoruz bu sonucu.

Bu anayasa değişikliği AK Parti projesine verilen destek değildir. Muhalefet partisi "bu bir güvenoylaması" diyordu. Acaba bundan sonrasını ne olarak tarif edecek.

Bugün ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor tam aksine

Bu değişikliğe onay veren her vatandaşımı gönülden kutluyorum. Bu anayasa paketine destek veren CHP'li kardeşlerimi, MHP'li, BDP'li kardeşlerimi kutluyorum. Tehditlere aldırmadan sandığa giden kardeşlerimi kutluyorum. Başından itibaren desteğini ortaya koyan Saadet ve BBP'li, HAKPAR'lı, bağımsız ülkücüleri, Kürt aydınlarını, İşçi Partilileri kutluyorum. Bu harekete inanan güvenen AK Partili kardeşlerimi kutluyorum.

Sanat camiasının tüm temsilcilerine teşekkür ediyorum. Mahalle baskısı yaptılar... Sokak adının değiştirilmesine kadar baskı yaptılar. Herkese şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti Genel Merkezi'nde bayram havası

Bazı bakan ve parti yöneticileri, halk oylaması sonuçlarını takip etmek amacıyla AK Parti Genel Merkezi'ne gelmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da parti Genel Merkezi'nde. Partililer, halk oylaması sonuçlarını sevinçle karşıladı.

Başbakan Erdoğan parti merkezinde tebrikleri kabul etti

Aynı zamanda Ankara milletvekilleri olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Zafer Çağlayan halk oylaması sonucunu parti genel merkezinden takip ediyor.

Genel başkan yardımcıları Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Ekrem Erdem ve Haluk İpek ile Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da genel merkezde bulunuyor.

Bu arada partililer de genel merkeze gelmeye başlarken, sonuçların izlenmesi için parti önündeki otoparka 2 sinevizyon kuruldu. Partililerin halk oylaması sonuçlarını sevinçle karşıladığı ve zaman zaman alkışladıkları görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89